Gravid
Der er noget sexet over en gravid kvinde med udstråling. Foto: NImastock

Derfor tænder mænd på gravide

Gravide kvinder er for mange mænd en levende sexreklame, men hvad er det, mændene tænder på, og hvad er det, de finder så attraktivt ved gravide kvinder?

Som gravid føler du måske ikke altid selv, at du er den hotteste sild på markedet, men mændene er tændte. Selv om gravide kvinder døjer med kvalme, vand i kroppen og andre væmmelige ting, finder nogle mænd dem stadig særdeles attraktive.

Hvem skulle tro, at en kvinde med stor mave og humørsvingninger kunne være øverst på en mand ønskeliste?

“En gravid kvinde udstråler i deres øjne det mest kvindelige, der overhovedet kan eksistere med maven, brysterne, frugtbarheden – det er urkvinden,” siger sexolog og jordemoder Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Forskningen giver ikke på en entydig forklaring på, hvorfor mænd finder gravide kvinder særligt attraktive, men alligevel er det muligt at komme med nogle bud på, hvad der tænder dem.

LÆS OGSÅ: Så meget sex kræver det at blive gravid

“Frugtbarheden er tiltrækkende. En gravid kvinde er det største tegn på frugtbarhed og livgivende. Det er den aller allervigtigste forskel på mænd og kvinder er, at kvinder kan give liv,” siger Vivi Hollænder.

Derudover handler det også om udstråling. Mens nogle kvinder føler sig som en hængt kat under graviditeten, får andre en fantastisk glød, oplever Vivi Hollænder.

Samme melding lyder fra den norske sexolog Andreas Persson.

“Gravide kvinder har en vis udstråling, og det kan være attraktivt i sig selv. Derudover er graviditeten et bevis for, at befrugtning har fundet sted, hvilket kan give den kommende far ekstra selvtillid. Det er også spændende for mange, at de indtager en ny fase i livet,” siger Andreas Persson ifølge klikk.no.

FIND DIN TERMINSGRUPPE I VORES BØRNS FORÆLDRE FORUM HER!

Andreas Persson påpeger, at der er en kombination af flere elementer, der kan lede til den seksuelle fascination over for gravide.

“Graviditeten er et tegn på, at kvinden tilhører en anden. Selvom det ikke altid er tilfældet i vores samfund, har hun alligevel en status som ‘optaget’. Alene dette kan være et godt grundlag for en stærk tiltrækning for enkelte mænd. Hun er en forbudt frugt,” siger Andreas Persson.

LÆS OGSÅ: Sex på skemaet

Vivi Hollænder er enig i den betragtning.

“Hvis det er ens egen kvinde, er der også en stolthed over, at kvinden bærer hans barn. Det er stort. Det styrker maskuliniteten.”

Biologisk forklaring på tiltrækningskraft

Forklaringen på den øgede tiltrækning kan også findes i den biologiske verden. Det synlige bevis på frugtbarhed er en mulighed, men derudover er det også positivt for den gravide at have sex under graviditeten, da sæd indeholder proteiner, som får livmoderhalsen til at modne.

“Man kan således tænke sig, at manden kan få lyst til at have sex med kvinden, fordi hans krop ‘ved’, at det er godt for hende,” siger Persson og uddyber:

“Generelt kan vi konkludere, at det er en kombination af biologi, psykologi og kultur, der spiller sammen, når vi skal forklare den seksuelle fascination af gravide, men endnu bliver det ved teorier og antagelser,” afslutter han.

LÆS OGSÅ: 5 gode grunde til at have sex

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kærlighed, Sex og Familieliv