Ferie med børn
Mor og far er SÅ klar til ferie. Men er tumling også? Vi giver jer syv trin der forbereder mini på den store begivenhed. Foto: Trine Bukh

Klar, parat, ferie!

Solen skinner, og ferien vinker forude. Men hvordan forbereder du en lille tumling på ferie-ugerne sammen med mor og far? Her er syv sjove øvelser, der gør dit barn klar til sommerferien.

Gode råd til mor og far

Affind dig med, at dit barn måske helst vil spise omelet eller pommes frites hver eneste dag på ferien.

Vær åben over for de udfordringer, der opstår. Måske falder barnet i søvn, netop som I var på vej ud af døren for at spise. Bestil noget mad i stedet.

Tal om jeres forventninger til ferien, inden I tager af sted. Vil I opleve en masse eller bare være sammen? Planlæg ikke for meget.

Husk, timelange tempelbesøg eller storbyshopping i dagevis er ikke nødvendigvis, hvad barnet ønsker. De små vil have nærvær og opmærksomhed fra mor og far.

Kilde: familievejleder Dorthe Braüner Lind.

LÆS OGSÅ: Ferie: Hvilke minder skal dit barn have?

Ferie med søskende

Når der er ældre søskende med: Storebror eller -søster vil måske gerne se hotellets børneshow, der foregår om aftenen eller finde sjove ting på byens loppemarked. Del jer op, og indstil jer på at holde parallelferie, indtil børnene er store nok til at kunne det samme.

Når der er mindre søskende med: En baby har brug for meget søvn, og din tumling skal sove til middag. Det kan være svært at komme ud ad hoteldøren, når der altid er en, der snorker. Overvej derfor, om I skal vælge et sommerhus i Danmark eller måske et resort, hvor i kan være dagen lang. Gem udflugterne til en anden ferie.

Kilde: familievejleder Dorthe Braüner Lind.

LÆS OGSÅ: Ferie: 11 (næsten) gratis aktiviteter for børn

LÆS OGSÅ: Med tumling på tur: 4 afledningsmanøvrer der virker

LÆS OGSÅ: Leder: Accepter at ferien ikke bliver perfekt

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Rejseguide, Kærlighed og Tumling