Sponsoreret indhold

Lad os snakke mere om dette kvindetabu i 2019 – og gøre noget ved det!

Lad os snakke mere om dette kvindetabu i 2019 – og gøre noget ved det!

Du kender måske selv problemet. Der er nemlig en ud af tre kvinder som oplever det, så hvis ikke du selv kender til det, så gør en af dine veninder det helt sikkert. Det kan forårsages ved et kraftigt nys, et inderligt grin eller måske når du laver en hurtig bevægelse eller er til træning i fitnesscenteret: Den ufrivillige vandladning, der danner en fugtig plet i trussen, er ukomfortabel, og vi er bange for at andre lægger mærke til den.

Men du kan være helt rolig, for rigtigt mange andre kvinder døjer med samme problem, og det er ganske normalt. Og du kan også sagtens gøre noget ved det, det er hverken tidskrævende eller besværligt. Det egentlige problem består i, at vi ikke taler om det - og at vi ved for lidt om det til at vide præcist, hvad vi kan gøre ved det.

Det usagte problem

Til trods for hvor mange kvinder der dagligt døjer med problemet, er der få, der taler om det, fordi de synes det er pinligt, eller fordi de er bange for, at de er alene om problemet. Undersøgelser viser, at hele 5 ud af 10 kvinder aldrig har talt om deres problemer med inkontinens.

Som konsekvens af dette kan kvinder frygte at være udendørs hele dagen, uden at vide hvor nærmeste toilet er. Det kan blive styrende for ens liv, og mange fravælger udendørsaktiviteter på grund af risikoen for ufrivillig vandladning. Line Baun Danielsen fortæller på sin blog, at gennem hendes seneste år som ambassadør for TENA, er det gået op for hende, hvor mange kvinder der lider af samme problem, og hvor få der nogensinde har talt åbent om deres problem. Mange ved simpelthen ikke, hvad de skal gøre ved problemet – eller måske ved de slet ikke, at man kan gøre noget ved problemet.

Tal om det – og gør noget ved det!

Line Baun Danielsen og TENA har en mission om at bryde tabuet, så vi taler mere om inkontinens, og at oplyse kvinder om, hvor vigtigt det er at lave knibeøvelser – hele livet og helst hver dag. Knibeøvelser har nemlig også en forebyggende effekt. Både i forhold til at gøre problemet mindre, men også i forhold til at forebygge inkontinens.

”Missionen er, at vi alle forstår, hvor vigtigt det er, at vi laver knibeøvelser, ligegyldigt hvor gamle vi er. De unge skal forebygge – os, der er ældre, skal begrænse risikoen og problemet”  fortæller Line Baun Danielsen, som et led i hvorfor hun har valgt at være ambassadør for TENA.

Gode råd til knibeøvelser

Line Baun Danielsen guider dig i samarbejde med Karen Cramer, der er humanfysiolog med speciale i kvinder og overgangsalder, gennem tre effektive knibeøvelser. Programmet består af tre videoer, som kvinder nemt og overskueligt kan følge for at styrke deres bækkenbund og forebygge eller nedkæmpe risikoen for inkontinens med resultater, der er mærkbare efter bare få uger.

Programmet opbygger styrke, udholdenhed og hurtighed i bækkenbunden. Se med på videoerne herunder, og lad det være dit nye nytårsforsæt i 2019.

Du kan læse meget mere om gode råd til komme inkontinens til livs på www.knibforlivet.dk