Onsdag: Kinesisk kalkun
Ingredienser:
500 g kalkunbryst
100 g brune markchampignon
150 g frisk spinat
1 fed hvidløg
1 spsk. soyasauce
1 bakke azukispirer
1 spsk. rapsolie
Frisk basilikum
Tomatsalat:
750 g (ca. 6) tomater
1 avocado i tern
½ rødløg eller salatløg
4 spsk. hakket bredbladet persille
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg
½ tsk. sukker
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør:
4 dl ris
Sådan gør du:
Kalkunkødet skæres i strimler og svitses på en pande ved medium varme et par minutter (uden fedtstof)
Kødet tages af og lægges i et ovnfast fad.
Champignonerne skæres i kvarte og lægges i fadet.
Spinaten nippes og lægges i.
Drys azukispirer over.
Hæld soyasauce, olie og hvidløg over.
Bland det hele godt sammen.
Sæt fadet i ovnen 15-20 min ved 180º
Ved servering drysses med friske basilikumblade
Tomatsalat:
Tomaterne og løget skæres i skiver.
Til dressingen presses hvidløget og blandes med de øvrige ingredienser. Tomaterne, løget og avocadokødet blandes i et fad med dressingen. Persillen drysses over.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 22,4 %
Fedt 28,7 %
Kulhydrat 49,0 %