Berit Mogensen Lopez kunstner
SPONSORERET indhold

Eftertragtet farvekunst: Få et sjældent kig i Berit Mogensen Lopez’ arbejdsværelse her

Vi har besøgt billedkunstner Berit Mogensen Lopez i hendes værksted, der ikke kun er en arbejdsplads, men et stedt til fokus, fordybelse og inspiration. Kig med indenfor og gå på opdagelse i hendes univers.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: P. Wessel
08. nov. 2023 | Bolig | ALT for damerne

Berit Mogensen Lopez er en kunstner med mange jern i ilden, for udover at arbejde med sin egen printsamling, malerier og collager, laver hun udsmykning til hoteller og samarbejder med tekstilproducenter og printleverandører, som f.eks. The Poster Club, Paper Collective og Akuart.

Berit har atelier på Islands Brygge, hvor hun arbejder med sin kunst og løbende holder små udstillinger.

Hvad er det ved håndværket, der betager dig?

"Det er dels selve fordybelsen og dels den organiske proces, hvor et udtryk skabes af forskellige materialer, former og farver som en abstrakt komposition, løsrevet fra den konkrete verden. Og så er det at bearbejde udtrykket i forskellige retninger indenfor både tekstiler, print og malerier, og at se hvordan det kan transformeres i forskellige retninger."

Berit Mogensen Lopez kunstner bord.jpg
Berit skifter mellem at male på vandret og lodret flade, her ved hæve-sænkebordet.

Hvordan har dit arbejde udviklet sig?

"Som en god kombination af opgaver og samarbejder indenfor design, kunst og udsmykning og egne kunstneriske projekter. Jeg sætter pris på kombinationen og skiftet mellem bestillingsarbejde, hvor man indgår i et spændende og udfordrende samarbejde med nye mennesker, og så mine egne malerier og collager, hvor det er mig selv, der driver værket.

De forskellige processer er altid til stor inspiration for mig, og jeg udfordrer hele tiden mig selv med nye teknikker, materialer og udtryk."

Berit Mogensen Lopez kunstner ferm living.jpg
Udover malerier og collager designer Berit også mønstre og print for firmaer
som Ferm Living.

Hvilket projekt har været noget helt særligt?

"Den første produktion af en serie håndtuftede tæpper, som blev lavet ud fra mine geometriske collager. Det var vildt at se mine billeder overført til tekstiler i den størrelse."

Hvilke farver holder du især af at arbejde med?

"Brændte farver som sienna og okker fordi de giver mig en følelse af tryghed og natur. Det er farver jeg altid vender tilbage til. Samtidig bruger jeg mange andre farver som ultramarin og lysere nuancer. Farverne skifter udtryk, alt efter hvordan de sammensættes, og jeg kan godt lide at udfordre æstetikken, så det ikke bliver alt for pænt."

Berit Mogensen Lopez kunstner farver.jpg
De varme og naturlige farver er blandt favoritterne, ofte tilsat en kontrastfuld ultramarin.

Hvor finder du inspiration?

"Både i bybilledet og i naturen. Men først og fremmest i mit værksted omringet af farver og materialer og i selve processen, hvor der er forhindringer og muligheder, som holder øjet i gang."

Hvad er dit næste store projekt?

"Lige nu arbejder jeg på en serie malerier på lærred med uharmoniske, abstrakte kompositioner, hvor balancen rykkes og giver en følelse af, at værket fortsætter udover rammen. Mit næste projekt er nogle større malerier til et hotel i Casablanca i Marokko."

Berit Mogensen Lopez kunstner stafeli.jpg
Et udvalg af Berits kunst, som bruges til inspiration, udstilling og afprøvning af nye farvekompositioner.

Anbefalet til dig