Privat
SPONSORERET indhold

Linda og Pernille er ’englemødre’: ”Det er ikke en verden, man ønsker at blive lukket ind i”

De kendte ikke hinanden inden, men via sociale medier har mødre, der har mistet deres børn under graviditeten eller lige omkring fødslen, fundet et fællesskab. Nu skal de mødes for første gang til september for at deltage i det samme løb, hvor de vil hylde søstersind, at de er kvinder – og alle ’englemødre’.

Af: Emilie Dreyer Kampmann Foto: Englemor
24. aug. 2021 | Børn | ALT for damerne

Linda Lyngvig er mor til William på 7 år og englemor til Victor.

Det var den 1. september 2020, at Linda mistede sin søn Victor i 5. måned. Og kun en lille måned efter sit tab oprettede hun Instagram-profilen @englemor_victor, hvor hun siden har skabt det fællesskab, som i dag er en stor støtte for hende.⁠

”Det er ikke en verden, som man ønsker at blive lukket ind i. Men når man er der, så er det virkelig rart at have nogen at skrive og snakke med,” fortæller Linda Lyngvig.

Linda Lyngvig englemor.jpgLinda Lyngvig har taget initiativ til at danne et hold med andre englemødre under årets Kvindeløb. (Foto: Privat)

Det er snart et år siden, at Linda mistede Victor midt i graviditeten. Og for at markere den sorg, hun hver dag bærer rundt på, har hun taget initiativ til at løbe sammen med andre englemødre til ALT for damernes Kvindeløb i Aarhus den 12. september.

Sammen kalder de sig ’Team Englemødre’.⁠

”Vi sætter egne mål for dagen, men fælles er, at vi har fundet styrken i at se fremad. At vores kroppe er tilbage til en ok fysisk tilstand, og at vi kan være sammen og rumme hinandens sorg,” siger hun.

For Linda Lyngvig er ALT for damernes Kvindeløb et oplagt sted at mødes med de englemødre, hun nu i et år har korresponderet med på de sociale medier.⁠

”Vi er kun kvinder, der står i det her, og det må være rart at være et sted, hvor der kun er andre kvinder. Jeg tror, at man kan møde en helt særlig empati og forståelse derude, som man ikke kan finde andre steder. Det er svært at sætte ord på, men jeg har en føling af, at ALT for damernes Kvindeløb er det helt rette sted,” forklarer hun.

"Livet skal leves"

En af dem, som glæder sig til at løbe med ’Team Englemødre’, er Pernille Rud Burgdorf.

Pernille er mor til Mateo på snart 4 år og englemor til Arthur, Noah og Pedro. Arthur mistede hun i 7. måned kort efter at have født ham. Noah gik bort i starten af 5. måned. Og Pedro mistede hun i starten af graviditetens 6. måned.

235473856_511973143197952_6178681950048776277_n.jpgPernille foran mindetavler for tre af hendes børn. (Foto: Privat)

For hende er det afgørende at have et fællesskab med andre, som har mistet deres børn.⁠⁠

”Grupper på Instagram og Facebook er det, der giver mig følelsen af, at jeg ikke er den eneste i hele verden, som sidder med en kæmpe sorg, jeg skal lære at leve med resten af mit liv. Og det er enormt vigtigt. For man vågner ikke bare op en dag og tænker: ”Nu lever jeg videre”. Det er hver dag, man vågner op og ved, at ens liv er forandret for altid, fordi ens børn ikke er her. Så fællesskabet er virkelig vigtigt for mig,” forklarer hun.⁠⁠

Pernille Rud Burgdorf løber sammen med andre englemødre til ALT for damernes Kvindeløb i Aarhus den 12. september, fordi hun glæder sig til at markere sin kvindelighed – og det fællesskab, hun og de andre englemødre har.⁠⁠

”Når man mister, føler man sig ikke særlig kvindelig. Man føler sig som en fiasko, fordi ens krop biologisk har fejlet det, som den er skabt til. ALT for damerne er jo netop et kvindemagasin. og derfor synes jeg, at det er rigtig vigtigt, at det er lige præcis gennem dem, at vi gør det her sammen. Fordi vi er stadigvæk kvinder, selvom vi har mistet i vores graviditeter. Og vi er stadigvæk mødre, selvom vores børn ikke er her. Livet skal leves. Vi skal have et godt liv. Og vi gør det her sammen, fordi vi er der for hinanden,” understreger Pernille Rud Burgdorf.⁠⁠

Har du lyst til at løbe med Linda, Pernille og resten af ’Team Englemødre’ til ALT for damernes Kvindeløb i Aarhus, så tilmeld dig årets kvindeløb HER og kontakt Pernille Rud Burgdorf eller Linda Lyngvig på Instagram på @pernilleburgdorf eller @englemor_victor.

løb team englemødre.jpg

Både Pernille Rud Burgdorf (t.v) og Linda Lyngvig glæder sig til at kombinere løb og fællesskab under årets kvindeløb, som er for kvinder i alle aldre. (Foto: Privat)

Anbefalet til dig