Fold en fin æske fra Hendes Verden

Foto: Jens Hemmel Flot og effektfuld gaveæske som du selv kan folde.

Fold en fin æske fra Hendes Verden

Fold en fin æske

Dine fine æsker kan dekoreres på forskellige måder med klippede og foldede motiver, sløjfer, snore, perler og pailletter.

Æskerne foldes af kvadratiske papirark. Æskernes størrelse kan varieres ved at ændre størrelsen på de ark, der anvendes, så man kan folde både små og store æsker efter behov. Låget foldes af et stykke, der er 1 cm større, f.eks. på 21 x 21 cm til et låg og 20 x 20 cm til en bund. Dette giver en æske med det færdige mål på 7,5 x 7,5 x 3,5 cm.

Sådan folder du en æske:

1. Læg papirarket med mønstersiden nedad. Fold papiret sammen, kant mod kant, først på den ene led og derefter på den anden led. Fold så papiret diagonalt, hjørne mod hjørne, så alle de stiplede foldelinjer opstår som vist på tegningen.

2. Buk hver hjørnespids ind til midten af det udfoldede papirark.

3. Her ser du den mindre firkant, hvor alle hjørnespidser er samlet i midten.

4. Fold derefter hjørnerne på de to modsvarende sider ind mod midten.

5. Fold de to ender mod midten.

6. Her ser du den sammenfoldede frkant.

7. Åbn det foldede papir i to modsvarende ender, og pres forsigtigt hjørnerne (markeret med x) ind mod midten.

8. Lås endestykkerne ved at folde spidserne ind over de sammenfol-dede hjørner9 Anbring evt. et lille stykke dobbeltklæbende tape under spidserne på æskens bund for at holde dem på plads.

SÅDAN FOLDER  DU EN BLOMST

Blomsterne foldes af cirkler klippet i tapet. Til den største anvendes en cirkel med en diameter på 10 cm. Buk cirklen på midten, først den ene vej og så den anden vej, så der dannes et kryds af foldelinjer (A). Buk den ene side ind til midten (B). Buk derefter hjørnet, markeret med et x, ind til midten (C). Fortsæt på denne måde, til alle hjørner er bukket ind (C). Anbring en hæfteklamme på midten for at holde sammen på foldningerne.

Hendes Verden nr. 36/2012

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY

610x200_woordy_dmjpg.jpg