10 sjove lege - for mor også!
SPONSORERET indhold

10 sjove lege - for mor også!

Det kan føles gabende kedeligt at agere stopskilt, mens junior drøner rundt med Brio-toget. Men hvad kan I så lege?

Af:: Annamette Fuhrmann, Vores Børn
10. feb. 2010 | Børn | Vores Børn

1) Se Youtube

På Youtube.com finder du alverdens små film. Er dit barn vild med helikoptere eller kattekillinger, er der et hav af god underholdning. Skriv i søgefeltet, hvad du leder efter, og vælg derefter den film, som ser sjovest ud. Der er til mange timers underholdning, og du kan vise dit barn din yndlingsmusikvideo, som I sammen kan danse til.Bonus! De fleste børne-dvd’er findes på Youtube.com som små klip. På den måde kan du undersøge, hvilke tegnefilm dit barn kan lide, så du er fri for at komme hjem med Thomas Tog, hvis det nu er Postmand Per, der hitter.

2) Leg med modellervoks

Med de farvede klumper kan der nemt gå en time. Lad dit barn lave sine egne fantasidyr, mens du fortæller en historie og opbygger et lille univers. Du kan inspirere junior ved at forme et træ, en sø eller et lille bjerg, som han eller hun kan bruge i legen.Bonus! Du kan finde på dine egne historier og slipper for at læse op af en bog.

3) Tag på skovtur i stuen

Få dit barn til at hjælpe med at lave en madpakke til en alternativ skovtur. Læg en dug eller et lagen ud på stuegulvet, og sæt farverige tallerkner og kopper på. Stil jeres stueplante midt på dugen, og leg, at I er ude i skoven. For at gøre det ekstra realistisk kan I tage overtøj på og åbne dørene, så I mærker kulden.Bonus! Dit barn kan glemme, at det slet ikke vil spise, og guffer alt i sig, mens det sidder ‘ude i skoven’.

4) Lav et fotoalbum

Tag billeder af dit barns yndlingslegetøj i forskellige situationer: Dukken, der er ude og vaske tøj, eller de små playmobilmænd, som gemmer sig i planterne. Eller bilen, som er ude at køre på cykelstien. På den måde ser dit barn sit legetøj fra en ny vinkel, og sammen kan I fortælle historier. Print billederne ud, og spørg eventuelt, om du kan låne en lamineringsmaskine af vuggestuen eller børnehaven, så albummet holder længere.Bonus! Dit barn får en ny personlig go’nat-læsebog.

5) Lav børneradio

Brug din mobiltelefon eller iPod til at lave små optagelser af dit barns lyde. Det kan du gøre, fra det er helt spæd, til det er større og kan tale. Lad dit barn synge eller snakke, og hør det bagefter. Du kan også interviewe dit barn og spørge det om ting i hverdagen, som det nemt kan svare på.Bonus! Brug optagelserne som godnatlæsning, hvis du er træt af at læse Totte hos lægen for 117. gang.

6) Brug biblioteket

Det behøver ikke at være en støvet fornøjelse at gå på biblioteket. De fleste biblioteker har en børneafdeling med bøger og legetøj, hvor du og dit barn kan hygge jer med læsning og inspiration fra bøgerne. Mange biblioteker har også arrangementer tilpasset forskellige aldre. Find dit lokale bibliotek på Bibliotek.dkBonus! Mens dit barn er optaget af at lege og læse, kan du, helt gratis, læse alle dine yndlingsmagasiner.

7) Se billeder

Sæt jer ned, og se billeder på computeren, fra dit barn var baby og til nu. Du behøver ikke at have sat billederne i en fin mappe; den lille vil være ligeså glad for dem på skærmen. Fortæl om dengang, dit barn var baby, og hvad han eller hun sagde, gjorde og kunne. Vælg eventuelt et billede, som I kan printe ud og hænge op på væggen.Bonus! Lav også små film af dit barn med kameraet, som det kan se, og du har mange timers gratis underholdning.

8) Lav sjov med klisterpap

Køb noget pap med klister på den ene side i en hobbyforretning. Find en masse magasiner, reklamer og aviser, og klip sjove motiver ud – mobiltelefoner, mad eller legetøj – og sæt dem fast på pappet. Klip motivet ud, og vupti har dit barn for eksempel en hel masse mad til at lege købmand med.Bonus! Uden at det koster en herregård, har du pludselig den sidste nye, topsmarte iPhone.

9) Byg hule under spisebordet:

Ryd spisebordet, læg lagner og tæpper hen over det, og kryb i skjul under bordet i en hyggelig hule. Tag dit barns yndlingsbøger med derind. I kan fortælle historier, synge sange om mørket eller lege, at I er et hemmelig sted, mens I hvisker. Hvis du ruller gardinerne ned, bliver der mørkere, og I kan tage en lommelygte med.Bonus! Har det været en nat uden ret meget søvn, kan du nuppe en lille morfar, mens dit barn ‘læser’.

10: Bag muffins

Bag sjove muffins sammen, og dekorér dem med lyserød eller grøn glasur. Du kan eventuelt købe små sukkerfigurer, som I kan pynte med, eller frugtfarve til at blande i dejen. Det behøver ikke være fødselsdag, for at man kan holde en lille fest, og hvis du ikke orker at finde opskrifter, kan du bare bruge en færdigblanding fra Brugsen.

Bonus! I kan klæde jer ud og lege fest, og du kan, uden at det bliver bliver pinligt, tage dine høje hæle og dit diadem på.

LÆS OGSÅ: Kend dit barns 12 lege

LÆS OGSÅ:  Tumleri med baby – 24 sjove tumlelege

LÆS OGSÅ: Leg gør børn kloge