Blide behandling til babyer og småbørn

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Spangsberg Terapi, City Osteopati, Lis Hauge, Blid Zoneterapi & Babyinstituttet.

Blide behandling til babyer og småbørn

Hvad kan behandlingsformer som zoneterapi, akupunktur, osteopati, massage og kranio-sakral-terapi gøre for din baby? Læs med her!

Gener som mavepine, søvnproblemer, spændinger og refluks er forholdsvist almindelige hos spædbørn. Ikke desto mindre kan de være en benhård omgang at komme igennem - både for barnet og forældre.

Vi har her samlet fem klinikker, der hver især har specialiseret sig i at hjælpe babyer og småbørn med at få kroppen tilbage i balance – via blid og sensitiv behandling.

Nænsom behandling til din babybehandling_babyinstituttet.jpg

Baby Instituttet – der ligger i både Gentofte og Århus - er der fokus på trivsel hos gravide, nye familier og babyer.

Udover ammevejledning og barselsophold tilbyder de babybehandlinger hos jordemødre med overbygning i fysioterapi, baby-akupunktur, kranio-sakral-terapi samt babymassage.

Klinikkens personale har stor erfaring med at finde årsagerne til de symptomer, barnet viser, og de blide behandlinger spænder bredt - fra skævheder i krop og kranie til maveproblemer, smerter, gråd, ammeudfordringer, fysisk uro, urolig søvn eller manglende motoriske udvikling.

Hos Baby Instituttet bliver i altid mødt af professionel, tryg og kærlig stemning med jeres barn i fokus.

Hjælp din baby med Blid Zoneterapi_Blidzone.jpgHar din baby ondt i maven, kolik, forstoppelse eller søvnproblemer? Så bør du overveje zoneterapi. Det kan nemlig kan afhjælpe mange problemer og skabe velvære for din baby.

Babyzoneterapeut hos Blid Zoneterapi, Merete, har +8 års erfaring med at hjælpe babyer med ovennævnte gener, og hendes erfaring er, at der oftest ikke skal mere end tre behandlinger til, før du har en glad baby igen.

I Blid Zoneterapis børnevenlige klinik i Hillerød vil du opleve ro og god tid. Her er der både plads og tid til at give din baby mad, skifte ble m.m., ligesom du også altid får vist, hvor du selv kan trykke, og hvad du ellers kan gøre for at hjælpe din baby derhjemme.

Behagelig afspændingsterapiurt3228_lizhauge.jpgTrænger din baby til blid behandling? Det er ofte tilfældet, hvis han/hun:

• Har søvnproblemer – sover for lidt/for meget
• Har ondt i maven, nakken, skuldre eller ryg
• Gylper meget – refluks – silent refluks
• Skriger eller græder meget
• Har favoritside
• Har haft en hård fødsel

Biodynamisk kranio-sakral-terapi er en meget behagelig terapiform, der kan gøre, at din baby får det godt igen. Med den dybe, blide energetiske tilgang findes babyens spændinger, blokeringer, og kroppen vender tilbage til sin oprindelige sundhedstilstand.

Terapeut Lis Hauge blev uddannet i metoden i 2015, og har siden da udført mere end 2000 behandlinger på babyer i rare og trygge omgivelser på klinikken i Herning. 

Osteopati til babyercityo_235_sofiefnielsen.jpgHvis din baby har spændinger i kroppen, skyldes det højest sandsynligt påvirkninger under graviditeten og fødslen. Netop det kan osteopati-behandlinger afhjælpe.

Osteopaterne hos City Osteopati og Fysioterapi løsner nænsomt op for spændingerne, så barnet udvikler sig sundere. De behandler kroppen som en helhed og tjekker fødderne, hofterne, bækkenet, ryggen, nakken, kæben, hovedet og maveregionen.

Under behandlingen vurderer osteopaten barnets motorik, sutteteknik og tungens funktion. Kigger barnet eksempelvis meget til den ene side, har fordøjelsesproblemer eller ammeudfordringer, kan osteopati være med at fjerne spændingerne.

Hos City Osteopati & Fysioterapi har personalet mange års efteruddannelse samt erfaring med babyer. Behandlingen er sikker og blid og består af ledmobilisering, afspænding af bindevæv i hele kroppen og kraniet. 

Få nattesøvnen tilbageannette_spangsberg.jpgAt se dit barn med night terror er en forfærdelig oplevelse for dig som forældre, og forstyrrer hele familiens nattesøvn.

At slippe for night terror er missionen, når biodynamisk kranio-sakral-terapeut Annette Spangsberg møder babyer, såvel som større børn med night terror. I terapiformen er der fokus på at skabe ro på nervesystemet og at styrke barnets grænser.

Annette, der står bag klinikken Spangsberg Terapi i Vejle, er Eksamineret Biodynamisk kranio-sakral terapeut til børn og motorikvejleder, uddannelser der danner grundlaget for at hjælpe babyer med forskellige udfordringer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Udvikling