Hvornår handler vi i IKEA?
SPONSORERET indhold

Dette er alderen, hvor de fleste slår op med IKEA

En undersøgelse har fundet ud af, hvornår langt de fleste mennesker slår op med IKEA, og i hvilken alder vi er allermest forelskede i og købelystne efter de budgetvenlige møbler.

Af:: Frederikke Pontoppidan Foto: GettyImages
11. nov. 2019 | Bolig | Eurowoman

Der findes ikke noget meget bedre end at stå tidligt op en lørdag og vide, at hele dagen er afsat til en tur i IKEA. Bare slentre rundt og komme hjem med ti ting du slet ikke vidste, du havde brug for til under en plovmand. Som med hundrede procents sikkerhed gør hjemmet meget flottere og helt anderledes end før.

Det er ikke sikkert, at kæresten er enig i den følelse, men jeg ved, at jeg ikke er den eneste kvinde, der elsker at ose rundt og kigge på hver enkelt ting for bagefter at fejre mine køb med svenske kødboller.

En undersøgelse fra Earnest viser dog, at den følelse ikke varer evigt.

Faktisk har de undersøgt præcis hvornår, du vokser fra de puslespilsammensatte, multifunktionelle møbler til en slik. Og de kan også fortælle dig, i hvilken alder du er allermest tiltrukket af det svenske imperium.

Earnest har trukket data fra flere tusinde IKEA-shoppere, hvor de har fundet ud af, at der er et drastisk fald fra 34-års alderen. Det er altså i den alder, at langt de fleste slår op med IKEA og finder en ny yndlingsbutik til deres hjem.

LÆS OGSÅ: Hvor mange ejer du fra listen? IKEA afslører deres mest solgte møbler

De spår ikke meget om grunden til tallene, men skriver, at det måske er dén alder, vi opdager, at hele vennegruppen har det samme spisebord, sofa og bogreol. Det er vi ikke helt uenige i.

LÆS OGSÅ: 14 ting som vi ALLE gør, men ALDRIG vil sige højt

Men det kan også have meget at gøre med vores indkomst og boligsituation, for det er lidt nemmere at investere i mere permanente møbler, når man har et mere permanent sted at bo.

Især i 20'erne flytter mange rundt næsten overalt i landet på grund af kæreste, job eller uddannelse. Hvor det sidste betyder, at der ofte er rødt på kontoen. Derfor er IKEA ofte en sand følgesvend i den alder, og det hænger godt sammen med, at det er 24-årige, som er den aldersgruppe, der køber allermest fra vores svenske venner.

Vi må dog indrømme på redaktionen, at vi kan finde mange, der ikke passer på resultaterne. Derfor må konklusionen vist være, at det kun er dig, som kan bestemme, hvornår du er klar til at slå op med IKEA.

Artiklen er oprindeligt fra 2017, og redigeret i 2019 af  Lotte Michelsen.

Anbefalet til dig