Test af buksebleer
SPONSORERET indhold

Vi tester: Her er den bedste bukseble

1, 2, 3 – pludselig er din lille baby blevet en tumling, der går, løber og klatrer, og så er det jo smart med en bukseble, der nemt kan trækkes op og ned. Men hvilken bukseble er så blødest, bliver lige hvor den skal og holder på det hele? Forældregruppen har testet 7 mærker og fundet favoritterne.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: PR og Getty
22. nov. 2023 | Børn | Vores Børn

anglamark ny.png.jpg

Lidt hængemås

3,2 ud af 6 stjerner

Änglamark

Buksebleer
str. 5, 12-20 kg, 70 kr.
For 38 stk. i Coops butikker.
Pris pr. stk.: 1.92 kr.  

Design

Neutral er vist det, der bedst beskriver den diskrete pakke med en grøn kanin. Den rimer på øko, og de skriver også, at bleerne er fri for alverdens dårlige ting – det kan vi li’. Bleerne virker tynde, men er dejligt bløde med en god elastikkant og bonus for tydelig markering af for og bag.

Pasform

Vi har lidt blandede følelser. Det er nemlig én af de større bleer – perfekt til de største madører, men den poser på de mindste. Bleen bliver dog siddende, også i fyldt tilstand, og hænger kun lidt – men elastikken har ikke samme bredde hele vejen rundt, og det gør bleen lidt slatten.

Sugeevne

Åh åh... bleen er faktisk så stor på nogle af de mindste tumlinge, at den rykker sig ud til siden, og tis’tåren flere gange smutter ved siden af. Men udover det holder den overordnet på det den skal, den bliver bare så utroligt tååång, at det bliver for besværligt for de små at tumle rundt. 

Pengene værd?

Mja, bleen er i den dyre ende, men ikke bedre end de billigere varianter, og den hænger for meget, så vi er ikke de største fans.

lupilu ny.jpg

Den gode budgetble  

4,0 ud af 6 stjerner

Lupilu

Baby Pants Junior
str. 5, 12-17 kilo, 32,60 kr.
For 20 stk. i Lidl.
Pris pr. stk.: 1,66 kr

Design

Lad os bare være helt ærlige – ’discount’ er den første tanke, der strejfer os. Måske fordi der ikke er sparet på farveladen, og det er lige før, bleen ligner et stykke grimt legetøj. Til gengæld elsker de små de søde dyr, og bonus for tydelig markering af både allergimærkning og for og bag.

Pasform

Tjek! De sidder utroligt godt på de fleste testere, og den tynde ble giver plads til vilde tumlerier uden at være i vejen. Øv, at den er lidt stiv i det, så måske ikke den mest behagelige for de små, men den bliver, hvor den skal, og ingen juniorer får røde mærker af elastikken. Optur! 

Sugeevne

Tip top! Den holder på det, den skal – numsen kan godt være lidt fugtig efter nattens udskejelser, men der er ikke tis (eller andet!) på afveje, og det er det vigtigste. Den kan godt blive lidt tung med en ekstra våd bagage, men den hænger ikke specielt meget mellem lårbasserne.

Pengene værd?

Det er testens billigste ble, så ja! – trods discountfeeling klarer den sig godt, og du får en god ble uden de store dikkedarer til en god pris..

rema1000 ny.jpg

Bedst til prisen

4,8 ud af 6 stjerner

Rema 1000

Buksebleer
str. 5, 10-18 kilo, 55 kr.
For 30 stk. i Rema 1000.
Pris pr. stk.: 1,83 kr.

Design

Pink Power! ... den er godt nok rosa, og nu er det jo ikke en kønsdebat, men vi kunne godt ønske os flere farver at vælge imellem. Thumbs up for den søde lille bi og tydelig markering af for og bag på bleerne – og kun en smuuule bekymring over, at de virker meget tynde og lidt stive.

Pasform

Glem alle bekymringer! JA, de er tynde og lidt stive, men der er plads til, at de små kan tumle rundt, og bleen rykker sig ikke en centimeter. Den brede elastik – hurra! – går højt op både ved ryggen og på mavsen, så den sidder bare lidt bedre end andre bleer og hænger ingen steder.

Sugeevne

D Job well done! Hvis vi VIRKELIG skal brokke os, bliver det over en lidt fugtig numse, når klokken slår morgen, men den kan holde til en hel del, og det kan vi da li’! Absolut topklasse med tisindikator – ja ja, det er nice to, ikke need to, men det trækker bare op i det samlede regnskab.

Pengene værd?

JA! – en super god budgetble, som gør lige præcis det, en ble skal kunne, og så lidt mere med den der tisindikator, endda til en super pris.

libero ny.jpgBlød luksusble (Testvinder) 

5,2 ud af 6 stjerner

Libero

Touch buksebleer
str. 5, 10-14 kilo, 140 kr.
For 32 stk. i Føtex og Coop.
Pris pr. stk.: 4,37 kr.

Design

Lågsus! Uden tvivl testens pæneste ble, og det er måske unødvendigt, men lækkert med en eksklusiv guldble midt i leverpostejshverdagen. De er også så dejligt tynde, men bløde, og den brede elastik virker virkelig behagelig for de små. Bonus for at sætte fokus på klimaet på pakken.

Pasform

Ingen klager herfra! Måske er de en anelse kortere i modellen end de andre bleer? Men trods det og præmien som testens mindste ble, så sidder de som smurt på de små barnenumser – og der bliver de endda også, selv når buksen er tungt lastet med både det ene og det andet. 

Sugeevne

N-U-L uheld og jubelkor hos de voksne. Det virker bare som bleen, der kan klare det hele, og vi lægger ikke skjul på vores ekstra begejstring over luksusdetaljen med en tisindikator. Nej, det er ikke nødvendigt, men for søren da, det’ luksus, og bleen klatrer op på en førsteplads.

Pengene værd?

Ja tak! Uden tvivl testens bedste og blødeste ble, men den er dyr! Find den på tilbud, så får du en ble, som er lidt mere lækker end andre.

hello-sensitive-junior-pants.jpg

En helt ok ble

3,8 ud af 6 stjerner

Hello Sensitive

Buksebleer
str. 5, 12-17 kilo, 36,50 kr.
For 20 stk. i Netto.
Pris pr. stk.: 1,82 kr.

Design

Ø-K-O er første tanke om denne lidt anonyme pakke med dæmpede farver og utydelige figurer. Meget clean, meget kedeligt for de små og lidt svært at skelne mellem for og bag for de voksne (undskyld!). De skiller sig ikke ud på blødhed eller det modsatte – bare sådan midt imellem.

Pasform

Lige i øjet – og så alligevel ikke. Det er bleen, der deler vandene (eller forældrene!). Vi kan blive enige om, at bleen ikke falder ned eller giver røde mærker, og den brede elastik er stort plus. Men hos de mindste poser bleen og sidder alt for løst – på de største er den dog et perfekt match.

Sugeevne

Jo jo... vi slipper for at vaske lagner og tøj efter tis på springtur, så det er altså en ble, der kan holde til lidt af hvert. Til gengæld bliver den tåång! Ingen grund til at sukke efter sådan en smart tisindikator, for du er slet ikke i tvivl, når der er gevinst i denne her ble, æv.  

Pengene værd?

Til prisen en okay ble – den kan det, den skal, og vi slipper for ulykker, men du får ikke noget ud over gennemsnittet.

sallingfri ny.jpg

Nul uheld

4,4 ud af 6 stjerner

Salling Fri

Buksebleer
str. 5, 12-17 kilo, 36,75 kr.
For 20 stk. i Bilka og Føtex.
Pris pr. stk.: 1,83 kr.

Design

Kuk kuk – siger de små til de to kære giraffer på pakken, som ikke kun er ret søde, men også tydeligt viser for og bag på bleen. Smart, når bleskift skal ske i en fart! Ellers gør den hvide, blå og grønne pakke ikke det store væsen af sig, heller ikke i størrelsen – flere bleer i pakken, tak.

Pasform

It’s a match! Selv de mest ihærdige forsøg fra de energiske spilopper får ikke bleen til at rykke sig – ekstra point! Den går fint op for og bag, strammer til uden at efterlade røde mærker, og der er fint plads til selv en lille grødvom. Eneste minus er, at elastikken er lidt til den slatne side.

Sugeevne

Tip top! Faktisk er bleen så tynd, at man godt kunne blive lidt bekymret for en lang nat, men den bekymring bliver gjort til skamme, for vi kan i kor sige: NUL uheld. En hel nat holder den på det, den skal, og så lugter den ikke engang særligt slemt. En bedrift i sig selv – juhuu!

Pengene værd?

Øh ja! Klart én af favoritterne – det er kun den for lille pakke og en manglende tisindikator, der trækker den ud af vinderfeltet.

Minirisk-junior-pants.jpg

Sidder løst

3,2 ud af 6 stjerner

Minirisk

Buksebleer
str. 5, 12-20 kilo, 55 kr.
For 30 stk. i Fakta og Coop365.
Pris pr. stk.: 1,83 kr.

Design

Gaaaaaab... standard indpakning, der forsøger sig med et par enkelte søde dyr, men så heller ikke mere end det. Vi er hverken for eller imod – til gengæld er det optur, at man tydeligt kan skelne for og bag på bleerne, og de virker egentlig dejligt tynde, men alligevel bløde. Jubii!  

Pasform

Alt i alt sidder bleen fint... indtil der er gevinst! Åh nej, så falder den i den grad mod syd, særligt hos de mindste størrelser – og ikke den slags tur sydpå, som vi drømmer om! Bonus for nul røde mærker, men kilospændet er gigantisk, og bleen sidder altså for løst på de fleste små testere. 

Sugeevne

 Bum bum. Faktisk oplever vi kun få uheld – og hurra for det! Den lugter heller ikke af noget særligt – en stor bonus – men den kæmper virkelig med at holde tæt på vandværket efter en våd nat, og den hænger hurtigt som en tung sæk kartofler mellem benene efter en tis’tår, æv.

Pengene værd?

 Den er god nok, men ikke mere end det, og den er ikke vores første valg – slet ikke, hvis junior ligger i den lave ende af vægtklassen.

Anbefalet til dig