Test af buksebleer

Foto: PR og Getty Det kan være svært at få ble på din lille bandit, når der kommer fart på.

Test af buksebleer

Vi tester: Her er den bedste bukseble

Når de små begynder at tumle og gå, er det rart med en ble, der kan holde til både vild leg, lange lure og en spilopmager på puslebordet! En bukseble skal kunne lidt af hvert – men hvilken er blødest, mest behageligt og holder tæt? Få mødregruppens dom over 9 forskellige buksebleer her.

 

anglamark ny.png.jpg

Holder tæt 

3,83 ud af 6 stjerner

Änglamark

Buksebleer
str. 5, 12-20 kg, 61,95 kr.
For 38 stk. i Coops butikker.
Pris pr. stk.: 1.63 kr.  

Design

En pæn og neutral blepakke med fine farver til at stå fremme på puslebordet. De små synes sikkert, den er kedelig, men de voksne er vilde med det, mange tak. Den grønne ble har også alle de vigtige allergi- og miljø-mærkninger, og bleerne virker tilmed superbløde, jubi! Ekstra bonus for en dejligt stor pakke.

Pasform

Bleen går meget højt op på maven. Farvel, navle. Men elastikken er så blød, at det ikke gør noget. Måske lidt varmt om sommeren? Den gaber ved lårbasserne, men bleen skøjter ingen steder, så selvom det ser sjovt ud, sidder den, som den skal. Dog lidt stram at få op i siderne – knap så fedt, når bleen er fuld af lort!

Sugeevne

Nul smuttere – næsten. En enkelt oplever nemlig konstant tis på afveje, men ellers holder den på det, den skal hos alle andre, så det må være ’et dårligt match’. Desværre hænger den tungt mellem benene, når der er fuld last, og så har den tendens til at kravle ind mellem balderne – knap så behageligt! Savnes: tisindikator.

Pengene værd?

Det bliver et ja! Gode og bløde bleer, som holder på alle sagerne, til en fair pris – det går du ikke galt i byen med.

lupilu ny.jpg

Blød og elastisk 

3 ud af 6 stjerner

Lupilu

Baby Pants Junior
str. 5, 12-17 kilo, 32,60 kr.
For 20 stk. i Lidl.
Pris pr. stk.: 1,66 kr

Design

Hu-hej, hvor det går, med et virvar af (børne)farver, og hele farveladen kan tydeligt ses gennem lyst tøj. Kønt er det ikke – og så emmer det lidt af discount, æv. Til gengæld har bleerne alle de vigtige mærkninger, og de føles dejligt bløde, hurra! Stort minus: der er aaalt for få bleer i en pakke, må vi bede om en større, tak.

Pasform

Vi elsker den brede og bløde elastik om maven, og her slutter bleen fint tæt. Men hvad sker der for benåbningerne? De er jo ikke lavet til en bodybuilder, men de gaber nærmest op til navlen – hvordan skal det kunne holde på noget? Bleen klumper også sammen mellem benene med last, ja, falder faktisk lidt ned, øv.

Sugeevne

Nul uheld, hurra! Godt nok ser det fjollet ud med de store benåbninger, men bleen holder altså for det meste tæt. Desværre virker den ofte lidt fugtig eller fedtet på ydersiden – ad, hvad er det? Vi skal desuden skifte ble hele tiden, fordi den hurtigt hænger tungt mellem benene.

Pengene værd?

Du får en billig ble, som overordnet kan det, en ble skal kunne – men der er andre bleer, som er bedre, til samme pris.

rema1000 ny.jpg

Billig ble

2,83 ud af 6 stjerner

Rema 1000

Buksebleer
str. 5, 10-18 kilo, 49 kr.
For 30 stk. i Rema 1000.
Pris pr. stk.: 1,63 kr.

Design

Pink Power og hurra for alle de vigtige allergi- og miljømærkninger, og nogle søde motiver på bleerne. De virker overordnet dejligt bløde, bare ikke lige ved maven. Her savner vi den bløde ribkant, som de fleste bleer ellers har, hvor er den mon henne?

Pasform

Åh nej, der er et eller andet galt. Den er smal mellem benene, sidder småskævt, og så glider den nemt ned, æv. Optur til gengæld, at lukkestrimlen på bagsiden er så bred, at den er supernem at få fat på – men det er tæt på umuligt at rive bleerne op i siderne, når den skal af... Det mas orker man ikke med en sprællende tumling.

Sugeevne

Der er natteuheld, hvor bleen hverken er stram eller elastisk nok ved lårene, så tissetårene finder smutveje ud gennem benåbningerne, åh nej. Den bliver også lidt tung, og ja, det er næsten som om, materialet ’smuldrer’ lidt mellem benene, når den bliver godt gennemblødt? Knap så lækkert.

Pengene værd?

Altså, vi er ikke helt solgt – jo, du får en billig ble, der overordnet kan det, en ble skal kunne, men den er ikke blød eller ’sikker’ nok til at blive en favorit.

mamia ny.jpg

Farvefest

2 ud af 6 stjerner

Mamia

Bukseble Junior
str. 5, 10-16 kg, 68 kr.
For 42 stk. i Aldi.
Pris pr. stk.: 1,62 kr.

Design

Sikke en overraskelse! Her tror man lige, at der er tale om en keeedelig ble med ingen farver, og så åbner man pakken og KAPOW! Så er der farveladefest, og de små er ellevilde med det. De voksne er nok mere vilde med miljø- og allergimærkningerne. Tak!

Pasform

Det spiller ikke helt. Bleen er ikke blød nok, den er ligefrem stiv – og de lover ellers at være ’superbløde’ på pakken. Den er dog nem at få op i siderne. Kæmpe hjælp, når tumlingen ikke vil stå stille, men den gaber på ryggen og ved lårbasserne, og den karter rundt under leg. Den sidder bare ikke helt godt.

Sugeevne

Når bleen ikke sidder tæt, bliver sagerne så overhovedet indenbords? Tja, den holder nu faktisk tæt hos de fleste småstørrelser om dagen, hvis man altså skifter bleen tit. Men nætterne kan være både lange og våde – eller det, der er værre – og alt det natteroderi orker vi bare ikke.

Pengene værd?

Den er superbillig, og det får den point for, men den er lidt for stiv og ufleksibel til, at vi kan give ’thumbs up’ til den.

Det siger Mamia:

”Vi er selvfølgelig ikke stolte af testresultatet, da vi i ALDI ønsker at tilbyde kvalitetsprodukter til en skarp pris. Vi er derfor i gang med at forbedre pasform, stivhed og sugeevne, så vi fra starten af 2022 kan tilbyde bedre bleer.”

libero ny.jpg

Luksusbleen 

5 ud af 6 stjerner

Libero 

Pants Touch
str. 5, 10-14 kilo, 115 kr.
For 34 stk. i Føtex og Coops butikker.
Pris pr. stk.: 3,38 kr.

Design 

Oh la la! Sikke en fin og neutral pakke med de vigtige mærkninger – og så laves bleerne på fabrikker, som kun bruger vedvarende energikilder, ja tak! De oser af luksus med dæmpede farver og blomster (hvem har ringet til Bo Bedre?), og så er de ultrabløde, hurra! Sjov detalje; babyen uden på pakken får maaange møs af de små testere.

Pasform

Tip top! Bleen er så blød, at den næsten minder om et par underbukser med masser af stræk i livet! Vi er vilde med den brede elastik omkring maven, som får bleen til at slutte tæt uden røde mærker, jubi! Bleen bliver, hvor den skal, selv med tung last, og så er lukkestrimlen på bagsiden bredere end på andre bleer – vinderdetalje!

Sugeevne

Lige ved og næsten – vi ville så gerne sige ’nul uheld’, men enkelte oplever altså, at bleen glider ned på ryggen af de mindste testere, så tis ryger op, åh åh! Men for det meste holder den tæt og hænger ikke trods tung last. Kæmpebonus er tisindikatoren, juhuu! Nødvendigt, nej, men en luksus der gør hverdagen nemmere.

Pengene værd?

Av, den er dyr, men kan du finde den på tilbud, må du ikke snyde dig selv og junior for testens bedste ble – ren hverdagsluksus.

hellosensitive ny.jpg

Dejligt design  

3,33 ud af 6 stjerner

Hello Sensitive 

Buksebleer
str. 5, 12-17 kilo, 32,50 kr.
For 20 stk. i Netto.
Pris pr. stk.: 1,63 kr.

Design

Nuttet and på både pakken og på selve bleerne. Kær detalje. Tjek til allergi- og miljømærkninger, og så virker bleerne dejligt bløde. Måske kunne man markere for og bag liiidt tydeligere, for bleen er røget forkert på et par gange i skyndingen, he he. Minus: for få bleer i pakken. De er jo brugt på nul komma fem!

Pasform 

Åh for Søren. Bleen har så meget elastik om maven, at den er for løs til de allermindste testere. Den er også for svær at åbne i siderne, og tapestrimlen på bagsiden er helt hen i vejret – de fleste gange ryger den helt af, så bleen slet ikke kan lukkes sammen. Bonus: nul røde mærker – men måske fordi elastikken er så løs?

Sugeevne 

Det er 50-50. De lover magical tubes og en speciel fugtabsorberende teknologi, så vi er spændte! Men ak, der har været uheld – også den store slags, ad. Den løse elastik kan ikke altid holde hverken småt eller stort på plads hos den ene halvdel af testerne, mens den anden halvdel er knastørre. Det må være en størrelsessag?

Pengene værd?

Halvdelen af mødrene siger ja, mens den anden halvdel vil være fri for flere uheld. Men hvis bleen passer til din junior, får du faktisk en okay ble til en super pris.

sallingfri ny.jpg

God til prisen 

4,33 ud af 6 stjerner

Salling Fri  

Buksebleer
str. 5, 12-17 kilo, 32,75 kr.
For 20 stk. i Bilka og Føtex.
Pris pr. stk.: 1,64 kr.

Design

Når man er halvandet år og elsker dyr, så hitter denne ble stort! Der er nemlig en sød giraf både for og bag, så man ikke får sat bleen forkert på (ja, nogle gange går det lidt for stærkt, ikke?!). Point for alle de vigtige allergi- og miljømærkninger, men gerne maaange flere bleer i pakken, tak.

Pasform

Ikke dårligt – bleerne er over-all bløde, men efter en lang tonser-dag kan maven godt blive lidt rød af elastikken. Vi skal også lede lidt længe efter den der lukkedims bag på – hvid ble, hvid tape? Det kræver sgi’ briller nogle gange! Men den er supernem at åbne i siderne.

Sugeevne

Succes! Ingen uheld og ingen stank af gylletank, når der er gevinst. Bleen holder også på alt det, den skal, men kan blive liiiidt for tung, når bassinet er fyldt. Og ja, vi savner altså stadig den der tisindikator. Kald os bare dovne, for det er jo ren luksus, men det er da smart, når alting går lidt stærkt!

Pengene værd?

Absolut! Du får en god, blød og tæt ble til en rigtig fair pris – vil vil bare gerne have en større pakke, så vi ikke skal handle hele tiden.

groenbalance ny.jpg

Dejligt blød  

4,17 ud af 6 stjerner

Grøn Balance   

Junior Pants
str. 5, 10-18 kilo, 65 kr.
For 30 stk. i Meny, Spar og Nemlig.com.
Pris pr. stk.: 2,17 kr.

Design 

Fine bleer med prikker, men selvom det er neutralt, er det også lidt kedeligt. Til gengæld er de blødere end bløde med en dejlig bred elastik om mave og lår, og der er alle de vigtige mærkninger for miljø og allergi, yay! Men gerne lidt flere bleer i pakken, tak.

Pasform

Som smurt! De her bleer ER bare bløde og sidder godt til på tumlerne uden at lave røde mærker. Men øj, de er svære at flå op i siderne, når man kæmper med en mini-mosler på puslebordet. Det er noget værre mas. Vi elsker de gode og brede elastikker på de bløde mavser, men ikke når bleen skal af – for besværligt!

Sugeevne

Succes! I hvert fald for de fleste. Et par natteuheld, desværre, og så kan bleen godt blive liiige tung nok, når den er fyldt. Som i ’hænge-ned-mellem-benene’-tung, øv. Og så savner vi en tisindikator – det er jo altså en ble i luksusprisklassen, og så er det vel ikke for meget at forlange?

Pengene værd?

Av, den er dyr, én af testens dyreste, men den er også god og blød, så den er – så godt som – alle pengene værd.

Minirisk ny.jpg

Stor i størrelsen   

4 ud af 6 stjerner

Minirisk  

Buksebleer 
str. 5, 12-20 kilo, 49 kr.
For 30 stk. i Fakta.
Pris pr. stk.: 1,63 kr.

Design 

Ih så fine! Pæn pakke med små søde flodheste på bleerne, som indikerer for og bag (ja, det kan man godt have brug for i farten!), men de er så svære at få øje på, at man næsten skal have brillerne frem. Samme gælder for logoerne for de vigtige mærkninger – men de er der! Tynd og dejlig blød ble – men kan den mon holde til noget?

Pasform 

Wow, den går højt op på maven (navlen fryser ikke), og så gaber den ved benene. Uheld på vej! Bleen sidder dog, trods det sjove look, fint tæt på de største af testerne, men der er et stort spænd mellem 12 og 20 kilo, og den er lidt stor til de små tumlinge. Bonus: lukkestrimlen bagpå er farvet, selv bedsteforældre kan spotte den!

Sugeevne

Succes! Bleen holder på småt og stort, så ingen tis eller andet lugtende stads på afveje, men vi savner altså den der smarte tisindikator. Bleen bliver til gengæld hurtigt meget fyldt og tung, og så slæber den sig lidt af sted mellem benene, så legen bliver lidt mindre sjov for de små, æv.

Pengene værd?

Ja! Hvis junior er til den større side, får du her en ble, der sidder perfekt, og holder på både småt og stort, til en rimelig pris.

Sådan gjorde vi

Testen er foretaget af en mødregruppe, som er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karaktererne er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

blebukstest.jpg
Foto: Klaus Rudbæk
Se, hvad vi ellers skriver om: Tumling, Shopping, Ble og Bedst i test

610x200_woordy_knap2.jpeg