Mest populære emoji 2022
SPONSORERET indhold

Her er den MEST populære emoji i 2022

Emojis er stadig cool – og bliver opfattet som noget positivt af langt de fleste. Altså hvis du bruger de rigtige... En ny undersøgelse blandt 5.000 emoji-brugere har undersøgt de mest udbredte digitale trends netop nu.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
20. sep. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Hvilke emojis er blandt de mest misforståede i år? Afgør din alder, hvilke emojis du foretrækker? Og hvilket humørikon er vi GLADEST for at sende med i en besked i 2022, når tommelfingeren danser over tastaturet?

En ny undersøgelse fra en af verdens største softwareproducenter har nu afdækket spørgsmål som disse. Det er den amerikanske virksomhed Adobes, som netop er udkommet med en stor rapport, hvor de har analyseret svar fra 5.000 emoji-brugere i USA.

LÆS OGSÅ: Diskokugle, gravid mand og ”fingerhjerte”: 107 nye emojis er på vej til din smartphone

For med den digitale tidsalder er der rundt om på hele kloden dukket ét fælles sprog op på tværs af landegrænser, som vi alle ”taler”: Emoji'sk.

49 procent af emoji-brugerne i undersøgelsen svarer, at de føler, at emojis bedre kan udtrykke deres tanker og følelser, end ord kan alene.

Og de farvede humørikoner kan sige langt mere om os, end vi måske lige går og tænker over? De små tegninger har ifølge folkene bag rapporten eksempelvis en betydning på en række områder, som vores personlige udtryk, identitet, når det gælder dating og relationer, de kan have en positiv indvirkning på arbejdspladsen og meget mere.

Altså... hvis du bruger de rigtige! For ikke alle humørikoner er angiveligt lige gode at bruge.

Stadig cool 👌

Rapporten kigger alene på data fra 2022, og her viser det sig, at der kan være god grund til at fortsætte med at bruge de små figurer og tegninger, når du kommunikerer digitalt 👇

Hele 73 procent af os mener nemlig, at folk, der bruger emojis, er venligere, sjovere og sejere end dem, der ikke gør det, lyder en overordnet konklusion i rapporten.

Når det er slået fast, så lad os dykke ned i undersøgelsen, som viser, hvilke emojis vi er gladest for at bruge mest og mindst – også opdelt efter, hvilken generation du er en del af.

Den afslører også, hvilke humørikoner man skal holde sig fra, når man flirter og dater. Hvor aubergine-, fersken- og klovne-emojien var med blandt de tre sidste år, som oftest blev misforstået på den front, er der nu to nye ”uheldige” spillere på flirte-banen med en gammel spiller.

Og endelig er der de emojis, som vi bare oftest misforstår, fordi de trender med en ny betydning.

Bliv klogere her på årets emoji-trends i 'Adobes 2022 U.S. Emoji Trend Report':

Top 5 over mest populære emojis i 2022: 

mest populære emojis 2022.jpg

Top 3 over mest misforståede emojis:

Mest misforståede emojis 2022.jpg

*Hvis du undrer dig over, at cowboy-emojien kan betyde andet end "cowboy", og at den er vokset i populæritet i foråret 2022, skyldes det ifølge emojiguiden.com bl.a. en TikTok-trend kaldet #YeehawChallenge.

Den går ud på, at når brugerne drikker en drik kaldet 'yee haw juice', "forvandler" de sig til en cowboy eller cowgirl, mens hitsangen “Old Town Road” af sangeren Lil Nas X spiller i baggrunden. Adobes undersøgelse henviser til, at en cowboy også bruges, når man i virkeligheden er trist, men man "klæder sig ud" som glad.

Mens kirsbær også henviser til en snack eller en kvindekrop - og den omvendte smiley forvirrer folk i forhold til, om den betyder: at opføre sig fjollet, om man er forvirret, eller at man dør indeni?

Top 3 over mest og mindst populære emojis, når du flirter eller dater:

bedste emojis flirt dating.jpg

Top fem over foretrukne emojis på tværs af generationer:

Generation Z = født midt/slut 1990'erne - start 00'erne
Millennials/Gen Y = født i år 1980 til omkring 1995
Gen X = født omkring 1965 til 1980
Boomer-generationen = født i årene 1946-1964

generationer emojis mest populære.jpg

Top tre over mindst populære emojis i 2022:

Mindst populære emojis 2022.jpg

Anbefalet til dig