Lars Hjortshøj
SPONSORERET indhold

Lars Hjortshøj: "Noget af det allerbedste er selvfølgelig, at jeg ikke længere er på Forældreintra"

Standupkomiker Lars Hjortshøj om sin ”far-dans”, om det bedste ved at være 52 år og om sommerferieminder fra barndommen.

Af:: Simone Vedel H. Laursen Foto: Ida Wang
07. okt. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– For nogle år siden havde vi besluttet os for at prøve et biltog ned gennem Europa. Vi havde glædet os til at ankomme veludhvilede til Italien efter en behagelig tur i en komfortabel, privat sovevogn. Men noget går galt, da vi skal bestille billetter, og vi ender i en fælles siddekupé. Her sidder vi så oprejst, under et lysstofrør, og er henvist til at tilbringe natten omringet af fulde tyskere og deres madpakker. Det gør jeg aldrig igen!

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

— Jeg har tæppebombet mine børn med begavede råd og leveregler, men i takt med at de efterhånden er blevet voksne, har jeg fornemmelsen af, at de preller mere og mere af på dem. Så det eneste råd, jeg vil efterlade dem er: Altid at være skeptisk, når andre fortæller dem, hvordan de
bør leve deres liv.

LÆS OGSÅ: Jonatan Spang: "Der var nogle år, hvor jeg var lidt i tvivl om, hvad det hele handlede om"

Hvad er dit mest irriterende karaktertræk?

– Ud over at jeg har fået at vide, at jeg snorker, kan jeg faktisk ikke rigtigt komme i tanke om noget ... Jo, jeg knipser, når jeg danser. Det er en form for ”far-dans”, hvor jeg hjælper alle med at holde takten. Kald det bare en service.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Der er mange mænd på min alder, som går i panik. Sådan er det ikke for mig. Jeg har aldrig følt mig så meget i balance, som da jeg fyldte 50. Det fejrede jeg ved at købe en sportsvogn, en natklub og få en tatovering. Derudover sætter jeg stor pris på både at kunne læne mig op ad min erfaring og stadig have en nærmest barnlig nysgerrighed. Men noget af det allerbedste er selvfølgelig, at jeg ikke længere er på Forældreintra.

Hvornår har du været mest bange?

– Jeg blev senest rigtig bange i sommerferien. Min hustru og jeg var på vandretur i de schweiziske alper, og vi skulle på et tidspunkt fragtes med en svævebane op i 1650 meters højde. Jeg var overbevist om, at kablerne ville briste, og at jeg ville ende mine dage sammen med 20 kinesiske turister i frit fald. Oven på sådan en nærdødsoplevelse trænger man virkelig til ferie.

Hvad er det mest mærkelige, en person har sagt til dig?

– For nylig var jeg hos øjenlægen, der heldigvis kunne konstatere, at mit syn bliver bedre og bedre. Det var naturligvis forbundet med en enorm lettelse, men da jeg er på vej ud, siger han lidt henkastet: ”Har du overvejet en fedtsugning af dine øjenlåg?”

LÆS OGSÅ: Anders Matthesen blev forelsket i sin manager: "Vi skiller de to roller meget ad"

Hvilken begivenhed har ændret din måde at tænke på?

– Helt klart at blive far. Pludselig var der noget her i tilværelsen, som var vigtigere end min egen navle. Det, tror jeg, er en meget sund øvelse for de fleste.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?

– Da jeg var barn, var min bror og jeg altid på sommerferie hos vores mormor og morfar. Det er især duftene, som har indprentet sig i min hukommelse. Duften af hybenroser, mormors parfume og solbærte sender mig direkte tilbage til uendelige feriedage.

Færdiggør sætningen: Jeg bryder mig ikke om, når ...

– ... folk har behov for at sige alting to gange i træk. Dem, der kommer ind ad en dør og siger: ”Goddag, goddag. Hej, hej. Farvel, farvel”.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– I mange år var det et badevandstermometer, jeg købte, da børnene var små. Jeg havde simpelthen ikke tillid til, at min egen albue kunne vurdere, om barnet ville blive kogt.

Anbefalet til dig