Onsdag: Kinesisk kalkun

Ingredienser:

500 g kalkunbryst

100 g brune markchampignon

150 g frisk spinat

1 fed hvidløg

1 spsk. soyasauce

1 bakke azukispirer

1 spsk. rapsolie

Frisk basilikum

Tomatsalat:

750 g (ca. 6) tomater

1 avocado i tern

½ rødløg eller salatløg

4 spsk. hakket bredbladet persille

Dressing:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamicoeddike

1 fed hvidløg

½ tsk. sukker

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør:

4 dl ris

Sådan gør du:

Kalkunkødet skæres i strimler og svitses på en pande ved medium varme et par minutter (uden fedtstof)

Kødet tages af og lægges i et ovnfast fad.

Champignonerne skæres i kvarte og lægges i fadet.

Spinaten nippes og lægges i.

Drys azukispirer over.

Hæld soyasauce, olie og hvidløg over.

Bland det hele godt sammen.

Sæt fadet i ovnen 15-20 min ved 180º

Ved servering drysses med friske basilikumblade

Tomatsalat:

Tomaterne og løget skæres i skiver.

Til dressingen presses hvidløget og blandes med de øvrige ingredienser. Tomaterne, løget og avocadokødet blandes i et fad med dressingen. Persillen drysses over.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 22,4 %

Fedt 28,7 %

Kulhydrat 49,0 %