Boligtendenser 2020
SPONSORERET indhold

Boligtendenser 2020: "Vi skal bo som i de hippe 1970'ere med patchwork, fyrretræ og kurveflet"

Boligstylist Tikkie Elsøe giver sit bedste bud på, hvordan vi skal indrette vores hjem i 2020.

Af:: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O. og Sanne Nielsen
16. jan. 2020 | Bolig | ALT Interiør

Det autentiske hjem

Vi skal bo som i de hippe 1970'ere med patchwork, fyrretræ, kurveflet og plisserede lamper, men sætte det ind i en feminin kontekst, hvis du spørger interiørstylist Tikkie Elsøe. Hun tror på vintageobjekter, som bærer på en historie, design med wow-faktor og gedigne møbelklassikere i bæredygtige materialer.

Tikkie_Elsoe.jpg
Tikkie Elsøe arbejder som freelance boligstylist og kreativ konsulent. Du kan følge Tikkie på Instagramprofilen @tikkie_elsoe. Stol fra Hay og værk af Mathias Malling Mortensen. 

Stilen

Det store fokus på miljø og forbrug har heldigvis allerede påvirket de forskellige designbrancher og ikke mindst interiørverdenen. Det har medført en tendens til, at vi i højere grad indretter os med vintageobjekter og arvestykker. Det lader designerne sig inspirere af ved at bruge materialer, der kan holde i mange år og som skuer tilbage i designhistorien. Jeg tror, at inspiration fra et årti som halvfjerdserne vil blive fremherskende i tiden, der kommer. Tænk dansk sommerhus anno 1970 med fyrretræ, patchwork, kurveflet og plisserede lamper. I 2020 vil vi stræbe efter “det autentiske hjem” med en blanding af arvestykker med historie, gedigne møbelklassikere og designobjekter med wow-faktor i stærke farver.

Farverne

I bedste halvfjerdserstil vil vi se endnu mere til koboltblå, okker og postkasserød. For at bløde det stærke udtryk op, kan du kombinere med mere feminine bløde farver som lavendel og støvet rosa.

LÆS OGSÅ: Boligtendenser 2020: De store kunstværker vinder indpas i boligen igen

Materialerne

Jeg tror på, at gode bæredygtige materialer som træ, bomuld, læder og keramik vil blive dominerende i vores indretning. Tendensen går mod eftertænksomme forbrugere, der er villige til at investere i godt og holdbart design i naturlige materialer. Vi har i en længere periode set en revival af bambus i indretningen, men jeg tror, at kurveflet i f.eks. pil eller rattan vil tage over fremover.

Produkterne

Allerede i 2019 har gardiner fået en renæssance, og det vil fortsætte i 2020. Gulvlange gardiner i smukke prints og farver tilføjer en eksklusiv note og samler rummet. Desuden tror jeg, at figurer, skulpturelle objekter og buster vil blive en populær måde at opnå det personlige og autentiske udtryk i vores indretning. Det kan både være vintage som f.eks. Wiinblads keramik eller moderne kunstneriske objekter.

”Tendensen går mod eftertænksomme forbrugere, der er villige til at investere i godt og holdbart design i naturlige materialer.”

Tikkie Elsøe

Vintageobjekter og arvestykker er vigtige elementer i det autentiske hjem, hvor de ting vi omgiver os med, er valgt med omtanke og bærer på en historie.

Vintageobjekter og arvestykker er vigtige elementer i det autentiske hjem, hvor de ting vi omgiver os med, er valgt med omtanke og bærer på en historie. Bordlampe, Vintage Arnoldi for Holmegaard fundet på dba.dk. Lampeskærm, Tapet Café, 1.900 kr. Plakat, Maija Luutonen for Stilleben, 275 kr. Lysestage, Vintage Bjørn Wiinblad, Gyrn Antik. Kertelys, Ester & Erik, 35 kr. Vase, Stilleben, 450 kr. Grene, Stalks & Roots, 35 kr. pr. stk.

Halvfjerdsermaterialer får modspil af feminine toner som svag rosa og lavendel.

Halvfjerdsermaterialer får modspil af feminine toner som svag rosa og lavendel. Tilsat et par stærke signalfarver som postkasserød og koboltblå giver det netop den balance, som stylist Tikkie Elsøe tror på i 2020. Stol, Hay, 15.999 kr. Pude i sennepsgul, Juna, 300 kr. Plaid, Tekla, 1.195 kr. Marmorbord, Ferm Living, 7.999 kr. Tekande, Motarasu hos Stilleben, 799 kr. Vase, Hay, 129 kr. Gulvlampe, Gubi, 6.495 kr. Taburet, Magniberg hos Studio X Viaduct, 5.150 kr. Bordlampe, Inga Sempé for Hay, 1.299 kr. Puder på gulv, Juna, 450 kr. Kunstværk, Untitled af Mathias Malling Mortensen hos Limited Works, 14.000 kr. Væggen er malet med farven 231 fra Flügger.

Gulvlange gardiner i smukke prints og store keramiske objekter vil være med til at sætte stemningen i vores hjem i den kommende sæson.

Gulvlange gardiner i smukke prints og store keramiske objekter vil være med til at sætte stemningen i vores hjem i den kommende sæson. Gardin, Tapet Café, pris på forespørgsel. Keramisk platte, Ferm Living, 699 kr.

Okker, koboltblå, lavendel og postkasserød er en farvekombination, som Tikkie tror, vi vil se mere til de kommende år.

Okker, koboltblå, lavendel og postkasserød er en farvekombination, som Tikkie tror, vi vil se mere til de kommende år. Hun peger også på, at striber og andre mønstre vinder frem på tapeter og tekstiler som f.eks. gardiner, lampeskærme og puder. Pudebetræk, en del af et sengesæt fra Juna, 450 kr. Kertelys, Ester & Erik, 35 kr. Tekande, Stilleben for Motarasu, 799 kr. Lavasten, File Under Pop, 625 kr. Tapeter, Tapet Café, pris på forespørgsel. Grene, Stalks & Roots, 35 kr. pr. stk.

Anbefalet til dig