Sådan føles det at få to børn alene
SPONSORERET indhold

Sådan føles det at få to børn alene

27-årige Line Sonnichsen valgte først at få sin seksårige datter, da hun og faren ikke var enige om at beholde barnet, og fem år senere gentog hun valget om at blive alenemor.

Af: Sofie Winther Askgaard, Vores Børn, december 2014
13. dec. 2014 | Børn | Vores Børn

Hvorfor blev du alene?

Min kæreste og jeg havde kun været sammen i halvanden måned, da jeg blev gravid. Jeg ville have barnet, mens han ikke var interesseret i det. Jeg har altid set mig selv med børn, og jeg vidste, at jeg nok skulle klare det alene.

Følte du dig ensom, mens du var gravid?

Jeg havde min mor med til skanningerne og til fødslen. Hun har altid været en stor del af mit liv, og hun har også stået alene med mig og min lillebror, fordi min far arbejdede meget. Folk siger altid, at det må være hårdt at være alene om det, men når man står i det, tænker man ikke sådan. Man har jo heller ikke noget valg.

Hvorfor fik du et barn mere?

Jeg har altid ønsket mig flere børn og ville ikke have, at min store pige skulle blive alt for stor. Den rette mand var der ikke, så det blev med donorsæd. Jeg har aldrig tænkt, at jeg har brug for en mand til at få en familie.

Hvad vil du fortælle børnene om deres fædre?

Da jeg blev gravid med nummer to, købte jeg en børnebog, der handler om inseminering. Den læste jeg for min datter, så hun vidste, hvor lillesøster kom fra. Hun har spurgt to gange efter sin far, og så har jeg viste hende nogle billeder. Jeg har forklaret, at han ikke er der lige nu, men at hun må opsøge ham som voksen. Det kan lillesøster ikke, men hun kan finde ud af, om hun har nogle halvsøskende rundt omkring.

Hvordan reagerer andre?

De har accepteret det. Mange har heller aldrig kunnet forestille sig mig i et forhold. Jeg er en selvstændig person, der klarer det hele selv, og jeg har aldrig mødt negative kommentarer. Men jeg har også en rigtig god og støttende familie.

Er det hårdt at få to børn alene?

Jeg har aldrig prøvet andet. Men jeg tænker, at det på en måde er lettere, fordi jeg ikke skal blive enig om alting med en anden. Det er mig, der bestemmer. Men jo, selvfølgelig er det til tider hårdt, især når den ene er syg, og den anden skal i institution, og der skal gøres rent og laves mad. Heldigvis hjælper min familie.

Kan en ny kæreste blive far for dine børn?

Det bliver svært for en mand at få en plads i vores familie. Jeg skal finde en, der gider mine piger 100 procent – den store er allerede blevet svigtet én gang. Jeg har heller ikke planer om flere børn. Jeg har to nu, og jeg har tid til dem begge – det ville jeg ikke have med tre børn.

LÆS OGSÅ: Kend din fertilitetsbehandling

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at få et barn med en anden kvinde

LÆS OGSÅ: Gravid med ukendt donor: “Det er et kærlighedsbarn”