Pernille Sohngaard og Margrethe Roelsen
SPONSORERET indhold

Hvorfor er det svært at finde kærligheden igen? Få de bedste råd her

Dating kan være svært. Dating i en moden alder kan være endnu sværere, Få her to eksperters bedste råd til til, hvordan du kan se på det med nye øjne.

Af: Marie Varming Foto: Sara Skytte
16. mar. 2022 | Livsstil | Hendes Verden

Hvad kan gøre det svært for voksne kvinder at finde kærligheden igen?

Margrethe Roelsen: "Ofte har de været længe væk fra datingscenen, og spillereglerne har ændret sig i mellemtiden, blandt andet fordi vi har fået digitaliseret dating, hvor der er ret kort fra første besked, til du modtager en aubergine-emoji (symbol for penis i den digitale verden, red.). Kurtiseringen og den personlige relation røget, og tonen er blevet mere direkte. Nogle af kvinderne er måske lidt skrøbelige eller har decideret slået sig på livet, og så er det svært, hvis der bliver leget med dine følelser. Derudover har mange mænd lettere ved at indgå i en casual seksuel relation, men det skriver de ikke af frygt for at skræmme kvinderne væk. Omvendt vil mange kvinder gerne have et forpligtende forhold, men det skriver de ikke af frygt for at skræmme mændene væk. Det vil sige, at forventningerne ikke er afstemt."

LÆS OGSÅ: Ane Cortzen: "I stedet for at blive anerkendt, bliver vi genstand for hån"

Hvordan forbereder man sig, når man skal ud og date igen?

Pernille Sohngaard: "Du skal først og fremmest være klar til at skulle ud og lære et andet menneske at kende. En af grundpillerne i Love Actually er at hjælpe kvinder til at blive mere robuste og nyde processen, når de skal lære et andet menneske at kende i stedet for at fokusere på resultatet. Det handler om at gå ud med et åbent sind og uden for mange forventninger. Mange kvinder har desværre alt for høje forventninger, men når to mennesker skal ud og drikke en kop kaffe eller et glas vin, er det jo ikke nødvendigt at have forberedt en tjekliste i forhold til den anden persons tøjstil, job eller fritidsinteresser. Tænk bare over, om det er hyggeligt, og hvis det er, så drik en kop kaffe til. Vær åben og nysgerrig på, hvad du møder, ligesom hvis du skulle til fest. Du skal møde op i godt humør og huske, at du også selv har et ansvar for, at det bliver hyggeligt."

Hvilken vej er den bedste til at få en kæreste?

Margrethe Roelsen: "Det kommer an på, hvad du selv er til. 25 procent af alle par mødes i dag online, men da jeg blev single, meldte jeg mig til både salsa, havkajak, tog på højskole og rejste til udlandet for at møde en mand. Det gælder om at finde ud af, hvor du er komfortabel. Jeg er stor fortaler for, at man opbygger en personlig relation og lærer hinanden at kende, inden man får en seksuel relation. Der er ingen garantier, men jeg tror, det giver større chance for en langvarig relation. På nettet går tingene hurtigt, og der er mange, der har gang i ti forskellige samtaler på én gang og hele tiden er på udkig efter noget bedre. Der er større chance for at blive behandlet ordentligt af en, du kender i forvejen."

Anbefalet til dig