Kaya Brüel om sommerferie med børn
Foto: Privat "De gode flyafgange behøver ikke at være direkte ruter. Det kan være godt at tage et stop undervejs, hvor man spiser noget aftensmad sammen."

Kaya Brüel om sommerferie med børn

Kaya Brüel: Selve rejsen er en del af ferien

Flyturen er andet end transport – den er en del af ferien, mener sangerinde og skuespiller Kaya Brüel.

Hvor rejser du gerne på ferie med din familie?

Faktaboks

MOR Kaya Brüel, 44 år, sangerinde og skuespiller

FAR Kenneth Kainz, 47 år, filminstruktør

BØRN Asta, 17 år, og Alois, 8 år

BOR på Vesterbro i København

 

Vi har været i Thailand mange gange, fordi vi får noget enormt anderledes og eksotisk, og så er det meget børnevenligt. Efter børnene er blevet større, er vi begyndt at rejse nogle mere anderledes steder hen.

Sidste år besøgte vi nogle venner i Los Angeles, og så har vi også været i både Mauritius og Beijing. Særligt Beijing var så fremmed og spændende. Det var virkelig en stor oplevelse.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer I billigst på sommerferie

Hvilket ferieminde husker du særligt godt?

Da vi skulle til LA, kunne vi købe nogle rimeligt billige businessclass-flybilletter. Og fordi vi skulle bo privat og ikke bruge penge på hotel, prioriterede vi flybilletterne. Det gav en helt wow-følelse at gå hen til luksussæderne, hvor man kunne ligge ned.Vi havde ikke sagt det til børnene, og det var især en stor oplevelse for vores datter, Asta. Da vi landede i København, kiggede vi på hinanden og sagde ‘nej, ikke allerede?’

Hvilket minde fra en ferie i din barndom står tydeligst for dig?

Min far tog mig hvert år med på skiferie, hvor vi var af sted med en stor flok af hans venner og deres familier. Det var en hyggelig måde at rejse på, fordi man glædede sig til at komme tilbage året efter og møde de samme mennesker igen.LÆS OGSÅ: Rejseudbydernes favoritter til sommerferie med børn

Hvad vil du gerne give videre til dine egne børn?

Lysten til at planlægge sin rejse selv. Det har vi altid gjort, og der er noget enormt tilfredsstillende ved selv at sammensætte sin ferie. Og samtidig tror jeg, at det er sundt at slippe trygheden ved at lade være med at booke en planlagt charterferie og i stedet turde tage ud på egen hånd. Jeg tror, at du oplever verden på en anden måde ved at rejse sådan.

Hvad er dit bedste ferietip?

Vi har altid gjort flyturen til en del af rejsen frem for at tænke, at det bare er tid, man bruger på at komme fra ét sted til et andet. Og de gode flyafgange behøver ikke at være direkte ruter. Det kan være godt at tage et stop undervejs, hvor man spiser noget aftensmad sammen, og når man så sætter sig ind i flyet igen, sover man, indtil man er fremme. For os har det aldrig været en forhindring at flyve langt. Det skal bare integreres som en del af ferien.

LÆS OGSÅ: 21 sjove brætspil til ferien

LÆS OGSÅ: 5 børne-apps til rejsen eller ferien der ikke kræver internet

LÆS OGSÅ: Leder: Accepter at ferien ikke bliver perfekt

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Sommer