Hvad kan man lave med sine børnebørn
SPONSORERET indhold

7 hyggelige ting, Bedste kan lave med børnebørnene op til jul

Julen er familiernes højtid, og der findes masser af hyggelige aktiviteter rundt om i landet, som kan skabe julelys i øjnene hos både store og små. Tag Bedste under armen og smut i teateret, i jule-Tivoli eller en tur forbi julen, som den så ud i gamle dage.

Af: Redaktionen Foto: Den Gamle By
05. dec. 2022 | Børn | Vores Børn

Kender du en god bedste, som elsker at tage ungerne på udflugt? 

Julen er som skabt til at danne hyggelige traditioner i familiens lag, og både store og små vil helt sikkert elske en julehygge-dag mellem bedste og barnebarn. I kan gå i køkkenet og kreere flotte brunkagehuse, tage en tur i teateret og blive fortryllet af gode juleeventyr eller lægge vejen forbi Den Gamle By i Aarhus, hvor I kan opleve julen, som den tog sig ud i gamle dage. Dengang farmor/mormor/morfar/farfar var barn. 

Der er masser af gode oplevelser i julen, som skaber glæde hos både nye og gamle. Vi har samlet syv hyggelige julealtiviteter, som Bedste kan lave med børnene, her. 

LÆS OGSÅ: Her er12 julefilm dit barn vil elske

1. Besøg Julerød Bageby

Tag bedste i hånden og læg jeres allerbedste kræfter i at bage et sejt peberkagehus, komplet med glasur og hele molevitten. Det kan være selveste Julemandens hus, en utrolig bro eller en julet udgave af Eiffeltårnet. Bagefter kan I lægge vejen forbi Eksperimentarium og udvide peberkagebyen Julerød Bageby med jeres helt egen peberkagebygning. Et lille fint indspark fra bedste og junior til den julede kageby. 

Læs mere her

nøddeknækkeren.jpg
Foto: Henrik Stenberg / Det Kongelige Teater

2. Tag I teateret

Et godt juleeventyr kan underholde store som små, og der findes få ting, som sender julestemning mere til vejrs end en god fortælling om nisser, julemænd og deslige. Kom med til jul i Mumidalen eller få en fortryllende oplevelse med Cirkeline og hendes venner. Måske vil I hellere redde julen med Agent Nul Nul Nisse. Der findes masser af gode teaterforestillinger for børn rundt om i landet - alle sammen med en god pose julemagi. 

Læs mere og se de forskellige forestillinger her

3. Tag på hyggeligt julemarked

I de fleste store og mellemstore byer i Danmark er det muligt at finde et hyggeligt julemarked for hele familien. Der vil som oftest være mulighed for at købe gløgg, æbleskiver, juledekorationer, julekager og julepynt til enhver smag. Hvis I er heldige, kommer Julemanden også forbi og spreder god stemning. Det er en hyggelig aktivitet, der med garanti efterlader god julestemning hos unge som gamle. Måske kan I finde et julemarked i nærheden af jer i ALT.dk's oversigt over de hyggeligste julemarkeder

LÆS OGSÅ: 25 råd til dig, der gerne vil være en god bedsteforælder

Jul i tivoli.jpg
Foto: Lasse Salling / Tivoli

4. Tivoli - en ægte juleklassiker

En gammel klassiker, der aldrig går af mode, er en juletur i tivoli. Når turen først bliver en tradition, kan det ikke blive jul, før man har oplevet de fine julelys, der sirligt dækker det meste af Tivoli, og den skønne julestemning, der hersker hele parken rundt. Der kan købes gløgg og æbleskiver i en af de hyggelige boder, som også ofte sælger julepynt. Ellers kan I blot nyde det imponerende syn af de mange lyskæder, mens ungerne kan få lov at prøve et par af de sjove forlystelser.

5. Fæld jeres eget juletræ

Det er selvfølgelig let og lige til at hente årets træ i den lokale Netto-butik eller spedjer-biks, men ikke nær så hyggeligt som at fælde det selv. Gør det til en årlig tradition at tage ud og fælde juletræet med bedsteforældrene og skab nogle dejlige minder. Det er muligt at finde hyggelige gårde rundt omkring i landet, som har et areal med grantræer, hvor I kan vælge årets træ og derefter fælde det. Nogle gårde serverer varm kakao og æbleskiver, og ellers kan I selv medbringe lidt at lune jer på, så det bliver til en lille udflugt og en rar dag, der ender med et fint juletræ på taget af bilen.

LÆS OGSÅ: 5 gode opskrifter til julebag med ungerne

6. Jul i den gamle by

I Den Gamle By i Århus kan I rejse en tur tilbage til dengang, Bedste var barn. Her kan ungerne opleve og lære om julen, som den har været gennem mange hundrede år i Danmark. Byen bliver i juletiden pyntet på fineste vis, og der er mulighed for at købe julemad og -drikke, samt opleve den specielle julestemning, der sænker sig over byen.

7. En juledag hjemme hos Bedste

Julehygge derhjemme er mindst lige så godt som adskillige juleaktiviteter rundt omkring. Sæt en dag af til at klippe og klistre julepynt, bage pebernødder og brunkager, læse en juleklassiker eller se en julefilm og drikke en varm kop kakao hjemme hos bedste. I kan også spille pakkeleg eller et andet sjovt spil, der samler alle omkring bordet.

Anbefalet til dig