Drengeværelse: Top of town
Foto: Magnus Klitten

Drengeværelse: Top of town

Drengeværelse: Top of town

BØRNEVÆRELSER: Et værelse på bare 10 kvadratmeter er ikke meget plads for en stor dreng at boltre sig på, så det gælder om at udnytte hver en centimeter, når der skal være både seng, arbejdsbord og hyggekrog. Derfor giver det god mening at udnytte rummets højde – på en supersej city-måde. Se hvordan her!


Lille mobilt arbejdsbord

I den ene ende af værelset er der blevet plads til et smalt arbejdsbord. Det er lavet af en mdf-plade, som er skåret til i mål hos den lokale tømrer. Efter at være blevet malet, er der skruet ben med hjul på. Så er det nemt at flytte bordet, hvis der er brug for det. Benene er fra Ikea. Skab og måtter er fra

Ikea, Bloomingville og House Doctor fører lignende metalkasser. Den flotte mobile med fly og jordklode er fra Børneværelse med Udsigt. Lampen på bordet er fra Waterquest. Stolen er i privat eje, men oprindeligt fra House Doctor – Nordal fører lignende.


Høj seng med hyggekrog

I det lille værelse skal Anders- Emil både kunne lave lektier, hygge sig og sove. For at give plads er sengen derfor løftet op i halvanden meters højde, og der er indrettet en hyggekrog under sengen. Det er her, Anders-Emil hænger ud i sækkestolen, når der skal slappes af foran tv’et eller med en god bog.

Uglepuden er fra By Nord. Billardkugle-puden er fra Børneværelse med Udsigt. Sack It og Fat Boy laver lignende sækkestol. Sengelampen er fra Ikea. Puderne i sengen er i privateje.

IDE: Ved den ene ende af sengen, et stykke fra kanten, er der skruet en ‘brandmandsstang’ fast mellem gulv og loft. Så er det nemt at komme hurtigt ned fra sengen.

IDE: Den orange bogreol på gulvet er lavet af paprør i forskellige størrelser. Mal dem, lad dem tørre og spænd et bredt nylonspændebånd om dem. Paprørene er fra Greif. Nylonspændebånd fra Silvan.


Street basket

Basketballkurven er med til at understrege street/city-stilen – og hænger perfekt til, at man kan sidde i sengen og afprøve boldøjet! Basketballkurve fås i sportsbutikker og legetøjsbutikker, f.eks. Toys’R’Us.


City lights

Diskokuglen har en lille batteridrevet motor, og når man tænder den og samtidig sætter sengelampe- spot på den, opstår den sejeste effekt på loft og vægge. Diskokugler fås i legetøjsbutikker.


IDE: Fodsporene på gulvet er klippet i selvklæbende folie, d-c-fix, ligesom skyskraberne. Overfør tegningen fra Læserservice til bagsiden af folien med blyant, og klip ud. Fjern papiret, og klæb fodsporet på gulvet.


Seje skyskrabere

På væggene omkring sengen tårner nattens skyskrabere sig op. Her kan Anders-Emil nemt drømme sig væk til det seje storbyliv. Skyskraberne er lige til at klippe ud af selvklæbende folie – og det er meget nemmere, end det ser ud!


TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Dug fra HAY


► SE OGSÅ: Svensk idyl: Nyt liv i mormors hus

► SE OGSÅ: Enkel familiebolig: Rene linjer i bondegården

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Børneværelse