TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Test af buksebleer
Foto: Maria Warnke Nørregaard, Klaus Rudbæk og PR Det kan være svært, at få ble på din lille bandit, når der kommer fart på.

Test af buksebleer

Vi tester: Her er den bedste bukseble

Det er smart med en bukseble, så du snildt kan skifte din lille røver stående. Mødregruppen har testet fem varianter og kåret deres favorit.

NB! Testen blev oprindeligt bragt i Vores Børn nr. 3/2017, der udkom 27. april 2017.

TIL SMÅ TYKSAKKER 

4 ud af 6 stjerner

REMA1000
Pants, Junior, 10-18 kilo,
30 stk. 50 kr.
Pris pr. stk. 1,67 kr.

DESIGN To nuttede dinoer på både for- og bagside gør det nemt at finde ud af, hvordan bleen skal sidde – smart detalje, især når det skal gå stærkt på puslebordet. Den dufter af ingenting – heldigvis – men den virker desværre lidt stiv i det. Bonus: Astma-Allergimærke og Svanemærke – tak for det!

PASFORM Hov, hvor blev navlen af? Bleerne er så lange, at de går op over børnenes navler, og det kan ikke være behageligt. På trods af at de små kilomæssigt burde passe bleerne, virker de noget store i det, og de gaber altså ved lårene. Savnes: en strammere elastik i taljen – de glider ned!

SUGEEVNE Nul uheld! Bleen holder på det, den skal dag og nat. Den lugter heller ikke, når den er tung af tis, og den er nem at rive op i siden, når det er tid til en tør ble – og point for det lille stykke tape, som holder den brugte ble sammen, indtil den havner i skraldespanden.

LÆS OGSÅ: Vi tester: Vådservietter

PENGENE VÆRD? En god ble til prisen, især hvis du har en baby med lidt polstring på maven, for elastikken er ikke designet til små slanke størrelser.

PERFEKT PASFORM

3,5 ud af 6 stjerner

PAMPERS
Easy Up Pants, Maxi, 8-15 kilo,
36 stk. 129 kr. hos Føtex.
Pris pr. stk. 3,58 kr.

DESIGN Masser af søde mønstre. Det er kært, men unødvendigt. Vi bryder os ikke om al den farve så tæt på de små numser! Desuden lugter bleen altså parfumeret. Vi leder efter miljømærkninger, men finder kun en tekst om, at vi kan kontakte Pampers for at få mere at vide. Hvem gør dog det?

PASFORM Perfekt! En blød og behagelig bukseble med en dejlig bred elastik, der holder bleen oppe på maven uden at stramme. På både de tyndeste og tykkeste lår slutter bleen tæt uden mærker, og den er lige til at få af og på i et snuptag. Mest af alt minder den om et par bløde underbukser.

SUGEEVNE En enkelt oplever uheld, ellers holder bleen på både stort og småt. Men den der lugt … Når der er noget i bleen, bliver den faktisk stærkere, og det er næsten umuligt at vide, om det er stort eller småt uden at kigge. Til gengæld bliver bleen ikke tung og hænger ikke mellem benene.

PENGENE VÆRD? Topkarakter for pasform, men en høj pris og den ­ubestemmelige parfumerede lugt trækker ned.

ULTRA TYND

3,7 ud af 6 stjerner 

ÄNGLAMARK
Maxi Pants, 8-15 kilo, 42 stk.
70 kr. i Coops butikker.
Pris pr. stk. 1,67 kr.

DESIGN Helt enkel ble med et lille motiv, og vi er glade for, at der er ­sparet på farveladen. Den er ganske lugtfri – hurra for det! – og den skilter tydeligt med mærkninger, som gør ­enhver mor glad: Eco Label og Astma-­Allergimærket. Men den føles også meget tynd, kan den holde på noget?

PASFORM Det kan godt være, bleen er tynd, men det gør bare, at den former sig efter de små, og den sidder godt til. Lidt løs foroven, men den bliver, hvor den skal uden at stramme. Minus: det føles som om, der er små bitte kugler inde i selve bleen. Måske ikke så rart for junior?

SUGEEVNE Ingen uheld! Heller ikke, når der bliver leveret store portioner, så ekstra point for det. Til gengæld lugter denne her ble en del mere end testens andre bleer, når den er fuld af tis, så man skifter den oftere. Det bliver dyrt! Men den er dejligt nem at få op i siderne, når den skal af.

PENGENE VÆRD? En virkelig god ble til prisen, men den manglende evne til at kamuflere lugten af tis ­trækker en lille smule ned.

LÆS OGSÅ: Vi tester pusletasker

BLØD OG BEHAGELIG

4,5 ud af 6 stjerner 

VIBELLE
Pants Large, 13-20 kilo,
42 stk. 75 kr. i Aldi.
Pris pr. stk. 1,79 kr.

DESIGN En dejlig tyk og blød ble med sødt og afdæmpet print. Enkelte ­sporer en svag lugt af … parfume? Men ­ingen grund til panik. Bleerne er både Svanemærkede, Astma-Allergimærkede og lotion- og parfumefri, så de kan trygt bruges til en sart babynumse.

PASFORM Bløde brede elastikker i ­siderne holder bleen på plads uden at stramme om maven eller genere de små – skønt! De kan tumle rundt uden en tung ble hængende mellem benene, også når den er fyldt. De er dog lidt store i det og gaber ved de allertyndeste babylår – uheld i farvandet?

SUGEEVNE Bleen holder fint på ­ulykkerne i dagtimerne, mens enkelte oplever at måtte skifte til en tør ble om natten – æv. Til gengæld lugter bleerne ikke, og vi er vilde med de små ’ventilations- huller’, hvor der kan komme luft ind til den lille mås, men ingen sager ud den anden vej. Smart!

PENGENE VÆRD? Absolut. En rigtig god ble til en rigtig god pris – en klar favorit lige efter testvinderen!

LUKSUS-BLE – TESTVINDER

5,7 ud af 6 stjerner 

LIBERO
Touch Pant Diapers, 10-14 kilo,
36 stk. 115 kr. hos bl.a. Brugsen.
Pris pr. stk. 3,19 kr.

DESIGN Wow, der er kælet for de­taljerne, og hvis en ble kan kaldes elegant, så er denne bløde ble med guldmønster lige præcis det. Den lugter ikke og har mærker, der viser, at den både er god for miljøet og for huden. Anke: vi mangler et Astma-Allergimærke, før vi virkelig kan juble.

PASFORM Silkeblød ble kalder ­producenten den. Det er rigtigt! Den sidder som en drøm på de små. Den glider ingen vegne, laver ingen røde mærker, og er dejlig tynd. Ét minus har den dog: den er virkelig svær at få af og på – der skal en del kræfter til!

SUGEEVNE Kun en enkelt oplever uheld, mens andre har tørre numser natten lang, uden at bleen lugter ­mærkeligt. Hvis den bare var nemmere at rive op i siderne, når den skal af igen, ville vi blive glade. Der står ’back’ på bagsiden af bleen, det giver vi point for. Det kan faktisk være svært at vende en ble rigtigt.

PENGENE VÆRD? Av for søren, den er dyr! Men den er også vores absolutte favorit.

LÆS OGSÅ: Vi tester: Babyreder

LÆS OGSÅ: Vi tester måltidskasser

LÆS OGSÅ: Vi tester: Babyalarm

Faktaboks

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karaktererne er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tumling og Shopping