Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Jeg ender altid med at blive skuffet over vores kæresteferier"

Min kæreste og jeg har det fint sammen i hverdagen, men vores ferier er ingen stor succes. Hvad gør jeg? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
24. mar. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Suk! Nu er det snart tid til at planlægge sommerferien. Det ­burde være en fornøjelse, som man ser frem til, men sådan er det ­ikke liiige i min situation. Jeg har været kæreste med en jævnaldren­de mand de sidste to et halvt år (vi er begge i begyndelsen af 30'erne). Han er sød, sjov, og vi har det virkeligt godt i hverdagene, men vores ferier har foreløbigt ikke været ret gode. Det er ­IKKE bare den klassiske med, at vi vil noget forskelligt. Jeg har haft den samme oplevelse hver gang – uanset om det har ­været på daseferie ved en swimmingpool eller på rejser til ­europæiske ­storbyer. Jeg kommer en lille smule skuffet hjem, og ferien har ­ikke ­levet op til mine forventninger. Jeg har et par gange ­prøvet at evaluere ferierne med kæresten, men han synes bare, at den har været "fin". Hvad skal jeg gøre for, at vi kan få en bedre ­sommerferie næste gang?
Kærlige hilsner MC

Kære MC,
Det er min erfaring, at kvinder er helt usandsynligt gode til på forhånd at skabe billeder af den perfekte aften, den perfekte fest – og den perfekte ferie. Endnu inden billetten er købt, ser de det hele udspille sig for det indre øje: Hånd i hånd slentrer det elskende par henover den smukke plads Campo de' Fiori. Byens afskallede og jordfarvede mure er den perfekte kontrast til hendes lyse kjole og hans tætvævede bomuldsskjorte. Middagen bliver serveret af en tjener, der på engelsk med italiensk cirkus-accent præsenterer retterne, der hovedsageligt er tilberedt af råvarer dyrket af biodynamiske entusiaster i Roms landlige forstæder. Under maden mindes parret den aften, de mødte hinanden. Han piller forlegent ved korkproppen, mens han fortæller om de følelser, han aldrig har følt før. Da de forlader restauranten, skinner stjernerne som sølvsmykker på et sortblåt velourtæppe... Det ender selvfølgelig med dyb (og lidt vild) elskov, hvor parret stirrer ind i hinandens åbne pupiller.
Ja, det ér sgu nok en smule overdrevet, men jeg håber, du ­forstår min pointe. Kvinders lyriske kraft er veludviklet, når det handler om fremtidige feriebilleder. Mænd glæder sig ­bare lidt mere diffust til at få nogle kolde øl, afslappede dage og ­noget uforstyrret hotel-sex. Der ér rig mulighed for at gå fejl af hinanden.
Hvad skal du gøre for at undgå det? Forventningsafstemme! Jeg lærte først ordet, da jeg var langt op i 30'erne – desværre. Men jeg kan love dig, at det virker. Fortæl din kæreste meget præcist, hvad du forventer. Selvfølgelig skal han ikke bare være statist i din romantiske komedie fra Rom eller Rimini, men hvis han ikke ved, hvad du drømmer om, så har han ikke en chance for at opfylde dine ønsker. Din kæreste skal ­naturligvis også byde ind med sine ønsker – og så må I i fælleskab finde tværsummen af jeres behov. Det kan muligvis føles lidt uromantisk, men skriv jeres planer ned, så de bliver så konkrete som muligt, og tag listen med på ferien. Hvis I på forhånd har afstemt jeres forventninger, så bliver det også nemmere at justere undervejs på rejsen. God ferie!

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan siger jeg fra, når folk overskrider mine grænser?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg give min søn en elguitar?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand vil have vores lille datter ud af dobbeltsengen”