The Brown Paper Movement
Foto: Isabella Lenshardt, Sidsel Garsdal, Christina Kayser Onsgaard og PR

Iværksætter

4 iværksættere, der producerer smukke ting, og som vi tror på

Iværksættermiljøet spirer i Danmark, og nogle brands er værd at holde særligt godt øje med. Mød fire iværksættere, der på hver sin måde har gjort sig bemærket, og som vi spår en lys fremtid.

Stolbjerg Copenhagen

Med tre børn på rundrejse i Thailand havde Anders og Frederikke behov for en praktisk og smart rygsæk. De tog sagen i egen hånd og fik produceret den perfekte rejsetaske. Dette førte til grundlæggelsen af deres fælles interiør- og accessory-brand Stolbjerg Copenhagen.

Baggrund: Frederikke Stolbjerg (33) og Anders Sandberg (40) er begge uddannet folkeskolelærere, men med opstarten af Stolbjerg Copenhagen er de nu endt i en noget anden branche.

Derfor tror vi på Stolbjerg Copenhagen: Hos Stolbjerg Copenhagen går kvalitet og design hånd i hånd. Den tidsløse stil med kernelæder som omdrejningspunkt sikrer, at det er produkter, der holder mange år og bliver smukkere med tiden.

Hvorfor? - På en længere rejse i Thailand manglede vi en funktionel løsning til opbevaring og transport af vores egne og vores børns ting. Vi var trætte af at bruge lang tid på at pakke ned og ud, hver gang vi kom til et nyt sted og herudfra opstod idéen til Infinity Bag. Sidenhen er det gået stærkt og en del nye design er blevet tilføjet produktporteføljen.

Fremtiden: - I takt med at firmaet vokser, og vi får flere og flere ansatte, er en af vores helt store drømme i øjeblikket at få vores hus solgt, så vi kan rykke videre til noget større med plads til både firma og familie.

Følg Stolbjerg Copenhagen på Instagram: ­stolbjergcopenhagen

Nøglering, b 1,8 x l 14,5 cm, 249 kr. Pung, ­h 10 x b 13,5 cm, 399 kr. Tasken Infinity, h 107 x b 42 cm, 1.499 kr. Alt fra Stolbjerg Copenhagen.

LÆS OGSÅ: Tendens: Vi drømmer om et ukompliceret liv på landet i grønne omgivelser

Roon & Rahn

Da Nicki og René ­flyttede sammen i 2014, kunne de ikke finde møbler der både levede op til deres behov og krav til design. Dette blev starten på en masse timers arbejde i ­værkstedet og sidenhen til deres ­fælles ­møbelvirksomhed Roon & Rahn.

Baggrund: Nicki van Roon og René Hansen er uddannet henholdsvis grafisk- og industriel designer.

Derfor tror vi på Roon & Rahn: Endelig møbler og løsninger til garderoben, hvor æstetik og praktik går op i en højere enhed. Møblerne rummer overraskende funktioner, der giver ekstra ­opbevaringsplads eller muliggør, at man kan justere designet så det passer til ens ­behov.

Inspirationen: - Som designer er der ikke noget federe end at se sine idéer blive til virkelighed, og at folk kan bruge ens løsninger! Vores inspirationskilde er evigt forandrende, men idéer og designs bunder altid i behov eller problemløsning. Vi tager problemstillinger op, og en løsning kunne i bund og grund lige så godt være en service, som et produkt – eller en ­taske, som en hylde. Det er bare den bedste løsning til problemstillingen. Der hvor, jeg tror, vi skiller os ud, er ved ikke at have løsningen givet på forhånd – altså vi designer ikke en skohylde eller en skoreol, men et møbel, der kan justeres efter skotype, passe i smalle entreer, være simpel i brug, skulle kunne flatpackes osv.

Udfordringer undervejs: - I Roon & Rahn's vækstfase mødte vi nogle milepæle, hvor vi var nødt til at træffe nogle svære betydningsfulde valg, der kunne få stor indflydelse på fremtiden: Hvornår skulle man f.eks. gå all-in, opsige sit trygge job og stå på egne ben? Eller hvornår skulle man gå ned i banken for at spørge, om man måtte låne en million?

Følg Roon & Rahn på Instagram: ­roonrahn

Justerbart skostativ, h 65 x b 98 x d 18-27 cm, 2.399 kr. Taburet, h 42 x diam.
34 cm, 1.499 kr. Knagerække, h 26 x l 58 cm, 1.499 kr. Alt fra Roon & Rahn.

LÆS OGSÅ: Har du prøvet Danmarks dyreste afternoon tea?

Murumuru

Et studieophold i Latinamerika og en ­hovedkulds forelskelse i en brasiliansk mand endte med at kaste mere af sig end først ventet. Nu importerer Solvej brasiliansk ­unikadesign hjem til sin webshop ­Murumuru.

Baggrund: Solvej Garcia (30) er uddannet inden for erhvervssprog og sprogpsykologi og interesserer sig for kommunikation og handel med internationale parter. Efter et års ophold i Brasilien og en fascination af kulturen i landet, lå det lige til højrebenet for Solvej at bringe sin passion for det brasilianske med sig hjem til Danmark. Dette blev begyndelsen på Murumuru.

Derfor tror vi på Murumuru: Murumuru kombinerer det farverige og etniske med den enkle, lyse velkendte skandinaviske stil og gør det muligt at bringe et etnisk touch ind i boligen uden at skulle gå amok i pangfarver.

Inspirationen: - Brasilien er ikke et land, vi ser så meget til her i Europa. Vi kender det mest for fodbold, samba, smukke strande og karneval. Men Brasilien er så meget mere. Det er også et land med en stærk kultur, masser af tradition og kreativitet, og jeg kunne godt tænke mig at vise noget af den kreativitet her i Europa.

Hvorfor? - Jeg synes ofte, at danske hjem mangler personlighed og historie. De mest spændende hjem er i mine øjne dem, hvor andre kulturer er inviteret indenfor, og hvor der er historie bag de ting, der fylder hjemmet op. Det bliver personligt dér, hvor indretningen rummer unikke ting og ikke bare er Kähler-vaser eller Hay-ting, som alle andre også har.

Fremtiden: - Jeg drømmer om og arbejder på at få mere salg til Norge, Sverige og Tyskland. Og så håber jeg, at jeg kan finde en balance mellem at være en lille, personlig virksomhed og samtidig kunne leve udelukkende af at drive Murumuru.

Følg Murumuru på Instagram: murumurucph

Hængekøje, ­Murumuru, b 160 x l 250 cm, 1.595 kr.

LÆS OGSÅ: Cana Buttenschøn: "Jeg er stadig på røven over, at man kan leve af det her"

The Brown Paper Movement

Australske Olivia er kvinden bag The Brown Paper Movement, som både er en række analoge kalendere i genanvendeligt brunt papir og en bevægelse i retning af mere bæredygtighed.

Baggrund: Olivia Alicja Chylinski (26) er oprindeligt fra Sydney, men flyttede i efteråret 2016 til København for at arbejde med boligindretning. Olivia er uddannet indretningsarkitekt og ser Danmark som det åbenlyse sted at arbejde med sin passion for godt design.

Derfor tror vi på The Brown Paper Movement: The Brown Paper Movements produkter er lavet ud fra en simpel idé og udført i simple miljøvenlige materialer. Det er enkelt, det er funktionelt og bare virkelig pænt. Nogen gange skal der ikke så meget andet til.

Inspirationen: - Inspirationen til The Brown Paper Movement kommer fra brugen af materialer og teksturer i indretnings- og arkitektbranchen, hvor arkitektens vigtigste redskab er at kunne tegne og skrive ned. Det betyder noget, at alt, man skriver, ikke er digitalt. Et mål, en milepæl eller en begivenhed bliver mere virkelig i det øjeblik, det skrives ned.

Fremtiden: - Jeg drømmer om en mere effektiv produktion og at udvide med notesbøger, dagbøger og tegnebøger. Jeg ser mig selv arbejde inden for interiørbranchen, men på sigt er det en drøm at kunne arbejde fuldtid med The Brown Paper Movement.

Følg The Brown Paper Movement på ­Instagram: thebrownpapermovement

Kalender, The Brown Paper Movement, A4, 155 kr.

LÆS OGSÅ: Rikke Hertz lever af at "spå" om fremtiden

LÆS OGSÅ: Christine og Mikkel fra Nybyggerne bor lige så fedt privat, som de gør i det blå hus

LÆS OGSÅ: Dennis’ sekretær modtager ofte blomster, chokolade og tilbud om dates. Men hun findes slet ikke

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør og Møbler