sponsoreret indhold
SPONSORERET indhold

Sådan sikrer du dit barns sikkerhed, når han eller hun står på løbehjul, rulleskøjter og skateboard

Børn er vilde med at rulle afsted på hjul, men har du som forælder styr på, hvilket sikkerhedsudstyr der er nødvendigt?

21. jan. 2019 | Børn | Børneulykkesfonden

Foråret er på vej, og det indbyder til en masse sjove – og hæsblæsende – udendørsaktiviteter. Børn er nemlig vilde med fart og ofte meget modigere end os voksne. Men selvom vovemodet ikke fejler noget, er det stadig alfa omega, at børnenes sikkerhed er i top, når de i fuld fart suser rundt på løbehjulet, kickflipper på skateboardet eller freestyler (nogle gange vakler) afsted på rulleskøjterne. Heldigvis bugner markedet med fedt udstyr i høj kvalitet. Men inden du lader barnet rulle afsted, er der lige en række sikkerhedsråd, der er supergode og nødvendige at have styr på. Børneulykkesfonden giver her en række råd og tips til den sikre tur på løbeløb, rulleskøjter og skateboard. Læs artiklen her, og find desuden flere oplysninger på Sikkerhverdag.dk

Hjul hitter

Hjul er et hit blandt børn. Vi lister her nogle af mulighederne:

Løbehjul – det populære transportmiddel

Løbehjulet hører blandt børnenes favoritter. Det er en nem og populær måde at transportere sig rundt på, hvad end det er til og fra skole eller over til en legekammerat. Men inden dit barn hopper op på løbehjulet, er det godt at have styr på sikkerheden.

Rulleskøjterne – den sjove aktivitet

Rulleskøjter er som sådan ikke et transportmiddel, men mange børn elsker at rulle en tur på vejen uden for huset derhjemme eller på legepladsen. Selvom der er tale om sjov og leg, er det, ligesom med løbehjulet, vigtigt at gøre sig nogle sikkerhedsforanstaltninger, inden man spænder rulleskøjterne.

Skateboard – tid til tricks

Mange børn er vilde med brættet med de fire hjul. Det kræver lidt teknisk snilde at finde balance på et skateboard, men øvelse gør mester. Inden du lader barnet hoppe op på skateboardet, skal du dog lige være sikker på, at sikkerheden er i top.

Sikkerhedsudstyr

Der gælder de samme regler for udstyr for både løbehjul, rulleskøjter og skateboard. Tjek dem ud her, og husk at spænde hjelm og resten af udstyret, inden du lader dit barn rulle afsted.

Det er vigtigt at bruge det rigtige sikkerhedsudstyr:

  • Hjelm
  • Albuebeskytter
  • Håndledsbeskytter
  • Knæbeskytter

Lovgivning – hvor må man køre henne?

Det er ikke tilladt at bruge løbehjul, rulleskøjter og skateboard på vejbanen eller cykelstien. Når man bruger disse transportmidler, er man faktisk at betragte som gående. Dit barn må altså kun køre på rulleskøjter, løbehjul og skateboard de steder, hvor man færdes som fodgænger, såsom fortove, gangstier og gågader.

Bemærk, at der gælder andre regler for motoriserede boards. De må kun benyttes på privat grund eller specielt indrettede områder som skaterparker. Læs mere om dette på Sikkerhverdag.dk (INDSÆT LINK https://sikkerhverdag.dk/idraet-og-bevaegelse/paa-hjul)

Tre gode råd: Undgå skader

  • Sørg for, at barnet bærer det rette sikkerhedsudstyr: Hjelm, albue-, håndleds- og knæbeskyttere.
  • Sørg for, at sikkerhedsudstyret er i den rette størrelse og passer barnet korrekt.
  • Tjek, om udstyret er i ordentlig stand. Slidte hjul og bremser kan gøre løbehjulet farligt at bruge.