Så er det mor-tid: Selvforkælelse og spa
SPONSORERET indhold

Så er det mor-tid: Selvforkælelse og spa

Vinteren har været lang og hård, og vi har alle brug for et break. Derfor har Vores Børns redaktion testet seks skønne behandlinger - perfekte til trætte mor-kroppe.

Af: Redaktionen Foto: Privat
15. mar. 2019 | Børn | Vores Børn

Herlig hammam 

Testet af Alberte, redaktionsassistent
Behandling: Hamam Treatment
Hvor: Sofiebadet
Pris: 675 kr. for 40 minutters behandling inklusiv fri adgang til kurbadet.
Sofiebadet.dk

Selve behandlingen:

Jeg lægger ud med at varme kroppen igennem i kurbadets sauna og dampbad, som er en vigtig del af behandlingen. Dampbadet er dog ikke varmt nok til at bløde mine kolde muskler op efter en frysende cykeltur. Saunaen derimod virker præcis, som den skal. Da jeg har fået røde kinder og en afslappet krop, bliver jeg kaldt ind i en smuk specialbygget 40 grader varm kuppel og lægger mig på et stort marmorleje. De næste 40 minutter er en boblende fornøjelse. Jeg bliver indhyllet i det blødeste sæbeskum, der lægger sig som en let og perlende dyne af fjer. Herefter bliver hele min krop blidt masseret og derefter skrubbet af en grov skrubbehandske, som de kalder kesehandske, og DEN kan fjerne hudens døde hudceller. De bløde sæbebobler og den blide massage står i vidunderlig kontrast til den grove skrubning.

Varighed: Da sæben bliver skyllet af med behageligt varmt vand, tænker jeg: er det allerede slut? 40 minutter er fløjet afsted, og jeg kunne sagtens tage en ekstra time med det boblende skum.

Desuden: Efter behandlingen får jeg serveret frugt og the i et hvilerum, hvor jeg lige får mulighed for at komme til mig selv. Derefter har jeg adgang til kurbadet, som er en velholdt og virkelig smuk brusebadeanstalt fra 1909. Jeg er omgivet af elegante marmorvægge, charmerende klinker, et badekar og brusehoveder i kobber samt en træbalje med varmt vand og urter. Derudover er der som nævnt en sauna og et dampbad. I genåbningen og renovationen af de gamle fredede bygninger, er der indtænkt økologiske og bæredygtige løsninger. På toilettet skyller man eksempelvis med regnvand og mange af produkterne i badeanstalten er økologiske.

God til: At blive varmet godt igennem i vinterkulden og få skrubbet huden ren og blød.

Alberte.jpg

Mor wellness med og uden mave

Testet af Kicki, journalist
Behandling: Intuition
Hvor: Intuitions Skincare Copenhagen
Pris: 995 kr. for 75 minutters individuelt tilpasset ansigtsbehandling og massage. 1.295 kr. for 110 minutter.
Intuitions.dk

Selve behandlingen:

Jeg kommer direkte fra havregrødsserveringen på hjemmefronten, men allerede i den rosa veloursofa i venteområdet, begynder roen at indfinde sig i min krop til lyden af meditativ musik. Det bliver kun bedre, da jeg kryber op på den opvarmede briks udstyret med en graviditetspude, der gør, at jeg kan ligge på maven, trods min runde 20-ugers tredjegangsgravide mave. Anne, min behandler spørger, om der er noget særligt, hun skal fokusere på, eller om jeg blot vil have hendes vurdering af, hvad min krop, hud og sind trænger til.

Jeg fortæller, at jeg er lidt stram i lænden, men derudover skal hun bare udøve sin magi. Og dét gør hun. Hun starter med en vidunderlig massage i beroligende lavendelolie af hele kadaveret, hvor jeg opdager, jeg er øm steder, jeg ikke engang selv havde bemærket. Derefter triller jeg slatten om på ryggen til en ansigtsbehandling – komplet med afrensning, damp, fugtgivende masker, og den rareste, lune maske fra Amazing Space samt en blid ansigtsmassage. Derefter kommer hun omkring hovedbunden og massage af mine arme og hænder. Jeg kan knapt nok åbne øjnene, da hun fortæller mig, at behandlingen er forbi.

Varighed: Den testede behandling varede 75 minutter, og det føltes helt perfekt. Jeg følte, at Anne havde god tid til at kræse om hvert element i behandlingen.

Desuden: Klinikken bruger kun naturlige produkter og tilpasser behandlingen efter den enkeltes behov. Jeg føler mig helt i trygge hænder.

God til: Især trætte (gravide) forældre, der trænger til en dosis velvære!

Kicki.jpg

Nøøøøj, det er for børn!

Testet af Mette, redaktionschef, og Alva 7 år
Behandling: Family time HVOR: Arndal Spa
Pris: 800 kr. for 30 minutters massage til mor og barn. Herefter fri adgang til spaområdet
Arndalspa.dk

Selve behandlingen:

Blide hænder tager fat i mine skulderblade, mens jeg tjekker min syvårige datter Alva, som ligger på briksen ved siden af mig. Hun blinker og smiler, for hun nyder den blide håndmassage, som hendes behandler giver hende. Hun er ikke vant til at få massage, så jeg har været en smule nervøs op til, for kan hun ligge stille så længe uden at sige noget? Som mor til tre er det vigtigt for mig at give dem hver især lidt alene-tid med mig, og hvis det kan kombineres med ren velvære og afslapning, er jeg på! Alva lukker øjnene og slapper helt af, mens hun får blid massage på ryggen. Hun har selv valgt duften på olien – citron. Citrusduften spreder sig i rummet, og får også mig til at slappe af. Massagen er så blid, at jeg sågar falder i søvn et øjeblik – lige ind til et fnis fra Alva vækker mig; det kilder da behandlerens hænder gnubber de små syvårige ben.

Varighed: De 30 minutters massage føles af alt for lidt for mig – men for Alva tror jeg, det er rigeligt. En halv time passer perfekt til hendes tålmodighed, men mere havde været svært at klare for en på hendes alder.

Desuden: Efter massagen får vi adgang til stedets spa-område, der er småt men godt. Vi stikker lynhurtigt hovedet ind i både dampbad og sauna, men efter tre hurtige sekunder i varmen, har Alva set (og mærket!) nok. Det var alligevel for hedt. I lounge-området står der udskåret frugt og varm te klar til os, men Alva har alt for travlt med at glide ned i bassinet med dejligt varmt vand. Da hun spørger, om vi har dykkerbriller med, forstår jeg, at vi ikke har helt samme forventninger til ’en afslappende dag i spa’, som vi har talt om.

Heldigvis er der ikke mange i bassinet denne eftermiddag, så ingen klager over mit badeglade barn. Og da vi tænder for bobler i bassinet, forstår hun, at det også er rigtig rart at sidde stille og lade boblerne massere hende. Faktisk så rart, at hun ikke er til at hive op derfra, men efter to timer hos Arndal, som er fløjet af sted, lader vi badekåben falde og sender high fives til en skøn eftermiddag for to.

God til: Mor-datter-hygge til en eftermiddag.

MetteS.jpg

Styr på spændinger og åndedræt

Testet af Mette, chefredaktør
Behandling: Body Mind Therapy + ansigtsmassage
Hvor: Klinik Dare to Care PRIS: 850 kr. for kropsterapi + 195 kr. for ansigtsmassage
Tid: 55 minutter for krop og 15 min for ansigtsmassage
Klinikdaretocare.dk

Selve behandlingen:

Jeg kommer forpustet ind ad døren med skuldre, der sidder alt for tæt ved ørerne. Der er travlt for tiden. Både på mit job og i mit hjem. Men lige så snart jeg møder min behandler Evas blik og varme smil, sænker skuldrene sig instinktivt. Her er ro og tid til bare at være mig. Jeg lægger mig på den varme opvarmede briks og får et tykt tæppe omkring mig. Jeg trækker vejret dybt, og så begynder Eva at arbejde sig igennem min krop. ’Træk vejret dybt og pust ud’, guider hun, mens hun med stræk og dybe tryk finder ind til de muskler og spændinger, som jeg ikke anede, jeg havde, men nu pludselig bliver utrolig bevidst om.

’Jeg bliver lige her et øjeblik’, siger hun med fingrene begravet under mine ribben lige der, hvor spændingen bider ekstra meget. Det føles på en og samme tid ømt og forløsende. Der er ikke noget pusse-nusse-massage over behandlingen. Hun tager fat og kommer i bund, hvor der er brug for det, men hele tiden med blik for, om det er for meget eller for lidt. Som hun arbejder sig igennem kroppen, føler jeg en mærkbar lethed… og ro. I dagene efter er jeg øm, men let – og for første gang i meget lang tid, bevist om mit åndedræts helende virkning på mit velvære. Jeg ønsker mig helt sikkert flere af denne type behandlinger.

Varighed: Jeg kunne have fortsat hele dagen, for behandlingen løsner op i mine spændinger og giver mig en ro i kroppen, som er sjælden for en småbørnsmor med fuldtidsjob. De 55 minutters massage toppes af 15 minutter ansigtsmassage, som absolut var det hele værd.

Ekstra: Kropsmassagen er uden olier eller cremer, men ved ansigtsmassagen bruges afrens og olie fra Aurelia. I den lille butik, der ligger i forbindelse med klinikken, kan man gå op opdagelse i lækre krops- og ansigtsprodukter og kåber af det skønneste, sarte stof.

God til: Travle forældre med spændinger, som har brug for at mærke dem selv, få pulsen ned og styr på spændinger og åndedræt.

MetteH.jpg

Skræddersyet lykke 

Testet af Natasja, SoMe-medarbejder.
Behandling: En skræddersyet og mild ansigtsbehandling til mødre.
Hvor: Sahars
Pris: 1.200 kr. for 90 minutters behandling
Sahars.dk

Selve behandlingen:

Med varme, glade smil bliver jeg taget imod af Sahar i en lille hyggelig lejlighed på tredje sal i hjertet af København. Men Sahars klinik er alt andet end storbylarm og trafik. Straks jeg træder ind ad døren, bliver jeg fyldt med ro. Jeg bliver placeret i en blød stol med en kop varm te og fødderne i et lækkert fodbad, og her slapper jeg helt af og lader hverdagens travle tanker forsvinde. Efter fodbadet bliver jeg lagt på en briks med varme i ryggen, og min behandling starter; en blid beroligende, skræddersyet ansigtsbehandling, og med dybe massagegreb får Sahar bekæmpet væskeophob i ansigtet.

Hun plukker desuden mine øjenbryn med en tynd tråd. Det gør en smule ondt, men det er hurtigt overstået og resultatet er virkelig flot. Hun masserer mig i håret, nakken og ansigtet. Mine skuldre og nakke får en omgang kraniosakralterapi, og jeg ville ønske, hun aldrig stoppede! Men alt godt har som bekendt en ende, og nu skal min tørre vinterhud have en overhaling. Hun anvender healing og fortæller, at hun arbejder med min chakrabalance for at give mig mere energi. Lige noget for en træt mor! Min mand siger til mig senere på aftenen, at jeg ser helt anderledes ud, og det er præcis også sådan det føles. Jeg er kommet helt ned i gear, og det afspejler sig åbenbart i mit ansigt og kropssprog.

Varighed: 90 minutter

Desuden: Babyer er velkomne.

God til: At lade dig op, hvis du føler dig træt og udmattet på grund af for lidt søvn.

Tip: Sahars ligger i en baggård på tredje sal, så det kan være svært at finde frem. Kig efter nummer 3 i Antonigade og gå ind i baggården ved siden af. På din venstre hånd er en opgang, som fører op til Sahars

Natasja.jpg

Den ultimative mor-forkælelse 

Testet af Katrine, digitalredaktør
Behandling: Ultimativ Forkælelse
Hvor: Holistic Beauty, Ny Østergade i København
Pris: 1295 kr. for 80 minutter i himlen
holisticbeauty.dk/

Selve behnadlingen:

Da jeg møder min behandler Maria hos Holistic Beauty i indre København, er det med store rander under øjnene, tør og træt vinterhud og bare en generel udmattethed. Min søn sover ikke for tiden – og dét er godt nok hårdt! Maria forsikrer mig om, at jeg bare skal slappe af – og tilbyder mig at begynde med et fodbad for ligesom at lande. Dét er rart. Jeg sidder inde i det hyggelige rum til tonerne af noget ”pling-plong” med mine hævede fusser i noget yderst velduftende tempereret vand. Var det ikke for den lille – og lidt for hårde skammel – var jeg faldet i søvn.

Jeg lægger mig op på den behagelige briks, får et tæppe over mig, og så går forkælelsen for alvor i gang. Marias hænder rør ved mit ansigt, min hals, min nakke, mine skuldre og området omkring mine kraveben. Hun afrenser mit ansigt, exfolierer huden – og fjerner det igen med et varmt klæde. Det føles simpelthen så dejligt. Den næste times tid går med skin primer, frugtsyre, endnu en exfoliering, en dybderens og jeg skal gi’ dig. Jeg er fuldstændig afslappet! Og tager mig faktisk mig selv i at snorke kort et par gange. Men det er vel ok, for det er tegn på, at jeg virkelig har givet slip. Og nok også et tegn på, at jeg trænger til søvn. Men nok om det! Da jeg går ud derfra, har jeg faktisk fået mere glød i mit ansigt. Min hud er glattere, og selv om jeg også er blevet trykket lidt på, og min hud er rød og mærket visse steder, så går jeg glad og smilende igennem Strøget og føler, at jeg stråler.

Varighed: Halvanden times behandling på briksen – og små ti minutters fodbad. Det er helt perfekt – selv om jeg sagtens kunne have brugt et par timer mere.

Desuden: Da jeg ankom til Holistic Beauty, fik jeg tilbudt vand eller te i deres hyggelige reception, mens jeg ventede på min behandler. Der er en hyggelig stemning, og selv om der er stille, er der en særlig lune, som jeg egentlig godt kan efterlyse lidt hos andre behandlingssteder, der ofte er en anelse for klinisk. Fodbadet kom bag på mig, så jeg havde ikke lige fået barberet mine ben. Maria nærmest griner af mig og siger, at det skal jeg på ingen måde tænke på.

Normalt ville jeg blive blufærdig, men der er bare noget ved stemningen, der gør, at det virker helt ok med ugegamle stubbe på benene. Det bør også nævnes, at jeg får tilbudt at få farvet og bryn og vipper, da det jo er en rigtig mor-forkælelses-behandling, jeg får. Men mine vipper og bryn er mørke fra naturens side, så det ville være spild af både min og behandlerens tid. Det er dog normalt noget, der hører til denne behandling.

Katrine.jpg

Anbefalet til dig