Hvordan sætter jeg grænser overfor bedsteforældrene?

Foto: iStock Hvordan sætter jeg grænser overfor bedsteforældrene?

bedsteforældre grænser

Hvordan sætter jeg grænser overfor bedsteforældrene?

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er ok at sige fra, og hvordan du gør det på den bedste måde.

'Når 2 bliver til 3' er sponsoreret af Vigga.

Du har sendt junior på weekend hos mormor og morfar med den klare instruks – mener du selv – at I, forældrene, ikke vil have, at han får sukker. Derfor overrasker, for ikke at sige irriterer, det dig, da du modtager et billede på din telefon af dit barn med en is i hånden. For hov, det var da ikke det, der var aftalen! Hvordan skal du håndtere situationen, og hvordan sikrer du dig, at de regler, I som forældre sætter, bliver overholdt? I denne uges episode af Vores Børns podcast 'Når 2 bliver til 3' tager certificeret coach og rådgiver Daisy Løvendahl fat i netop den problemstilling. For hvordan sætter man grænser overfor bedsteforældre?

LÆS OGSÅ: Må man gøre forskel på sine børnebørn

Som regel handler det ikke om, at mormor og morfar ikke respekterer jer som forældre.

- Jeg oplever nogle gange, at der er en ikke overensstemmelse mellem, hvad man selv tror, man har meldt ud, og hvad andre meget klart har modtaget, forklarer Daisy Løvendahl.

En situation som den ovenstående er ifølge coachen en god reminder om, at det er vigtigt at bruge energi på at have tid og samtaler med den ældre generation. Brug oplevelsen til at sige: 'Hey, vi må lige have en snak, for vi har åbenbart ikke synkroniseret os'. Invitér på kaffe og en snak, men sørg lige for at komme af med din vrede først, så du med en åben indstilling kan sige: 'Jeg er ikke vred, men det er vigtigt for os, det her med sukker, så det vil vi gerne tale med jer om'.

- Det er centralt. Hvis dine børn skal have en god forbindelse til bedsteforældrene, så skal du som forælder selv bruge tid og energi på at tale med dem, siger Daisy Løvendahl i podcasten.

- Det at vide, hvor hinanden er, og vide, hvad værdierne er, det kræver faktisk, at vi bruger tid på det.

Selv om du er taknemmelig for dine børns bedsteforældre, så ender det af og til i konflikter, dårlig kommunikation og sårede følelser. Hvornår er OK at sige fra, og hvordan gør du det på en god måde? Download ugens episode af 'Når 2 bliver til 3' i iTunes eller hør den her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Bedsteforældre, Daisy Løvendahl og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg