Thomas Skov: Kaninen, der så gerne ville stryge
SPONSORERET indhold

Thomas Skov: Kaninen, der så gerne ville stryge

De fleste kender bogen om kaninen, der så gerne ville sove. Thomas Skov er gået skridtet videre og har prøvet at få "kaninen" til at stryge.

Af: Thomas Skov Foto: Privat
17. jan. 2017 | Børn | Vores Børn

Frustration. Misundelse. Gråd. Det er bare toppen af isbjerget af følelser, jeg har inde i mig, når min datter ikke vil sove.

De aftener, hvor jeg pendler ind og ud af hendes værelse for at få hende til lægge sig ned i sengen eller sidder ved siden af hendes seng i timevis for at få hende til at falde til ro, er jeg villig til at gøre HVAD SOM HELST for at få hende til at sove.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Får du også spat dagligt?

Heldigvis kan jeg forstå, at jeg ikke er alene om at have et barn, der ikke altid er nem at lægge. Det må være et af de emner, der er googlet mest og skrevet flest bøger om. Og det fungerer som regel også som det spørgsmål, man altid kan stille nybagte forældre, hvis man ikke har andet at sige.

“Nå, hva så – sover hun om natten?”

Lige som mange andre desperate forældre er jeg i et af de tidlige søvnstadier faldet over bogen “Kaninen, der så gerne ville sove”.

Det er en såkaldt søvnhjælpsbog, der – som det står bag på bogen “…er skrevet med en særlig teknik, sådan at sproget i sig selv virker beroligende, ligesom ekstra betoning af ord og sætninger under oplæsningen er med til at forstærke virkningen.

Historien handler om en lille kanin, der sammen med [Indsæt navnet på dit barn] rejser ned til Onkel Troldmand for at få drysset noget usynligt sovepulver ud over sig, og så skulle dit barn – SPOILER ALERT – gerne falde i søvn.

Når du læser det højt, står noget af teksten med FED SKRIFT. Det skal du betone lidt ekstra. Andet står med kursiv. Det skal læses langsommere og roligere.
Og enkelte steder står der [NAVN], der skal du sige dit barns navn.

LÆS OGSÅ: Gråd ved sengetid: Okay eller grusomt?

Det hele er skrevet lidt hokus pokus hypnose-agtigt, men jeg prøvede det selvfølgelig på min datter… det skal jeg nok vende tilbage til.

Men oplæsningen fik mig til at tænke – hvad nu hvis det også virker på andet end søvn.

Så derfor har jeg lavet et par nye versioner af “Kaninen, der så gerne ville sove”, hvor jeg benytter de samme teknikker.

Prøv dem på din mand, kone, ven, fjende – hvis du vil.

Kaninen, der så gerne ville stryge

Der var engang en lille kanin, der hed Kalle, der så gerne ville stryge, men bare ikke kunne lige nu. Kaninen havde en ven, der hed [NAVN] ligesom dig. En dag spurgte Kalle, om du ville stryge. Nu. Og så gik [NAVN] og Kalle kanin ned og strøg. Ned og strøg. Ned og strøg. Godt klaret.

Kaninen, der så gerne ville udfylde selvangivelse for dig

Der var engang en lille kanin, der hed Kalle, der så gerne ville udfylde selvangivelse for dig, men bare ikke kunne lige nu. Kaninen havde en ven, der hed [NAVN] ligesom dig. En dag spurgte Kalle, om du ville udfylde selvangivelse for dig. Nu. Og så gik [NAVN] og Kalle kanin ned og udfyldte selvangivelse. Udfyldte selvangivelse. Udfyldte selvangivelse. Godt klaret.

Kaninen, der så gerne ville bolle

Der var engang en træt Mor Kanin, der hed [NAVN] og en træt Far Kanin, der hed [NAVN]. De ville gerne bolle. Men da Kalle Kanin endelig sov, prioriterede de at sove i stedet. 

Mulighederne, for hvad den lille kanin gerne vil, er uanede. Og forestil dig, at du ved hjælp af lidt betoning og lidt hvisken kan få andre til at gøre det, du ønsker de skal gøre. Det er en fascinerende tanke.

Et af de mest populære programmer på DR3 er “Fuckr med din hjerne”. Her kan værten Jan Hellesøe manipulere med deltagerne. Jeg siger ikke, han har gjort det med DR-cheferne, men det er da bemærkelsesværdigt, at det eneste program, der har kørt i 4 sæsoner på DR3, er hans.

Jeg er sikker på, at han ville kunne få kaniner og børn til at sove på nul komma fem. Men hvordan gik det så, da jeg læste “Kaninen, der så gerne ville sove” for min datter?

Sove var det sidste, hun gjorde. Hun bad mig læse den igen.

Jeg må nok indse, at hverken kaniner eller vilde heste virker. 

Men hvis du har et godt trick, vil jeg gerne ha det.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Brev til min teenagedatter

LÆS OGSÅ: Søvn: Vi tester bogen, alle forældre taler om

LÆS OGSÅ: Derfor skal dit barn have et kæledyr