Kom i ”flow” med nyt glasdesign
Foto: Holmegaard

Kom i ”flow” med nyt glasdesign

Holmegaard har skabt to nye lysestager i mundblæst glas fuld af mindfulness. Med Flow-serien hylder designer Marion Fortat glassets sanselighed og tidløshed.

Atmosfæredesign er en af tidens mest markante indretningstrends. Designet skaber ikke bare stil, men også en behagelig stemning i boligen.

I snart 200 år har Holmegaards DNA været synonymt med glas i alle dets former, og med forårsnyheden Flow har Holmegaard skabt to nye lysestager i mundblæst glas fuld af ro og mindfulness.

Serien er inspireret af det ”at være i flow”, som er en mental tilstand, hvor man er fuldstændig opslugt i det, man beskæftiger sig med. Flow er karakteriseret som en fornemmelse af et energifyldt fokus, fuld involvering og succes med det, man laver.

Vi skal glemme verden omkring os

Designet er skabt af Marion Fortat, der er Design brand manager på Holmegaard og udøvende glasdesigner. For hende har det været afgørende at skrive den ikoniske glasproducent ind i den moderne tidsånd. Og her har mindfulness og det at være ”i flow” aldrig været vigtigere:

"Når vi er i flow, er vi 100% til stede i det, vi laver, fokuserer på glæden og glemmer for en stund verden omkring os – og netop den tilstand har jeg forsøgt at sætte på designformel med Flow, hvor varmen og harmonien breder sig i boligen, når stagen tændes,” fortæller hun.

Glasset har sin egen rytme

Gennem tiden har trends og modetendenser påvirket glasdesignets formgivning og farver, men glassets flydende karakter er altid den samme.

Når glas opvarmes over ild, bliver materialet levende, og bevægelsen i det varme glas får sin helt egen rytme, som det er op til glaspusterens åndedrag at fortolke og fastholde.glaspustning.jpg

Aura omkring glasset

Flow er inspireret af vandet, der ifølge Marion Fortat har de samme flydende egenskaber som gloende glas, og udtrykket i stagerne minder derfor om, når man kaster en sten i vandet.

Det giver designet en eftertragtet taktilitet og smuk optisk effekt, når lysets flamme skaber refleksioner på bordet.

"Der ligger noget meditativt i at se de bløde glasfolder bliver større og større, og den optiske effekt er også afgørende, når lyset tændes i det stemningsmættede design, og refleksionen lægger sig som en dekorativ aura omkring glasset", siger Marion Fortat.

Både klart og kulørt glas

Stagerne i Flow-serien passer til både fyrfadslys, bloklys samt blomster og findes i både klart og kulørt glas, der er smukt at bruge parvis eller i et eklektisk miks med smoke og blomme som intense farveaccenter.glas_blaa.jpg

Flow Fyrfadsstage (H: 7,5 cm) i mundblæst klart, blåt, smoke og blommeglas koster 169,95 kr. (vejl.)
Flow Bloklysestage (H: 18,5cm) i mundblæst klart ogblåt glas koster 399,95 kr. (vejl.)
I Flow-sortimentet findes desuden Kronelysestage (H: 3 cm) i klart glas til 249,95 kr. (vejl.)

I stor størrelse er Flow desuden velegnet til at bruge som vase, hvor friske blomster fuldender følelsen af personlig stemning og velvære i boligen.

Læs mere om Flow-serien