SPONSORERET indhold

De gode gamle dage: Børn i bur

I de gode gamle dage var baby-bure en løsning for de travle husmødre i storbyen, men hvad ville nutidens sundhedsplejerske sige til den opfindelse?

Af:: Louise Holm Rudolf
11. nov. 2014 | Børn | Vores Børn

Ideen til disse baby-bure udsprang af ægte bekymring for bybørnenes sundhed. Amerikanske Emma Read opfandt det transportable baby-bur efter at have set, hvor svært det var at opdrage babyer og små børn i byer med etagebyggeri. For at kompensere for den manglende friske luft og for at give mødrene lidt ekstra plads til børnene, kom hun på ideen til buret.

LÆS OGSÅ:

Sigrid Riise, der startede som sundhedsplejerske i København i starten af 1960’erne, er ikke i tvivl om, at opbevaring af børn på den måde i dag vil føre til en øjeblikkelig anmeldelse fra naboerne.

– Dengang fik man rigtig mange børn, og det handlede om at få dem passiviseret, så der blev tid til de andre opgaver i hjemmet. Tøjet skulle koges, og maden laves fra bunden. Hvis man kunne placere barnet i en kravlegård hele dagen, så gjorde man det – alt, hvad der kunne få tingene til at glide, forklarer Sigrid Riise til voresbørn.dk.

LÆS OGSÅ:

I den forbindelse ramte opfinder Emma Read en tendens og et behov i samfundet.

Rygterne siger endda, at præsidentfruen Eleanor Roosevelt havde et – eller i hvert fald seriøst overvejede at få et – baby-bur. Hvor udbredt ideen blev i USA er dog usikkert, men i 1937 blev buret omdelt til medlemmer af the Chelsea Baby Club.

Der er lysår mellem dengang og nu, og børn har aldrig haft det bedre end i dag, konstaterer Sigrid Riise.

Se videoen herunder, hvor to søskende hygger sig i babyburet og vinker til far nede på gaden.

Kilder: Bad Inventions: Baby Cage, 1922, Old, Weird Tech: Baby Cage Edition

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: