sofie torp
SPONSORERET indhold

Sofie Torp: ”Det er vildt voldsomt at få et barn med sin gode ven”

For knap fire år siden går en drøm i opfyldelse for skuespiller Sofie Torp, da hun – sammen med sin bedste ven – bliver forælder til Olga. Men det er ikke kun lykken at blive mor, det er også voldsomt, fortæller hun til ALT for damerne.

Af: Marie-Louise Truelsen og Julie Bruun Lund Foto: Franne Voigt
25. jan. 2023 | Børn | ALT for damerne

Efter flere år som single er Sofie Torp blevet træt af at date mænd uden at finde den rette. Hun spørger derfor sin bedste ven, skuespiller og instruktør Sargun Oshana, om han vil være far til det barn, hun længe har drømt om.

Han skal lige have en uges betænkningstid, før han siger ja. Og efter første hjemmelavede forsøg med en engangssprøjte er Sofie gravid med Olga, som i dag er 3,5 år.

Hurtigt finder den populære skuespiller dog ud af, hvor voldsomt det er pludseligt at stå med et lille menneske i armene, som vender op og ned på alting. Det fortæller hun i et stort interview til ALT for damerne.

”Det der polerede drømmebillede af, at lykken kommer med barnet, og at jeg fra første sekund bare ville være mor på den mest naturlige måde. Sådan var det ikke for mig. Og jeg skulle virkelig lære at acceptere, at jeg ikke bare blev lykkelig lige med det samme,” siger Sofie Torp og uddyber:

”Det er klart, at Sargun og jeg også fik et barn på en måde, der ikke var helt traditionel, så vi havde ikke så mange at spejle os i. Vi skulle hele tiden definere, hvordan vi gjorde tingene, og forklare hinanden, hvad vi tænkte.”

Selvom man kender hinanden rigtig godt, når man er bedste venner, kender man ikke hinanden i de situationer, hvor man er allermest presset og sårbar, forklarer skuespilleren.

”Det er vildt voldsomt at få et barn med sin gode ven. (…) Det har vi skullet finde ud af hen ad vejen. Men jeg vil sige, at nu elsker vi hinanden længder mere, end vi nogensinde har gjort, fordi vi deler et forældreskab og en kærlighed til et barn. Men vi savner faktisk hinanden lidt, efter vi ikke er naboer mere, for vi tager ikke bare lige en kaffe, når Olga er i børnehave. Nu skal vi aktivt vælge vores venskab til.”

De sociale mediers forbandelse

Foruden at skulle finde sig til rette i forældrerollen sammen med sin bedste ven, har Sofie også skulle bruge tid på at finde ud af, hvem hun selv er som menneske; at hun ikke behøver at rette ind eller at være på en bestemt måde. Hun er fin nok, som hun er – også som mor.

”Jeg tror, der er noget med at blive mor i den her tid, som min mors generation ikke oplevede på samme måde. Dengang fandtes Instagram og Facebook og alle de drømmebilleder af moderskabet ikke på samme måde over det hele. Som min mor siger, så sammenlignede hun sig højest med med en henne ad vejen, som også havde en baby, der ikke sov om natten.”

I dag kan det føles ensomt, når man ikke kan genkende det, man dagligt ser på de sociale medier, fortæller skuespilleren og uddyber:

”Mit barselsliv var et barn, der ikke ville sove, og mig, der ikke kunne komme ud af lejligheden, fordi hun heller ikke gad ligge i hverken barnevogn eller bæresele. Samtidig at se pisselækre mødre i beigefarvet tøj på Instagram med en to go-kaffe i hånden og #barselsliv ... Det var bare så hårdt. Og det tog lang tid for mig at finde ud af, hvor meget det påvirkede mig, og at der stort set ikke er nogen, der kan spille ind i det game. Da det omsider gik op for mig, indtog jeg så lidt stemmen, der fortalte, hvor svært det var at blive mor. Jeg ville lave et modtræk. Det var dog også unuanceret, for jeg havde da også fine momenter, men dem tillod jeg så ikke mig selv at have,” siger Sofie Torp og tilføjer, at hun i dag er blevet bedre til at se nuancerne i tingene.

Læs hele interviewet med Sofie Torp i denne uges ALT for damerne.

Anbefalet til dig