Weekendguide: Syv ting, du skal opleve i Vejle
Foto: Bølgen Vejle havn. Denne artikel er sponsoreret af: Bryggen, City Vejle, Conrads, Fary Lochan Destilleri, Hotel Haraldskær, Restaurant Vedelsborg & SteakeRiet

Weekendguide: Syv ting, du skal opleve i Vejle

Drømmer du om en lille smuttur med veninderne, kæresten eller familien? I Vejle finder du de perfekte rammer for en god weekendferie.

Vand, natur, arkitektur, kunst, shoppemuligheder, lækre hoteller og delikate restauranter.

Vejle er Danmarks 9. største by og har alt, hvad der skal til, for at du kan få en dejlig miniferie med afslapning, forkælelse og gode oplevelser.

Den jyske by ligger i det inderste af Vejle Fjord og er et oplagt sted at tage hen med både veninderne, kæresten og børnene.

Vi har samlet nogle af de bedste tips og guider dig her til, hvor du skal spise, hvor du skal bo, og hvad du skal opleve.

Bryggen - Vejles største citycenterbryggen_billede.jpgI begyndelsen af Vejles gågade ligger Bryggen - et citycenter, der byder på lidt af det hele. Her kan du spise, hygge og shoppe i et bredt udvalg af butikker, hvoraf over halvdelen ikke er at finde andre steder i byen.

Har du børnene med på tur, så læg endelig vejen forbi den nyåbnede Fætter BR – en næsten 2000 m2 stor legetøjsspækket butik i to etager – et rent slaraffenland for børn.

Bagefter kan du få en massage i Care Wellness og snuppe en is hos Frellsen, inden du oser videre i de mange modebutikker.

Hvis du er i bil, kan du parkere gratis i op til to timer på en af Bryggens 700 parkeringspladser.

Vejle - Danmarks Bedste Handelsby
cityvejle.jpgI hjertet af Vejle ligger den hyggelige, stemningsfyldte og snoede gågade flankeret af bykunst, hyggelige byrum og spændende butikker.

Vejle er kåret til Danmarks Bedste Handelsby, og det er der mange åbenlyse årsager til.

Butiksmixet er inspirerende, og man finder mange autentiske specialforretninger med unikt sortiment, dejlige caféer, kaffebarer og kommercielle kædebutikker. Vejle har også et bredt madudvalg lige fra street food til Restaurant MeMu med Michelin-stjerne.

Gågadens epicenter er ved det gamle smukke rådhus, hvor man kan holde pause i bymøblerne. Har du lyst, kan du gratis låne et spil på KaffeBaren som hyggeligt tidsfordriv.

Læs mere på www.cityvejle.dk

Conrads – Klassisk cafémad og Vejles største udvalg af fadøl
conrads_billede.jpgConrads ligger i den Smidtske Gård på strøget i Vejle. Her kan du nyde klassisk cafémad og et stort udvalg af både fadøl og specialøl på flaske. 

Er man mere i stemning til tapas, vin og cocktails, kan man besøge No14 Vinbar, som serverer autentisk spansk tapas fra mandag til lørdag.

Book et bord på Conrads her 
Book et bord på No14 Vinbar her 

Smag på prisvindende dansk whisky eller gin på Fary Lochan Destilleri
Fary.jpgUde i skoven finder du det innovative, men traditionsbundne familieejede danske whiskydestilleri Fary Lochan.

I 10 år har Fary Lochan budt gæster indenfor i deres spændende univers af smage og teknikker, og har du lyst til en anderledes oplevelse, så slå vejen forbi dette unikke sted – du vil ikke fortryde det.

Straks du træder indenfor hos familien på Fary Lochan, mærker du varmen, glæden og passionen i alt, hvad de foretager sig på destilleriet. Om det er den unikke brændenælderøgede whisky, den yderst populære gin eller en af de mange naturlige snapse og likører, så er hjertet og håndværket med hele vejen.

Se mere på www.farylochan.dk for åbningstider og rundvisning.

Hotel Haraldskær – Overnat i ådalen
haraldskær.jpgMidt i Vejle Ådal – og kun få minutter fra Vejle centrum – ligger Haraldskær. Hér, blandt vandløb, bakker og bøgetræer, har den gamle herregård ligget siden middelalderen.

I dag er der hotel- og spisegæster i de stemningsfulde stuer og hvælvede kældre, og du kan være sikker på, at et besøg på Hotel Haraldskær bliver mindeværdigt. 

Nyd historien, roen og naturen, og lad dig forkæle af Haraldskærs ambitiøse køkken. Her får du smagen af Vejle Ådal, for kokkene bruger lokale og primært økologiske råvarer fra de mange dygtige producenter i området. Det er ét af de mange tiltag, der gør et besøg på Haraldskær til et mere bæredygtigt valg.

Restaurant Vedelsborg – Smagsoplevelser og minder
vedelsborg.jpgI hjertet af Vejle findes et spisested, der de sidste 15 år har givet gæster fra hele Danmark gode smagsoplevelser og har skabt dejlige minder hos de besøgende.

Michael Bøgild og personalet hos Restaurant Vedelsborg arbejder ud fra nogle helt fastlagte principper og med smagsoplevelserne hos gæsterne for øje.

Restaurant Vedelsborg kombinerer sæsonens gode råvarer, kvalitet og kreativitet. Hvad enten du vælger den fem-retters Vedelsborg-menu, der skifter 10 gange om året, eller vælger fra a la carte kortet, så skal du overraskes og opleve nydelse i hver en mundfuld.

Velkommen til SteakeRiet
spisegalleriet.jpgSteakeRiet er en hyggelig restaurant i Vejle; et bøfhus i den gode ende af skalaen med autentisk indretning og personlig stil, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde en dejlig aften med dine kære.

Menuen er enkel og ligetil med fokus på det gode kød.

SteakeRiet er et sted for livsnydere med stort L, der elsker god mad, hygge med en dejlig flaske vin i rare omgivelser og måske en lækker cocktail serveret af søde tjenere, der altid står klar med et smil til at give jer en god oplevelse.

Se menuen her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide