Har du også brugt nedlukning efter nedlukning på at genopdage den vidunderlige danske natur eller finpudse dine vandrefærdigheder? Vi danskere har opdaget naturen, og den værdi den giver os, fra pause i hverdagen til socialt fællesskab og samvær ude i det fri, når vi hilser på hinanden langs vandrestien, eller luner os rundt om bålet.
At naturen både kan danne grobund for pausen fra hverdagen, hygge og et socialt fællesskab er netop historien bag begivenheden Fjällräven Classic Danmark. En vandreoplevelse, der løber af stablen den 6. til 9. juli på Sydfyn.
Vandreglade deltagere på Fjällräven Classic Danmark – Foto: Fjällräven
Vandreglade deltagere på Fjällräven Classic Danmark – Foto: Fjällräven
”Vind i håret, lune sommerstråler på kinden, fuglekvidr og grønt så langt øjet rækker. Du har pakket en vandrerygsæk hjemmefra, og har alt det du skal bruge med dig på ryggen. Mens du bevæger dig af sted i eget tempo, ude i det fri. Du udfordrer kroppen, men kombinationen af udfordringen, dit eget tempo og naturen giver en særlig energi og friskhed i kroppen – naturen kan altså bare noget”, siger Catrine Hansen, som er ansvarlig for at planlægge begivenheden, Fjällräven Classic i Danmark.
Fra Faldsled Havn til Bjørnemose Gods
Mange danskere har brugt nedlukningen til at genopdage den vidunderlige danske natur og finpudse deres vandrefærdigheder. Begivenheden Fjällräven Classic, foregår langs den Sydfynske kyst på Øhavsstien. Ruten er omkring 75 km lang og starter ved Faldsled Havn og slutter ved Bjørnemose Gods d. 9. juli. Deltagerne har oppakning med, så de kan overnatte i telt på udvalgte teltpladser, og undervejs vil de også blive tilbudt en række Sydfynske specialiteter og andre overraskelser og aktiviteter.
Hundredvis af vandrere
Hyggeligt pauseophold under vandring langs Øhavsstien. Foto: Fjällräven
Hos holdet bag Fjällräven Classic Danmark glæder de sig til at kunne give danskerne muligheden for en velfortjent pause i Fyns smukke omgivelser langs øens velkendte sydkyst. Arrangøren håber, at to år med hjemmearbejdspladser- og undervisning samt danskernes genopdagelse af den danske natur vil få flere til at hoppe i vandrestøvlerne.
Sydfyn byder på fantastiske stier, her langs Øhavsstien. Foto: Fjällräven.
Hyggeligt pauseophold under vandring langs Øhavsstien. Foto: Fjällräven
”Vi har længe set frem til igen at kunne invitere masser af eventyrlystne danskere og turister til Fjällräven Classic. På vores sidste tur på Øhavsstien deltog over 800 vandrere, og vi håber, at danskernes nyfundne kærlighed til den danske natur vil lokke endnu flere til dette års tur. Arrangementet vil selvfølgelig foregå i tråd med alle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, så alle deltagerne kan føle sig trygge under arrangementet.” udtaler, Catrine Hansen.
Sydfyn byder på fantastiske stier, her langs Øhavsstien. Foto: Fjällräven.
Annonse
Vandring er for alle – selv med kørestol
Fjällräven forsikrer, at turen foregår under ordnede forhold, hvor der er plads til både nybegyndere og garvede vandrere. Deltagerne behøver derfor ikke være usikre på, om deres vandrefærdigheder matcher Fjällräven Classic. Gennem tiden har deltagerne været en blanding af danskere og turister, hvor af den ældste har været 80 år og den yngste 6 måneder.
”Det unikke ved denne begivenhed er den helt særlige stemning, der er blandt deltagerne og naturen, der er en særlig atmosfære over Fjällräven Classic Danmark og stemningen på de forskellige camps, selvom vandringen til tider kan være hårdt, så bliver der snakket og hygget, og nye mennesker møder hinanden, og så har vi jo også festafslutningen, som er noget helt særligt”, udtaler Catrine Hansen.