Sygdom barn
SPONSORERET indhold

Få styr på dit barns feberkramper

Begynder dit barn pludselig at ryste i feberkramper, skal du ikke panikke. Læs her, hvad kramperne går ud på, og hvordan dit barns feber udvikler sig med alderen.

Af: Elisabeth Lykke Nielsen, Vores Børn, november 2014
23. jan. 2015 | Børn | Vores Børn

Nogle få børn, under fem procent, har tilbøjelighed til at få feberkramper, når de er syge. Tilstanden rammer i aldersgruppen seks måneder til seks år.

Kramperne varer typisk i nogle minutter og forsvinder, lige så hurtigt som de opstår.

Læger er lidt uenige om, hvad feberkramper skyldes, men meget peger på, at de opstår efter et markant temperaturskifte i barnets krop.

Selv om feberkramper er lige så sjældne, som de er ufarlige, skal du sørge for, at dit barn bliver set af en læge med det samme, hvis han har haft et anfald, så der kan stilles en sikker diagnose.

Feberkramper er ufarlige, men kan være dramatiske og skræmmende både at opleve på egen krop for dit barn og at være vidne til for jer som forældre, men intet tyder på, at dit barn kan få men af det.

Feber i forskellige aldre

0-3 mdr.

Uanset om din baby har 37,4 eller over 38 grader i feber, skal du være ekstra opmærksom, fordi den lille krops naturlige temperaturregulering ikke er færdigudviklet. Det betyder, at helt små børn kan være ret syge, uden at termometret viser noget særligt. Søg derfor altid læge, hvis din baby på under tre måneder får feber.

4-6 mdr.

Dit barns naturlige temperaturregulering begynder at fungere lige som voksnes, men et barn under seks måneder, der får feber, bør stadig undersøges af lægen. Og hold stadig det lille feberbarn inden for synsvidde, også når han sover.

Over 6 mdr.

Når dit barn er over et halvt år, er op til 38,5 i feber ikke ‘rigtig’ feber set med lægens øjne, men derfor kan din lille skat sagtens have det skidt alligevel og have brug for lidt ekstra omsorg fra mor og far. Har dit barn over 38,5 i feber, kaldes det, også af lægen, ‘rigtig’ feber. Det behøver ikke at være mere eller mindre alvorligt, end hvis temperaturen er lavere, men kontakt lægen – især hvis dit barn ikke vil drikke.

Kilde: Børnelæge Annebeth Rosenvinge og Sygeboern.dk

LÆS OGSÅ: 39,9 grader: Hjælp dit lille barn med feber

LÆS OGSÅ:  Sygt barn: De 12 uundgåelige sygdomme

LÆS OGSÅ: 7 tip om børn og smertestillende