Hvad kan man lave med sine børnebørn
Foto: Den Gamle By Hvad kan man lave med sine børnebørn? Tag dem en tur med i Den Gamle By i Aarhus og nyd den dejlige julestemning.

7 hyggelige ting Bedste kan lave med børnebørnene op til jul

Tag på juletur med veterantog, på udflugt til julemarked eller besøg bObles julebus.

1. bObles julebustur

I november og december kører Pixitrolden og bObles rundt i Danmark i bObles elefantbus. De inviterer især børnebørn og bedsteforældre indenfor til julehistorier, musik og sanglege. Det er muligt at deltage i juleevents i forskellige butikker rundt i landet eller til en større julekoncert fire steder i landet. Til juleeventsene synges og danses der til Pixitroldens sanglege til et særligt videoshow, og der laves juleklip, der skal hjælpe elefantbussen med at komme i julehumør. Til julekoncerten trækker musikpædagog Maiken Ingvordsen i Pixitrolddragten og synger sammen med Guitar-Krelle kendte og nye børnesange med dans og fagter. Efter både event og koncert får man en lille julegave med hjem. Læs mere og køb billetter på bObles.dk. (sponsoreret link)

LÆS OGSÅ: Her er12 julefilm dit barn vil elske

2. Kom på juletur på et veterantog

På en veterantogtur vil du opleve ren nostalgi og ægte julehygge, når der køres særlige juleture rundt i det danske land. Man kan endda være så heldig, at Julemanden kommer ombord. Der vil også flere steder være mulighed for at fælde dit eget juletræ på turen eller besøge julemarkeder. Hvad der helt præcis sker på turen afhænger af, hvilken rute I vælger. Læs mere om turene og køb billetter på Visitdenmark.dk.

3. Tag på hyggeligt julemarked

I de fleste store og mellemstore byer i Danmark er det muligt at finde et hyggeligt julemarked for hele familien. Der vil som oftest være mulighed for at købe gløgg, æbleskiver, juledekorationer, julekager og julepynt. Hvis man er heldig kommer Julemanden også her forbi og spreder god stemning. Det er en hyggelig aktivitet, der med garanti efterlader god julestemning hos unge som gamle. Måske kan I finde et julemarked i nærheden af jer i ALT.dk's oversigt over de hyggeligste julemarkeder

4. Tivoli - en ægte juleklassiker

En gammel klassiker, der aldrig går af mode, er en juletur i tivoli. Når turen først bliver en tradition, kan det ikke blive jul, før man har oplevet de fine julelys, der sirligt dækker det meste af Tivoli, og den skønne julestemning, der hersker hele parken rundt. Der kan købes gløgg og æbleskiver hos en af de hyggelige boder, der også ofte sælger julepynt. Ellers kan man blot nyde det imponerende syn af de mange lyskæder, og ungerne kan få lov at prøve et par af de sjove forlystelser.

 

5. Fæld dit eget juletræ

Det er selvfølgelig let og lige til at hente årets træ i den lokale Netto-butik, men ikke nær så hyggeligt som at fælde det selv. Gør det til en årlig tradition at tage ud og fælde juletræet med bedsteforældrene og skab nogle dejlige minder. Det er muligt at finde hyggelige gårde rundt omkring i landet, som har et areal med grantræer, hvor man kan vælge årets træ og derefter fælde det. Nogle gårde serverer varm kakao og æbleskiver, og ellers kan man selv medbringe det, så det bliver til en lille udflugt og en rar dag, der ender med et fint juletræ i bagagerummet.

LÆS OGSÅ: 5 gode opskrifter til julebag med ungerne

6. Jul i den gamle by

I Den Gamle By i Århus kan I rejse en tur tilbage til dengang, Bedste var barn. Her kan ungerne opleve og lære om julen, som den har været gennem mange hundrede år i Danmark. Byen bliver i juletiden pyntet på fineste vis, og der er mulighed for at købe julemad og -drikke, samt opleve den specielle julestemning, der sænker sig over byen.

7. En juledag hjemme hos Bedste

Julehygge derhjemme er mindst lige så godt som adskillige juleaktiviteter rundt omkring. Sæt en dag af til at klippe og klistre julepynt, bage pebernødder og brunkager, læse en juleklassiker eller se en julefilm og drikke en varm kop kakao hjemme hos bedste. I kan også spille pakkeleg eller et andet sjovt spil, der samler alle omkring bordet.

LÆS OGSÅ: 25 råd til dig, der gerne vil være en god bedsteforælder

LÆS OGSÅ: Top 10: Her er de bedste julefilm

LÆS OGSÅ: Fra 30,- kroner: Gode gaver til børn på budget

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Bedsteforældre