Test af buksebleer

Foto: PR og Getty Det kan være svært at få ble på din lille bandit, når der kommer fart på.

Test af buksebleer

Vi tester: Her er den bedste bukseble

Når junior begynder at kravle og teste de første skridt, er det rart med en bukseble, der kan trækkes op og ned på en stående sprællemand. Men hvilken ble er bedst? Mødregruppen har testet 7 af slagsen.

NB! Testen blev oprindeligt bragt i Vores Børn nr. 4/2020, der udkom 25. juni 2020.

lupilu_1.jpg

Farve-fest

4 ud af 6 stjerner

Lupilu

Buksebleer
str. 5, 12-17 kg, 20 stk.
32,60 kr. i Lidl.
Pris pr. stk.: 1.66 kr.  

Design

Hu-hej vilde dyr, der er farvelade for alle pengene, og de små jubler over de kære figurer, som der snakkes flittigt til på puslebordet. Bleen er dejligt blød og har de vigtige allergimærkninger. Savnes: flere bleer i pakken, tak.

Pasform

Nogenlunde. Det er nok det ord, der bedst beskriver, hvordan bleen sidder. Den er blød og elastisk og strammer ingen steder. Men den bliver ikke altid, hvor den skal, når der tumles løs, og rillerne på elastikkerne efterlader røde mærker på flere af testbørnene. Ikke helt tiptop, men okay.

Sugeevne

Der er smæk på sugeevnen med de smarte ‘Magical Tubes’, men de har desværre en tendens til at samle bagagen i en tung klump i midten. Bleen bliver tung efter en lang nat, og hold dig stramt for næsen, hvis der også er nummer to – det er ikke for sarte sjæle!

Pengene værd?

Ja! Det er en ganske okay ble til en rigtig okay pris – men skynd dig at skifte den, når den er fyldt!

rema.jpg

Tynd og tæt 

4,17 ud af 6 stjerner

Rema1000

Maxi bleer
str. 5, 10-18 kg, 50 stk. 
49 kr. i REMA1000.
Pris pr. stk.: 1.63 kr.

Design

Der er pink og pang for alle pengene på indpakningen, men der er ikke brugt meget krudt på selve bleerne. For og bag er dog tydeligt markeret – ja tak! – og den har alle de vigtige mærkninger. Den føles tynd, næsten papiragtig, kan den mon holde på sagerne?

Pasform

Tjek! Selvom den er tynd, sidder den rigtigt godt på de små, og det må da være mere behageligt med en ble, der ikke fylder så meget, ikke? God plads til at tumle løs, og ingen røde mærker på mavse eller lår, jubii!

Sugeevne

Tip top! En enkelt tumling vågner flere gange med uheld, men den holder på småt og stort hos alle andre. Jow, jow, den lugter stramt efter noget tid, og den hænger lidt med en god last – men kan man forvente andet? Bonus: Den er supernem at rive op i siderne.

Pengene værd?

Absolut – ingen luksus eller ekstra dikkedarer, men du får en god ble, der kan, hvad en ble skal kunne, til en rigtig god pris.


anglemark.jpg

Grøn, grønnere

3,67 ud af 6 stjerner

Änglamark

Junior Pants
str. 5, 12-20 kg, 38 stk.
72 kr. i Coop butikker.
Pris pr. stk.: 1.89 kr.

Design

Hvis du går op i at passe på miljøet, får du det hele her sammen med en rimelig blød ble. Svanemærket, astma- og allergivenlig, bæredygtigt træ og ingen parfume. Det søde design og de grønne farver gør os også glade – vi er vilde med det!

Pasform

Wroom wroom! Denne ble rykker ingen steder, selvom de frække tumlinger giver den motorisk gas. Den er tyk, blød og elastisk med god plads til alle størrelser – men der er noget drilsk med åbningerne i siderne. De vil ikke altid, som vi vil, og det ender med uheld, øv.

Sugeevne

Åh åh... flere uheld, både små og store, æv. Det lader til at være om natten, at den så fine ble kan komme til kort. Til gengæld holder den ellers numserne tørre, og vi vågner ikke op til lugten af en varm gylletank – og det er jo heller ikke så ringe, vel?

Pengene værd?

Hvis du mest skal bruge den om dagen og vil give lidt ekstra for en grønnere ble, så bliver det et ja tak herfra.

mamia.jpg

Monster-sød

3,17 ud af 6 stjerner

Mamia

Junior bukseble
str. 5, 10-16 kg, 42 stk.
68 kr. i Aldi.
Pris pr. stk.: 1.62 kr.

Design

Så er der spræl på farverne, og de små er ellevilde med det søde monster, vi kan tale om under bleskiftet. Men ikke meget luksus over bleen, der føles stiv, og vi savner en blødere elastik ved maven. Kæmpe plus er alle de vigtige mærkninger og hele 42 bleer i pakken.

Pasform

Tja... vi kan ikke blive enige. Nogle synes, den er blød og sidder perfekt. Andre synes, den er for tynd, stiv og ikke tætsiddende nok. En enkelt oplever mange røde mærker, av av! Så det må vist være en smagssag og komme an på bygningen af de små størrelser.

Sugeevne

Alarm! Flere uheld af den store slags om dagen, og især om natten kan den tynde ble heller ikke altid holde til en større tissetår. Æv, hvor ærgerligt. Den skal dog have point for ikke at hænge tungt mellem de små lår, selvom den er lastet til bristepunktet.

Pengene værd?

Vi er ikke helt enige – men der er for mange uheld til, at vi kan være vildt imponerede over denne ble.

libero.jpg

Blød som smør - testvinder 

5,17 ud af 6 stjerner

Libero

Touch
str. 5, 10-14 kg, 34 stk.
120 kr. i Føtex og Coop butikker.
Pris pr. stk.: 3,50 kr.

Design

Wow! Denne ble emmer så meget af luksus, at det er lige før, der er noget royalt over den. De fine illustrationer og gyldne farver er måske knap så festlige for de små, men de voksne er vilde med det. Dog allermest vilde med Svanemærket, Den Blå Krans og den geniale tisindikator!

Pasform

Seriøst – den er SÅ blød. Absolut ingen kvaler med at pakke de sarte numser ind i al den blødhed, der smyger sig tæt om kroppen – med god plads til elastikker og topmave. Nul røde mærker, og en ble, der bliver lige præcis, hvor den skal, juhuu!

Sugeevne

Nul-komma-nul uheld! Gang på gang holder denne ble på lidt af hvert og suger bare alt til sig uden at blive irriterende tung og hænge nede ved knæene – og så er det testens eneste ble med en indikator, der sladrer om tis. Need to have? Nej, men det er nice.

Pengene værd?

Dobbelt så dyr som testens andre bleer, men også dobbelt så god, så ja! Den er (næsten) alle pengene værd og bliver kun snydt for topkarakter på grund af prisen.

levevis.jpg

God til prisen

4,67 ud af 6 stjerner

Levevis

Junior bukseble
str. 5, 12-17 kg, 20 stk.
32,75 kr. i Bilka.
Pris pr. stk.: 1.64 kr.

Design

Nårh... små søde giraffer på en blød ble, der er pakket ind i hvide og grønne farver, som lugter lidt af natur og økologi – vi kan lide det! Og dejligt med alle de rigtige allergi- og miljømærkninger, men vi er spændte på pasformen, da den måske er til den buttede side.

Pasform

Som fod i hose! Den sidder fint om mavser og lår, og den bløde elastik holder bleen tæt – og tumlesikker – uden røde mærker. Så skidt pyt med, at den er lidt tyk. Men det kræver til tider nogle særlige finmotoriske skills at flå bleen op i siderne – dem har vi åbenbart ikke.

Sugeevne

Tip top! De små ‘Magical Tubes’ – en slags geléperler – absorberer altså selv den tungeste tissetår og længste nat. Men den er tung om morgenen, og så hænger den godt ned mellem knæene og søger gulvet, men bliver heldigvis oppe på plads. Pyha.

Pengene værd?

Absolut. Super god ble til en rigtig god pris, men den når ikke helt op på siden af favoritten, der har lidt mere luksus hele vejen rundt.

tibelly.jpg

Super sugeevne

4 ud af 6 stjerner

Tibelly

Pants
str. 5, 12-17 kg, 20 stk.
32,50 kr. i Netto.
Pris pr. stk.: 1.63 kr.

Design

Kapow! Der er knald på farverne, og hvor er det hyggeligt, at figuren ude fra pakken også er inde på bleen. Den føles dejligt blød og har alle de vigtigste allergimærkninger, så det kan vi slet ikke klage over. Men vi vil altså gerne have flere bleer i en pakke, tak.  

Pasform

Åh, en blød ble med en god elastik hele vejen rundt om maven. Rillerne i elastikken laver dog mærker på én tumling, mens en anden har for rund en mave – og hvorfor er den så svær at rive op i siderne? Bonus: Supernem at hive op og ned på de stående tumlinger, tak.

Sugeevne

Succes! Den holder på både nummer et og nummer to hos de fleste tumlinger, yes. Til gengæld bliver den temmelig tung, og så kan den lille numse altså også føles liiidt våd efter en lang nat trods de smarte ‘Magical Tubes’, og det trækker lidt ned, æv.  

Pengene værd?

Ja! Det er en fin og robust ble til en god pris – vi savner bare flere bleer i hver pakke.

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karaktererne er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tumling, Shopping, Ble og Bedst i test