Nye fædre: Vi mangler hjælp og støtte

Foto: Getty Images Blot 7 % af fædrene føler, at de er blevet mødt af hjælpsomme tilbud.

Fædre: Vi er ikke blevet mødt af nok hjælp og støtte

To ud af tre fædre mener ikke, at de bliver mødt af fædre-tilbud, som faktisk er en hjælp, viser en ny undersøgelse.

Mange fædre føler, at de i mindre grad end moren bliver mødt af hjælpsomme tilbud omkring fødslen og barnets første leveår.

Det viser en ny undersøgelse blandt kommende og nuværende fædre, som Moos-Bjerre har lavet for Egmont Fonden.

Ifølge undersøgelsen oplever mange fædre ligeværdig dialog til møder med jordemoder og sundhedsplejerske, men samtidig også, at emner om faderskadet ikke står så højt på dagsordenen, som moderskabet gør. Et mindretal føler sig derfor alligevel i mindre grad eller slet ikke ligeværdigt behandlet.  

Fx mener hver tredje, at der på møderne med sundhedsplejersken ikke bliver sat fokus på ”relationen mellem dit barn og dig” og ”din rolle som far”, mens blot en sjettedel mindes, at fordelingen af barsel har været et tema på møderne. Tallene er endnu mindre, når det kommer til møderne med jordemødrene.

Dette er dog ikke noget, som sundhedsplejerskene i rundspørgen kan genkende, da de mener, at de er meget opmærksomme på give lige stort fokus til både mor og far, samt at inddrage far og tale om hans rolle.

Hjælp til farrollen

Men det er ikke blot fra de sundhedsprofessionelle, at mange fædre føler, at de ikke får den rette hjælp og støtte i forbindelse med fødslen og starten på det kapitel som far.

Hele to ud af tre fædre er nemlig uenige i, at de bliver mødt af fædre-tilbud, som faktisk har været en hjælp for dem, viser undersøgelsen. Kun 7 % føler, at de er blevet mødt af hjælpsomme tilbud.

Der er ligeledes fra fædrene en massiv efterspørgsmål på far-barn-tilbud. Hele 80 % af fædrene ønsker nemlig flere fysiske far-barn-tilbud, mens 68 % ønsker flere tilbud online.

Den mest efterspurgte aktivitet er fysiske hold, hvor der er fokus på indendørs- og udendørsaktiviteter med baby.

Se, hvad vi ellers skriver om: Far, Forældre og Barsel

610x200_woordy_dmjpg.jpg