Billeder af fædre, der holder deres baby for første gang
Foto: Foto: Privat Der er store følelser på spil, når far møder baby for første gang.

Billeder af fædre, der holder deres baby for første gang

Rørende fotos: En far bliver født

Det er overvældende og fyldt med store følelser, når far for første gang møder og holder sit lille barn. Se de rørende billeder af fædre, der møder deres baby.

Fødslen kulminerer med et vræl, og med ét er verden forandret for altid. I er blevet forældre.

– Mødrene gør det, de skal, er stærke og føder, og de er på en måde allerede blevet mødre gennem graviditeten, fortæller jordemor Lea Toft fra Jordemoderhuset til voresbørn.dk.

LÆS OGSÅ: Fem x nybagt far: Sådan var MIN fødsel

For faren er oplevelsen anderledes, han har ikke båret barnet og knyttet det samme bånd som moren, og oplevelsen kan derfor være mere overrumplende. Det er et meget pludseligt skift, når barnet bliver født.

Overvældende reaktion

– Fædrenes reaktion er så overvældende, når barnet bliver født. Nogle gange er de også lidt sjove. Det er meget rørende at være vidne til, siger Lea Toft og fortæller, at mændene også tit bliver overraskede over deres egen reaktion:

LÆS OGSÅ: 3 par: Vores fødsel!

– Det er virkelig store følelser. Jeg har set mænd stå og hoppe af glæde og hårde hunde, der pludselig kniber en tåre. Husk, at der ikke er nogen rigtige eller og forkerte måde at reagere på. Det, jeg har oplevet, spænder lige fra den hoppende far til ham, der overvældes og bliver helt stille, til den nervøse far, som hiver fat i mig og sikrer sig, at alt er godt, siger Lea Toft.

Vi har spurgt på Facebook, om vi måtte se jeres første far-baby møde og vi har fået fantastisk mange, rørende billeder. Vi har udvalgt en række af de smukke øjeblikke, hvor en far bliver født.

Se med i galleriet for oven.

LÆS OGSÅ: Min fødsel: Det endte med akut kejsersnit

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 90 mærkeligste navne

LÆS OGSÅ: 10 trin til en lettere fødsel

Se, hvad vi ellers skriver om: Far og Fødsel