9 måneder

Dea fra 9 måneder: "Det er svært at være helt alene om forældrerollen"

Kom med bag skærmen af vores web-tv-serie '9 måneder'. Dea indrømmer, at det kan være hårdt at stå alene om alt under graviditeten. Til gengæld er kameraet og web-tv-serien blevet en kær ven af en helt særlig årsag.

Hvilke tanker gør du dig om fødslen? 

At den vil gøre ondt. Men med de redskaber jeg har fået fra APA (Aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik, red.), har jeg lært, at jeg kan se smerten som vejen til at møde min lille skat. Jeg vil tage imod alle de hjælpemidler, de vil give mig som fx vandbad, epiduralblokade, god musik og snacks.

LÆS OGSÅ: VIDEO: 9 måneder – “Yay, jeg er gravid!”

Hvordan forbereder du dig til fødslen?

Jeg købte heldigvis et fødselsforberedende forløb hos APA, så der går jeg nu, og i tiden frem til jeg skal føde. Vi lærer fx, hvordan man forholder sig, når veerne kommer, og hvordan man kan udholde selve fødslen, hvis den trækker ud. Vi lærer vores åndedræt godt at kende, så man kan hjælpe sig selv til at have det mere rart under fødslen.Københavns Kommune havde talt forkert, og derfor er der ingen “barn på vej” eller en almindelig plads på et fødselsforberedelseshold til mig, hvilket alle gravide ellers bliver tilbudt. Jeg ville have skidt grønne grise, hvis jeg ikke havde haft nogen støtte eller hjælp! 

Hvad er det bedste ved at være gravid?

Faktaboks

Dea DM Nebelong

Alder: 31

Bopæl: Vesterbro, København

Termin: 28.juli 2016

Job: Jeg er værtinde på en elektronisk nørde-klub ved navn Culture Box, hvor jeg tager mig af de udenlandske kunstnere. Jeg henter bl.a. kunstnerne i lufthavnen, checker dem ind på deres hotel, følger dem til møder, lydprøver og evt. middag, og sørger for, at de bliver passet godt på, mens de spiller på klubben. Jeg elsker mennesker, musik og nørder, og jeg elsker mit job!

 

Det bedste i verden ved at være gravid er, at jeg snart får lov til at holde om den lille og kysse og kramme den. Selve graviditeten er også for vild. Jeg har aldrig nydt at blive så tyk og samtidigt følt mig så fin og pæn før nu. Jeg er proppet med kærlige følelser til min lille og elsker at mærke, når der danses og bokses i maven. Jeg leger nogle gange poke war med den lille. Så prikker jeg i maven og snakker lidt, og så pokes der tilbage indefra. Det er så vildt at opleve, at vi allerede kan lege lidt sammen og nærmest kommunikere. 

Det er også sjovt at have fået en super sensitiv næse, der kan lugte alt.

Og det værste?

Jeg er så taknemmelig over at have verdens dejligste mor, og de sødeste og mest støttende venner. Alligevel er det svært at stå helt alene om forældrerollen under graviditeten med alle de hormoner og følelser, der opstår. Fødselsforberedelse, indkøb af udstyr (som jeg intet ved om – jeg prøver at lure den) og følelsesaspektet i at skulle være forældre – det ville jeg gerne kunne dele med én.

LÆS OGSÅ: VIDEO: 9 måneder – "Let's talk about sex"

Hvor lang tid brugte I på at få to streger frem på graviditetstesten?

Vi havde sex ubeskyttet én gang, og så blev jeg gravid. Min lille pige er, hvad man vil kalde en stor overraskelse. Men den bedste jeg nogensinde har fået! 

Du er snart mor – hvad glæder du dig mest til ved moderskabet?

Jeg er da totalt mor allerede nu. Jeg har indrettet hele mit liv, så jeg bedst muligt passer på min lille. Jeg spiser sundere, jeg prøver at holde mig fra røg og andet, der kunne skade den lille, og jeg forsøger at gøre en masse sundt med min krop. Der er en lille rod, der vækker mig en del gange hver nat, og holder fest i min mave dagen lang. Jeg er mor, og jeg eeeeelsker det. 

Hvordan er det at følge din graviditet på web-tv? 

Det betyder rigtig meget for mig at kunne dele mine fjollede graviditetstanker med én. Det er så blevet mit kamera og derved jer. Men det fjerner faktisk tit følelsen af at være alene om det, og jeg er glad for at have disse afsnit at vise min lille en dag. Det er bare så hyggeligt.

Hvorfor meldte du dig til at medvirke i web-tv-serien?

Jeg synes, det var en mega sød idé at følge min graviditet ved at filme lidt hver uge og så til sidst få 10 små episoder i hånden. Det er så dejligt at kunne dele sin glæde, så jeg var totalt tændt på ideen, straks jeg hørte om den.LÆS OGSÅ: Camilla fra ‘9 måneder’: “Jeg glæder mig til at opleve endeløs kærlighed”LÆS OGSÅ: Katrine fra 9 måneder: “Jeg tror, jeg er skidegod til at føde”LÆS OGSÅ: Rikke fra 9 måneder: “Jeg savner at have min krop for mig selv”

TILMELD DIG VORES BØRNS NYHEDSBREV

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Mor og Aktiviteter for børn

610x200_woordy_dmjpg.jpg