Lotte Friis Christoffer Schnack Bryllup ALT for damerne

Foto: Sarah Lange "Når vi ser tilbage på det om 20 år, tror jeg, at det vil være noget særligt, at vi har holdt bryllup midt i en pandemi på trods af alle de restriktioner, der hørte med," fortæller parret i dette interview med ALT for damerne om deres coronabryllup.

Bryllup i coronaens tegn: "Vi fik det allerbedste ud af dagen"

Lotte Friis og Christoffer Schnack Ringø blev nødt til at rykke deres sommerbryllup til oktober på grund corona, som alligevel kom til at spille en stor rolle både i planlægningen og på selve dagen. Men der var også noget særligt ved at blive gift midt i en pandemi, og trods mundbind og håndsprit kunne parret ikke have drømt om en bedre dag.

Lotte Friis og Christoffer Schnack Ringø mødte hinanden for første gang i metroen nytårsaften for fire år siden. Lotte var på vej hjem, og Christoffer var på vej videre til en fest, da han så hende i metroen.

Han samlede mod til sig og gik hen for at tale med hende. Snakken flød, og da Christoffer skulle til en fest tæt på Lottes hjem, tænkte hun, at hun da lige så godt kunne følge ham derhen, før hun gik hjem til sig selv. Hun endte dog med at gå med ind til festen og være der lidt sammen med ham. Nu, fire år senere, kan de kalde sig for mand og kone. Men først efter at de måtte udskyde brylluppet en gang på grund af corona fra juni til oktober, hvor store fester stadig var usikre. Og de var også begge to meget nervøse for, at corona ville komme til at overskygge deres kærlighedsfest.

LÆS OGSÅ: "Der var simpelthen nogen, der prøvede at stoppe brylluppet"

LOTTE FRIIS 4.jpg
Foto: Sarah Lange

– Da restriktionerne blev strammet, og vi kun måtte samles 50 mennesker, skrev vi ud til gæsterne, at de meget gerne måtte give os besked, hvis de var utrygge ved situationen. Vi havde selvfølgelig ikke lyst til, at der skulle sidde nogle gæster, der var nervøse for at være med. Vi prøvede at sige så godt, som vi overhovedet kunne, at folk skulle være respektfulde over for hinanden og restriktionerne, fortæller Lotte Friis.

Mange gæster endte dog selv med at springe fra, og det gjorde det nemmere for parret, der dermed kun blev nødt til at "af-invitere" ganske få gæster selv.

– Der var selvfølgelig ingen sure miner fra Christoffers eller min side, for det var jo helt forståeligt, at nogle ikke var helt trygge ved det.

LOTTE FRIIS 3.jpg
Foto: Sarah Lange

Fest med restriktioner

Parret så det ikke som en mulighed at finde en ny dato for deres store dag.

– Da vi oprindeligt havde planlagt at holde brylluppet i juni, havde vi hverken lysten eller økonomien til at udskyde det hele en gang til. Og det var vi lidt bekymrede for blev nødvendigt op til selve dagen. Det blev det heldigvis ikke, men vi tænkte meget over, hvordan vi kunne afholde en fest, samtidig med at vi selvfølgelig også skulle overholde restriktionerne, fortæller Lotte, der sørgede for håndsprit og gjorde meget ud af at fortælle folk, at de skulle tage hensyn og respektere, hvis nogen var bekymrede eller ønskede mere afstand.

Hele bryllupsplanlægningen har dermed stået i coronaens tegn. Og det samme gjaldt parrets polterabender.

– Ingen af os kunne jo komme i byen, men vi har begge to været rigtig glade for de aftener, vi trods alt fik. Det har været en lang og sej proces for dem, der stod for at planlægge det. Vi værdsætter, at vores venner og familier trods alt har haft overskud og lyst til at planlægge vores polterabender for os i sådan en uforudsigelig tid.

LOTTE FRIIS 1.jpg
Foto: Sarah Lange

LÆS OGSÅ: "Min bordherre kastede sig over mine ord med en sjælden interesse..."

En vellykket dag

Parret blev viet den 17. oktober i Egebæksvang Kirke i Espergærde.

– Vi havde valgt Egebæksvang Kirke, fordi Christoffers mor er døbt og konfirmeret der, og det samme er hans bror. Derudover har han selv boet lige op og ned ad kirken, og han har brugt området meget til at gå ture i, så kirken har en særlig betydning for ham og hans familie.

Lotte mindes, at hun mod al forventning faktisk var ret rolig fra morgenstunden på selve dagen.

– Jeg havde forventet, at jeg ville være mere nervøs eller spændt, men det første sus i maven kom, da jeg skulle have min kjole på.

Derefter blev hun sammen med sin far kørt til kirken i en gammel Rolls-Royce.

LOTTE FRIIS.jpg
Foto: Sarah Lange

– På vej derover kom der lige så stille flere og flere sommerfugle i maven.

Efter vielsen tog Lotte og Christoffer ud og fik taget bryllupsbilleder. Derefter mødte det nygifte par gæsterne på Slotssø Palæet, der ligger over for Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor festen skulle holdes.

– Når jeg tænker tilbage på dagen nu, synes jeg både, at det hele var overstået på et splitsekund, og samtidig var det også en meget lang dag, fordi der skete så meget.

Selvom parret selvfølgelig havde foretrukket at holde deres bryllup under nogle andre omstændigheder, tror Lotte alligevel, at de vil huske tilbage på dagen på en særlig måde netop på grund corona.

– Selve brylluppet blev lidt mindre, end vi oprindeligt havde forestillet os, og på de fleste billeder og videoer er der håndsprit over det hele. Lige mens vi stod i det, syntes vi jo ikke, at det var så sjovt, at der var en pandemi, der fik så stor indflydelse på vores bryllupsdag, men når vi ser tilbage på det om 20 år, tror jeg, at det vil være noget særligt, at vi har holdt bryllup midt i en pandemi på trods af alle de restriktioner, der hørte med, fortæller Lotte.

– Vi fik det allerbedste ud af dagen, vi overhovedet kunne. Vi lod os ikke slå ud på trods af ændringer, og vi fortryder absolut ikke, at vi har afholdt brylluppet, selvom der var nogle restriktioner. Det blev jo en rigtig god og vellykket dag, så det er med positive tanker, at vi mindes vores bryllup.

LÆS OGSÅ: Matilde Kimer mødte kærligheden på jobbet: "Han er modvægten i mit liv"

LOTTE FRIIS 2.jpg
Foto: Sarah Lange

Om brylluppet

Lotte Friis, 33 år, er tidligere topsvømmer og arbejder nu som radiovært på Formiddag på 4’eren på P4. Hun blev i 2019 optaget i sportens Hall of Fame og har derudover medvirket i sjette sæson af Vild med dans.

Christoffer Schnack Ringø, 25 år, og fodboldtræner i AGF.

Parret bor i Tranbjerg, der ligger lidt uden for Aarhus.

Kjolen

Lotte Friis bar en kjole designet af Lasse Spangenberg. Den var lavet i perlebroderet stof og en elegant afslutning med slæb og et dertilhørende slør.

– Jeg ville gerne have en kjole, der fremhævede mine fordele, så som min talje og timeglasfigur. Det var vigtigt for mig, at jeg følte mig godt tilpas i kjolen, og jeg kunne bedst se mig selv i en kjole, der var figursyet, og ikke en af dem med meget stort skørt. Vi gik efter et look med rene linjer, og så valgte Lasse og jeg et stort slør i stedet for et stort skørt, fortæller Lotte. 

Brudebuketten

Det var Christoffer, der designede bryllupsbuketten sammen med Berit Engen, der også leverede blomster til bordene og dermed nogenlunde kendte Lottes stil.

– Jeg ville helst ikke have en buket, der var for let og luftig, da jeg ønskede en klassisk, tæt buket i den runde form. Buketten endte med at blive flottere, end jeg overhovedet havde håbet på. Den var klassisk og med rene linjer, som vi også føler, at vi selv står for som mennesker. Så jeg synes, at de ramte fuldstændig plet, siger Lotte.

Menuen

Brylluppets menu stod på kammuslinger til forret og langtidsstegt kalv med saltbagt gul bede, pommes fondant og hønsebordelaise og brunet blomkålspure med ramsløg til hovedret. Desserten bestod af creme brulée og sorbet med passions-frugt. Passionsfrugt gik igen i parrets bryllupskage, der var lavet af Confetti & co., som Lotte havde fundet på Instagram. I kagen var der en passionsfrugtmousse, en mandelbund, et lag af mørk chokolademousse samt bunde af nødder og vanilje.

Lokationen

Lotte og Christoffer valgte at afholde brylluppet i Nordsjælland, da de begge oprindeligt er fra området, og de fleste af deres familiemedlemmer er bosat der. Selve festen blev afholdt på Slotssø Palæet, der er en historisk bygning med selskabslokaler i det gamle herskabspalæ og har en smuk panoramaudsigt. Palæet er placeret centralt i Hillerød ved Frederiksborg Slot og Slotssø.

Ringene

Ringene blev lavet af ToftJessen i Aarhus, som også havde designet Lottes forlovelsesring. Det var vigtigt for Lotte, at vielsesringen og forlovelsesringen passede sammen. Parrets ringe er ikke ens, da Christoffers er i guld, mens Lotte har valgt en ring i hvidguld.

Gommen

Christoffer havde valgt et mørkeblåt tredelt sæt fra Tiger of Sweden og en hvid skjorte med sort slips, sorte sko og sort bælte. Det var meget klassisk, og han ønskede et jakkesæt, som også kunne bruges i andre situationer, hvor det ville være passende.

– Jeg blandede mig slet ikke, og han havde tænkt sig ikke at fortælle mig, hvad han havde valgt. Han endte så med ikke at kunne holde det hemmeligt, men det var ham selv, der valgte det hele, siger Lotte.

Mundbind

Da Lotte og Christoffer blev gift i en coronatid, havde parret også fået lavet personlige mundbind. Christoffer havde fået syet et sort et, mens Lotte havde fået lavet fint mundbind, der matchede hendes brudekjole.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllupsdag og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg