Lad det spire

Lad det spire

"Nu har vi købt en kolonihave!" Udråbet kommer fra ALT for damernes praktikant Tilde, og det bør egentlig ikke overraske nogen her på redaktionen.

 For ingen, der har spist frokost med Tilde, er i tvivl om, at hun og hendes kæreste virkelig går op i at lave alt mad selv. Fra bunden. Og det på en måde, så det indimellem lyder, som om køleskabet formeligt strutter af ting, der er lagt i lage eller sat på langtidshæv.

"Jamen, jeg glæder mig bare til, at jeg senere på sæsonen selv kan gå ud og grave gulerødder op og plukke ribs og æbler", lyder hendes forklaring på investeringen i egen jordlod.

"Jeg læser alt, hvad jeg kan finde om såning og gødning og dyrkning. Det er en helt ny videnskab for mig."

Og det forstår vi. For da hun overtog herlighederne her for nogle uger siden, kunne hun slet ikke forstå den tidligere ejers reaktion, da hun siger, at hun er glad for, at der også er rabarber i haven.

"?!?" var vist nærmest udtrykket hos sælgeren, og så kom

den nyslåede haveejer i tvivl. Var det overhovedet rabarber, der kunne høstes? Og nej, det var det ikke. Der var derimod tale om en nydelig staude.

Men Tilde klør på, og dermed bekræfter hun tendensen til, at flere og flere i byerne begynder at dyrke egen have. Hvor de nu kan. I potter, i vinduer og på altaner. Urban gardening kaldes fænomenet, som du kan læse mere om på side 32.

Imens sidder Tilde og kigger på sine spirer i vindueskarmen, hvor hun har sået ærter, radisefrø og græskarkerner.

"Jeg glæder mig allerede nu til at invitere gæster og høre, om de kan smage forskel på mine radiser og dem fra Netto".