Udvikling
SPONSORERET indhold

10 vigtige voksne i dit barns liv

DU er selvfølgelig den vigtigste person i dit barns liv. Men ofte tilbringer dit barn flere vågne timer sammen med alle mulige andre voksne. Det skal du ikke have dårlig samvittighed over, for pædagogen, læreren og alle de andre er med til at udvikle dine børn. Mød her 10 ‘andre’ voksne i dit barns liv.

Af: Helle Thilo, Vores Børn
16. dec. 2010 | Børn | Vores Børn

Mor og far er de bedste i verden. Men langt fra de eneste.

De fleste børn er nemlig omgivet af pædagoger, familiemedlemmer og andre voksne, som skaber tryghed og er med til at præge deres opvækst.

Forsøg selv at tænke tilbage til din egen barndom, måske var der også nogle voksne, som betød noget helt specielt for dig?

God kontakt er vigtigt

“Børn har brug for andre voksne end deres forældre af flere grunde. For det første har de behov for omsorg. I en hverdag, hvor forældrene ofte har et travlt arbejdsliv, er god kontakt med andre voksne vigtigt for, at børnene trives. For det andet har de brug for andre rollemodeller end deres forældre,” siger Lisbeth Zornig Andersen.Hun er tidligere formand for Børnerådet og nu leder og stifter af Huset Zornig, der arbejder med udsatte mennesker og familier.LÆS OGSÅ: Test – hvordan lærer dit barn bedstDe andre voksne i dine børns hverdag kan udfordre, motivere og gøre dem nysgerrige.

Andre voksne er objektive

“Forældre ser ofte deres børn gennem et filter af kærlighed, forventninger og ambitioner, som kan begrænse børnenes muligheder lidt.

Andre voksne er mere objektive i forhold til børnene og kan derfor bedre få øje på deres styrker og svagheder. Derfor er det sundt for børn at have andre voksne end deres forældre at spille op til,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Byd velkommen til de voksne, som er med til at præge dit barns barndom.

LÆS OGSÅ: Hjælper du dit barn med ALT?

LÆS OGSÅ: Udvikling: Din fantastiske krop

LÆS OGSÅ: Udvikling: 7 lege der gør dit barn klog