Forfatteren Tine Høeg
SPONSORERET indhold

Tine Høegs favoritdigte "er enkle og kloge og får mig til at føle mig mindre alene"

Forfatteren Tine Høeg, 34, er cand. mag. i dansk og filosofi og debuterede i 2017 med romanen Nye rejsende, som er blevet omsat til monolog på Det Kgl. Teater. Hun har lyst til at dele Inger Christensens Sommerfugledalens vanvittige skønhed med alle, vender altid tilbage til Helle Helle og søger lindring i Tove Ditlevsens digte, når hun er heartbroken. Og så er hun ved at miste forstanden over sin næste roman.

Af:: Mette Størum Krogh Foto: Petra Kleis
23. mar. 2020 | Livsstil | Eurowoman

Hvilken bog læser du igen og igen? 

Sommerfugledalen af Inger Christensen. Jeg tror faktisk, jeg kan alle femten sonetter udenad. For nylig læste jeg den højt for min kæreste, jeg har sådan lyst til at dele den bogs vanvittige skønhed med alle.” 

Sommerfugledalen af Inger Christensen, Gyldendal, 149 kr.

Hvilken bog læser du, når du er ked af det? 

“Tove Ditlevsens digte er enkle og kloge og får mig til at føle mig mindre alene med min grundmelankoli. Hun har også hjulpet mig med heartbreaks. Men egentlig synes jeg, at selve det at læse er en lindring. Det er lige meget, hvad det er, bare det er godt. At blive flyttet ud af sig selv.”

Jeg ville være enke og jeg ville være digter af Tove Ditlevsen, Gyldendal, 279 kr.

Hvilken bog får dig til at grine? 

“Jeg genlæser lige nu Kirsten Hammanns Ofte stillede spørgsmål, som handler om at skrive og at være forfatter. Den er velsignet ond og fuld af raseri og selvforagt og samtidig så vital og sjov. Jeg griner højt ud i rummet, mens jeg læser, og det sker altså ikke så tit.” 

Ofte stillede spørgsmål af Kirsten Hammann, Gyldendal, 199 kr.

LÆS OGSÅ: 11 bøger, du skal læse, mens dagene er korte og kolde

Hvilken bog ligger på dit natbord lige nu?

Transit af Rachel Cusk. Jeg læste Omrids sidste år og var helt besat af den, og nu har jeg endelig fået fat i toeren. Den starter sådan her: “En astrolog sendte mig en e-mail for at fortælle at hun havde vigtige nyheder til mig om begivenheder i min umiddelbare fremtid.” Så er man jo nødt til at læse videre.” 

Omrids af Rachel Cusk, Rosinante, 249 kr.

Hvilken forfatter ser du mest op til? 

“Jeg vender altid tilbage til Helle Helle. Replikkunsten, vægten, omhuen. Kombinationen af det sorgfulde og det sjove. Det nærmest matematiske sprogarbejde. Hun er en evig inspiration.”

De af Helle Helle, Rosinante, 259 kr.

Hvilken forfatter er efter din mening overset? 

“Kamilla Hega Holst. Hun er en af mine bedste venner, men jeg sværger på, at det er ikke derfor, jeg nævner hende. Alle burde læse hendes bøger. Hun skriver mørkt, skarpt og pageturneragtigt spændende. Start med romanen Rud. Man slipper den ikke, før man er færdig.”

Rud af Kamilla Hega Holst, Rosinante, 249 kr.

LÆS OGSÅ: Amalie Langballe: "Når jeg læser dem, er jeg stadig barnet med ikke alt for mange venner"

Hvilken forfatter synes du, man skal holde øje med lige nu? 

“Ida Holmegaard. Hun udgiver Look her i februar, og den er fantastisk. En samling essayagtige tekster om mode og tekstiler, som hun fletter sammen med alt muligt andet – køn, magt og kærlighed.” 

Look af Ida Holmegaard, Rosinante, 169 kr.

Hvor køber du bøger? 

“I Politikens Boghal, i antikvariater og inde i Fiolstræde på Brøg, som også er en café og en vinbar, og som i øvrigt sælger sådan nogle smukke, glitrende nøgleringe formet som vaginaer – tag derind om ikke andet for dem.”

Jppol.dk/boghallen, Broeglitteraturbar.dk

Hvor er det bedste sted at hænge ud med en bog? 

“I min vindueskarm.”

Hvad skriver du på nu? 

“Jeg er ved at færdiggøre min næste roman. Den hedder Tour de chambre og udkommer senere i år. Det er lykkeligt og rædselsfuldt at skulle give slip på noget, jeg har siddet alene med så længe. Men sikkert også godt, at det snart sker, for jeg er ved at miste forstanden.” 

Anbefalet til dig