Skimmelsvamp
SPONSORERET indhold

7 tips: Sådan slipper du for skimmelsvamp

Vil du undgå at få skimmelsvamp i din bolig, er der en masse ting, du selv kan gøre. Læs vores guide her.

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
03. nov. 2018 | Bolig | Hjemmet

Sådan slipper du får skimmelsvamp i din bolig

  • LUFT UD to eller tre gange om dagen med gennemtræk. Her om vinteren bør du ikke lade et vindue stå åbent i flere timer, da mødet mellem kold og varm luft danner kondens. Luft i stedet ud i fem minutter ad gangen. Hvis kanten af dug på dine vinduer bliver over 2 cm bred, er det tegn på, at du skal lufte mere ud. Tør duggen væk med f.eks. køkkenrulle, så det ikke senere udvikler sig til skimmelsvamp.
  • STABIL TEMPERATUR i hele din bolig om vinteren er et vigtigt våben imod skimmelsvamp. Skimmelsvamp trives i fugtige omgivelser, og da varm luft kan indeholde mere fugt end kold luft, er det nødvendigt med en temperatur på mindst 18 grader i alle rum i din bolig.
  • GODE BADEVANER. Tag korte brusebade, luft altid ud efter et bad og tør gerne vandet i brusekabinen af efterfølgende. Det minimerer den mængde fugt, der kommer ud i din bolig.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du kalk på badeværelset

  • BRUG DIN EMHÆTTE, når du laver mad og gerne på højeste styrke. Emhætten suger fugten fra madlavningen ud af dit hjem. Lad den gerne køre et par minutter efter madlavningen. Husk også at bruge låg på gryderne. 
  • GØR RENT mindst hver 14. dag, da skimmelsvamp finder næring i organiske materialer som støv og snavs. Gør desuden jævnligt rent i vinduesfugerne og i brusekabinen med f.eks. Rodalon.
  • PLACÉR MØBLER lidt ud fra væggen, især hvis du har problemer med en kold ydervæg. Det får luften til at cirkulere. Især sengen bør ikke stå klinet ind i et hjørne, da soveværelset er et relativt fugtigt rum som følge af vores ind- og udåndinger natten igennem.

LÆS OGSÅ: 11 tips: Sådan får du en sund bolig

  • TØR TØJ udenfor, i tørretumbleren eller på badeværelset med lukket dør (efterfølgende lufter du godt ud). Du bør ikke tørre tøj i f.eks. soveværelset og stuen, da fugten sætter på væggene og møblerne.
Her kan man se skimmelsvamp komme til syne efter et dårligt installeret badekar blev fjernet i en kælder.
Her kan man se skimmelsvamp komme til syne efter et dårligt installeret badekar blev fjernet i en kælder.

Anbefalet til dig