Sofaskole for børn
Foto: Getty Images Sofaskolen er for alle børn i grundskolen under corono-lockdownen.

Nu kan du sende dine børn i sofaskole

Landets skolebørn er sendt hjem, og hvad skal der så ske med undervisningen? Nogle elever får fjernundervisning, læreplaner og lektier for af deres egne lærere, men hvis I mangler et undervisningsinitiativ kan dine børn nu tage plads i sofaskolen.

Mandag morgen i lockdown-land, og den virtuelle klokke ringer ind til i sofaskolen – et initiativ fra forlaget Alinea, som tilbyder alle elever på grundskoleniveau et virtuelt undervisningsforløb over Youtube med fokus på matematik og dansk. Ganske gratis.

LÆS OGSÅ: Keder I jer derhjemme? Her er 30 ting, du kan lave med dine børn

Klokken 8.00 om morgenen starter skoledagen hjemmefra stuerne for alle børn i indskoling, på mellemtrin og i udskolingen, som har lyst til at være med.

Niveauerne er inddelt efter klasser;  0. – 3. klasse, 4. – 6. klasse og 7. - 9. klasse. Hvert niveau får tildelt et skoleskema og tilgang til undervisningsmateriale og links til Youtube. Adgang kræver, at du logger ind med dit barns UNI-login.

Skolen foregår via Youtube. For indskolingseleverne er videoer optaget på forhånd, hvilket gør det nemmere for børn og forældre at hoppe med i skolen. Under Youtube-filmen finder du links til det relevante undervisningsmateriale.

For elever på mellemtrin og udskolingen foregår undervisningen live på Youtube. Dette giver eleverne mulighed for at kommentere undervejs på undervisningen.

Sådan så dagens undervisning i sofaskolen ud for indskolningseleverne:

De næste 14 dage – til og med fredag d. 27. marts – vil der være undervisning i sofaskolen. Det kræver ikke en særlig tilmelding, og alle børn kan hoppe på forløbet, selvom de ikke var med de første dage. Efter de 14 dage vil undervisningsmaterialet på Alinea forblive gratis i tilfælde af, at corona-lockdownen fortsætter.

sofaskolen.dk finder du alle relevante informationer, undervisningmateriale og Youtube-link.

Gratis online fagportaler og undervisningsmateriale

folkeskolen.dk finder du en liste over landets udgivere af undervisningsmateriale, som har valgt at fjerne deres betalingsmure og gøre deres forløb gratis under den lockdown, som coronavirussen har forskyldt. Primært til skolelærere - fx Dansklærerforeningen Forlag og Forlaget Gyldendal. Men også til forældre, fx Forlaget Clio, som er en af landets største leverandører af online undervisningsmateriale, giver alle gratis adgang til alle deres læringsportaler. Fra på onsdag (d. 18. marts) åbner forlaget Carlsen konceptet KH Carlsen, hvor lærere, forældre og elever gratis kan læse et bredt udvalg af forlagets mange bøger til børn og unge med UNI-login. Nationalmuseet har ligeledes synliggjort deres undervisningsmateriale, som kan bruges til hjemmeskole.

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona og Skolebørn