Test af buksebleer
Foto: PR og Getty Det kan være svært at få ble på din lille bandit, når der kommer fart på.

Test af buksebleer

Vi tester: Her er den bedste bukseble

Når de små begynder at stavre rundt, stiller det helt nye krav til deres ble. Den skal være nem at få op og ned, den skal klare kravl, hop og rul, og så skal den selvfølgelig også være behagelig at have på.

NB! Testen blev oprindeligt bragt i Vores Børn nr. 4/2019, der udkom 27. juni 2019.

rema.jpg

Super sugeevne

4,33 ud af 6 stjerner

REMA1000

Junior bleer 12-25 kilo,
53 kr. for 44 stk. i REMA1000.
Pris pr. stk.: 1.20 kr.

Design

Fin og farverig embal- lage ... og totalt farveløs ble indeni! Man føler sig lidt snydt. Det hjælper ikke, at bleen også virker meget spinkel og knap så blød. Men som bonus har den alle de vigtige mærkninger, endda også FSC-mærket, der er vores garanti for bæredygtigt træ.

Pasform

Åh, vi kan ikke blive enige. Nogle mødre synes, at pasformen er testens dårligste, da elastikken ikke går hele vejen rundt, mens andre er fint tilfredse. Vi kan dog blive enige om, at det ikke er den blødeste ble i testen, men alligevel sidder den fint på de fleste af de små.

Sugeevne

Her kan vi ikke klage, for der er bare nul uheld. Hverken dag eller nat. Jow jow, den bliver altså lidt tung efter en våd nat, og så hænger den mellem benene, men den bliver, hvor den skal, den lugter ikke grimt, og numserne er stadig tørre. Jubi!

Pengene værd?

Du får rigtigt meget ble for pengene, og den holder på det, den skal. Men du skal vælge en anden ble, hvis du vil have en blødere variant.

libero.jpg

Luksusbleen

4 ud af 6 stjerner

Libero

Libero Touch Pants str. 5, 1
20 kr. for 36 stk. hos Føtex og Coop.
Pris pr. stk.: 3,33 kr.

Design

Oh la la, sikke en luksusble med mønstre i guld! Men vist også en ble, der mest er lavet til voksne, for de små synes, den er kedelig. Vi er vilde med, at den er Svanemærket, men hvor er Den Blå Krans, som sikrer os, at bleen også er allergivenlig? Det trækker ned.

Pasform

Den hverken strammer eller gaber og passer faktisk som fod i hose. Og så er den bare sååå blød og elastisk, og der er god plads til en tyk lille mave, som ingen røde mærker får af hverken at tumle eller sove en hel nat med bleen. Jubi!

Sugeevne

Kæmpe ros fra de fleste – bleen sidder til på både slanke og småbuttede minier, og den er ikke engang tung efter en lang nat. Den lugter til gengæld fælt om morgenen – men kan det undgås? Bonus: sladrestregen, der hurtigt afslører, om det er tid til at skifte ble.

Pengene værd?

Hvis den kostede det halve, ville vi sige ja. Men SÅ dyr en ble skal bare have alle de rigtige mærkninger.

Læs også: Bæresele, vikle eller slynge: Sådan kommer du nemt i gang

grøn-balance.jpg

Uden held

2,80 ud af 6 stjerner

Grøn balance

Junior bleer str. 5 pants,
68 kr. for 38 stk. hos nemlig.com.
Pris pr. stk.: 1,80 kr.

Design

Hey, er det øko-bleer? Pakken snyder lidt, for det ser faktisk sådan ud, og som bonus er de både Svanemærkede og allergivenlige. Men indeni åbenbarer sig en spraglet ble i tøsede farver, som ikke inviterer til at have en hvid body ud over! De små klager dog ikke.

Pasform

Uha, den er stiv og virker nærmest som om, den er lavet af papir. Den har ikke elastik hele vejen rundt og er svær at tilpasse de forskellige maver, så den gaber (uheld i sigte!!). Til gengæld strammer den ikke, og trods manglende blødhed er der ikke røde mærker.

Sugeevne

Utroligt nok oplever vi minimalt med uheld, selvom bleen gaber ved mave og lår hos de fleste. Den lugter ikke særligt, men bliver til gengæld hurtigt tung, så den hænger lidt mellem lårene og gør det lidt sværere at tumle rundt.

Pengene værd?

Ikke helt. Det er langt fra den bedste ble – og da slet ikke den blødeste.

Lupilu.jpg

Nul uheld - testvinder

5 ud af 6 stjerner

Lupilu

Junior Pants , str. 5, 13-20 kilo,
33,25 kr. for 20 stk. i Lidl
Pris pr. stk.: 1,70 kr.

Design

Sød ble med nuttede figurer – i afdæmpede farver, ja tak! – som vi kan tale om under bleskiftet. Den virker både blød og bred, og så har den alle tænkelige miljø- og allergimærker, jubi! Eneste anke: flere bleer i pakken, tak.

Pasform

Årh, den er blød, og den sidder så behageligt på de små maver med en bred elastik i taljen. Optur! De små kan tumle rundt uden at være hæmmede af en stiv eller tung ble, og som bonus er den hverken for tyk eller for tynd eller falder ned – heller ikke med tung last.

Sugeevne

Nul uheld! Hverken småt eller stort smutter forbi den gode elastik, og ikke engang om morgenen hænger bleen mellem benene. Numsen er tør, og bleen er super nem at rive op i siderne, når den skal skiftes til en ny.

Pengene værd?

Stort ja! Du får en billig ble, der er lige så god, hvis ikke bedre, end alle de dyre bleer. Den holder hele vejen igennem!

Læs også: 10 ting, jeg gerne ville have vidst som mor til en tumling

levevis.jpg

Blød og billig

4,5 ud af 6 stjerner

Levevis

Junior bleer
regulær str. 5, 10-14 kilo,
32,50 kr. for 20 stk. i Bilka.
Pris pr. stk.: 1,63 kr.

Design

Fin og blød ble med sødt og diskret print – perfekt under lyst tøj! Og der står endda, hvad der er for og bag (bedstemødrene siger mange tak!). Vi ser også lige med det samme, at denne ble er både miljø- og allergivenlig, og det trækker selvfølgelig op.

Pasform

Blød, blød, blød. Det er den altså. Særligt den brede elastik. Der er god plads til de små lår og den runde mave, så de små kan kravle, gå og tumle – uden at bleen ryger ned eller til siden. Den er dog lidt bred i det, så passer klart bedst de trinde babyer.

Sugeevne

Yes! Den holder på det, den skal, både dag og nat, og den hænger ikke engang om morgenen. Til gengæld kan en stor tissetår gøre numsen lidt fugtig, trods de smarte "Magical Tubes" i bleen, som skal indkapsle væsken. Det trækker en anelse ned.

Pengene værd?

Det er én af testens billigste bleer, og den kan jo alt det, en ble skal kunne – men den passer bedst til en rund baby.

Englemark.jpg

God til prisen

4 ud af 6 stjerner

Änglamark

Pants Junior str. 5, 12-20 kilo,
71 kr. for 38 stk. hos Coop.
Pris pr. stk.: 1,86 kr.

Design

Ke-de-lig. Ja, undskyld, men bleen er ikke særlig festlig at se på, og den virker tyk og stor. Til gengæld har den ALLE de rigtige mærkninger uden at koste en bondegård – og det er selvfølgelig vigtigere end mønstre. Mindre print gør det også nemmere med en hvid body – bonus!

Pasform

Stort set perfekt. Den bløde og brede elastik sidder tæt om mave og lår. Dog så tæt, at nogle af de små får mærker på maven, så måske er den bare bedst til slanke størrelser? Men den bliver siddende, hvor den skal, og trods det tykke materiale, kan de små tumle helt frit.

Sugeevne

Ingen klager om dagen, og stort set heller ikke om natten. Den lugter ikke engang efter en våd nat! Men man skal nærmest have ninja-skills for at rive bleen op i siderne, når den skal skiftes. Ikke det fedeste, når det gælder nummer to, vel?

Pengene værd?

Ja! Det er en rigtig god ble med alle de rigtige mærkninger til en yderst fair pris. Er din baby slank på maven, vil du blive glad for denne ble.

Pampers.jpg

God men dyr

2,83 ud af 6 stjerner

Pampers

Easy Up Pants str. 5, 8-15 kilo,
129 kr for 36 stk. i Føtex.
Pris pr. stk.: 3.58 kr.

Design

Festlig farvelade! Der er spræl på printet på denne ble, og selvom de små kan lide det, er det svært at gemme under tøjet. Til gengæld virker den blød og behagelig. Meeen ... hvor er alle miljø- og allergimærkningerne? Vi kan ikke spotte dem, og det trækker gevaldigt ned. Øv.

Pasform

Super! Bleen er tynd, blød og sidder perfekt om de runde maver både under leg og søvn. Elastikken holder 'bagagen' indenbords, men efterlader ikke røde mærker på den sarte hud. Jubi!

Sugeevne

Top! Vi har ikke haft et eneste uheld på grund af de absorberende kanaler i bleen, der holder på det, de skal. Vi bliver ikke engang mødt af en grim lugt selv efter en lang og våd nat. Til gengæld lugter de af lotion eller parfume? På en lille barnenumse?! Vi siger nej tak.

Pengene værd?

Av, de er dyre. Alt for dyre. Og de er gode, men ikke bedre end mange af de andre bleer i testen, der både er allergivenlige og koster det halve.

minirisk.jpg

Tynd og blød

4 ud af 6 stjerner

Minirisk

365 Junior Pants, 12-20 kilo,
69,95 kr. for 38 stk. i Fakta
Pris pr. stk.: 1,84 kr.

Design

Nårh, en sød ble uden de store dikkedarer, men både minier og mødre er glade. Den virker både tynd OG blød, og den kombination scorer lige et ekstra point. Bleen har også alle de rigtige miljø- og allergimærkninger, og det er en vigtig detalje.

Pasform

Lille mave, stor mave – intet problem. Den er udstyret med en god og bred elastik, som nemt tilpasser sig. De største maver får dog lidt små mærker. Til gengæld er den bare så tynd, at den ikke sidder og fylder mellem benene, og der er god plads til at tumle rundt. Hurra!

Sugeevne

Åh åh ... en enkelt mor oplever det ene uheld efter det andet, og det giver ikke ekstra point. Til gengæld er der ingen smuttere hos de andre. Den er tung efter en lang nat og kan lugte meget af tis – men kan det undgås? Den bliver desuden siddende, hvor den skal, og DET giver ekstra point.

Pengene værd?

Flertallet siger ja. En rigtig god, blød og behagelig ble til en yderst rimelig pris.

tibelly.jpg

Meget for pengene

4,5 ud af 6

Tibelly

Tibelly bukseble, str. 5 kilo,
32,50 kr. for 20 stk i Netto
Pris pr. stk: 1,63 kr.

Design

Fin ble med søde motiver, hvor det er nemt at se, hvad der er for og bag. Den virker dog ret tyk og tæt i forhold til de andre bleer i testen, og den skriger ikke ligefrem af 'luksus'. Vigtigst af alt har den dog alle de rigtige mærkninger, og det trækker altid op.

Pasform

Ingen klager her. God og blød elastik i begge sider, så den sidder til om lår og mave – uden røde mærker. Til gengæld er den som nævnt ret tyk, så den fylder mellem benene. Men den bliver da siddende hvor den skal, uanset hvor meget de små tumler rundt.

Sugeevne

Hverken småt eller stort er smuttet ud, så det kan vi bestemt ikke klage over. Men den kan godt blive riiiigtig tung efter en stor tissetår, og så ender den lidt med at hænge tungt mellem benene. Det kræver nogle hyppigere bleskift – godt, det er en billig ble!

Pengene værd?

Ja. En virkelig billig ble, der kan det, en ble nu skal kunne – uden for meget ekstra lir eller luksus, dog.

Faktaboks

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karaktererne er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tumling og Shopping