Olivia Thorborg Frost @idetgulehus bolig instagram
SPONSORERET indhold

22-årige Olivia indretter sig med farver: ”Livet er for kort til hvide vægge”

I 2020 fik 22-årige Olivia mulighed for at købe en andelslejlighed ved søerne i København, og hun slog til. Siden har hun indrettet lejligheden med alt fra like-høstende planter til arvemøbler og hjemmebyggede løsninger – naturligvis udført af Olivia selv.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Privat
26. mar. 2022 | Bolig | ALT.dk

I et gult hus tæt ved søerne i København fik Olivia Thorborg Frost på 22 år for godt to år siden mulighed for at købe en andelslejlighed, så det gjorde hun.

Indretningen er herskabelig og fyldt med finurlige, hjemmebyggede løsninger – udført af Olivia selv. Hun er nemlig vokset op med forældre, der altid har gjort det selv, så det gør Olivia også. De hjemmegjorte projekter tæller alt fra et sofabord og en indbygget seng til smarte hyldeløsninger, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt.

DIY-løsningerne er mikset med arvemøbler og gode fund fra DBA, hvor Olivia bruger meget af sin tid. Som studerende er man nemlig nødt til at tænke kreativt, siger den unge psykologistuderende, der dét til trods ikke går på kompromis med æstetikken.

Kom indenfor hos @idetgulehus, som er denne uges Instagram-bolig.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Olivia Thorborg Frost, og jeg er en 22-årig kvinde, der til dagligt læser psykologi på Københavns Universitet. Jeg bor i en lille andelslejlighed på 51 kvm ved søerne i København med min kat Molly. Til foråret får jeg en altan, så der bliver lejligheden 4 kvm større.

Lejligheden er en andelslejlighed, som jeg pludseligt fik mulighed for at købe i sommeren 2020. Jeg havde egentlig ikke planer om at flytte, men da jeg fik tilbudt lejligheden i det lille, gule hus, et stenkast fra mit studie, kunne jeg simpelthen ikke sige nej – jeg måtte bare bo her.

Den gule farve i bygningen går igen inderst såvel som yderst. Jeg synes, at det er superhyggeligt, og det er den, der har lagt navn til min Instagram-profil @idetgulehus.

Et lille kig ud til entreen.
Et lille kig ud til entreen.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg tror egentlig, at jeg har været optaget af boligindretning, siden jeg i min tidlige barndom bladrede igennem min mors boligmagasiner og gik på opdagelse i IKEA. Jeg har altid været det barn, der rykkede om på sit værelse én gang om måneden. Da jeg flyttede hjemmefra, fik jeg for alvor mulighed for at udforske boligverdenen og derfra er min interesse bare vokset. Jeg synes, at Instagram er et fantastisk medie til at udfolde sin kreativitet og blive inspireret af andres skønne boligindretningstile.

Beskriv din stil

Jeg vil beskrive min stil som herskabelig og fyldt med finurlige, hjemmebyggede løsninger. Jeg er vild med naturmaterialer og feminine pasteller, og jeg elsker at mikse farver og materialer. Stort set alle mine møbler har jeg enten bygget selv eller købt brugt. Jeg synes, at det er den type af møbler, som gør min indretning personlig, og jeg bliver stort set altid gladest for de ting, som jeg selv har lavet, eller som har en sjov historie.

Mormors gamle klædeskab har fået plads i soveværelset.
Mormors gamle klædeskab har fået plads i soveværelset.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver meget inspireret af diverse herskabslejligheder rundt omkring i København. Jeg prøver så vidt muligt at bevare lejlighedens originale detaljer og videreføre den originale stil i de møbler, jeg bygger.

I min indretning ligger jeg vægt på at få mest muligt ud af pladsen, uden at gå på kompromis med æstetikken. Da jeg er studerende, har jeg ikke råd til alle de ting, jeg drømmer om at have i lejligheden, så jeg bruger meget tid på DBA og på at finde billigere alternativer. Jeg vil også helst undgå at bruge penge på håndværkere, så jeg forsøger for det meste at fikse tingene selv, hvis det overhovedet er muligt. Jeg vil langt hellere bruge penge på lækre materialer og så gøre tingene selv.

Lampen over spisebordet er fra Ellos.
Lampen over spisebordet er fra Ellos.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Da jeg flyttede ind i lejligheden, var den ikke blevet sat i stand siden 80’erne, så den trængte virkelig til et ansigtsløft. Da jeg er studerende, er mit renoveringsbudget meget begrænset, så da jeg flyttede ind, kom jeg ret hurtigt frem til, at jeg var nødt til at lave tingene selv, hvis lejligheden skulle blive, som jeg gerne ville have den. I denne process har jeg været nødt til at tænke kreativt for at få pengene til at række, og det synes jeg virkelig, at der er kommet nogle gode resultater ud af. Jeg har ingen håndværksmæssig baggrund eller lignende, men mine forældre har altid bygget selv, så det ligger ret naturligt til mig at tage sagen i egen hånd.

Vægreolen har været Olivias største og mest tidskrævende projekt til dato.
Vægreolen har været Olivias største og mest tidskrævende projekt til dato.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg bruger de fleste af mine penge på lejligheden – nærmere bestemt i diverse byggemarkeder. Jeg har fx netop købt materialerne til et nyt spisebord. Altandøren er lige blevet sat i, så det har krævet, at jeg har været nødt til at tænke min spisestue lidt anderledes, for at få det til at gå op i forhold til pladsen.

Spisebordet er et par gamle egetræsbjælker, som er skruet på et par bukke fra IKEA.
Spisebordet er et par gamle egetræsbjælker, som er skruet på et par bukke fra IKEA.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Generelt har jeg ret stor udskiftning i mit hjem, og jeg køber og sælge ofte mine ting på DBA. Dog har jeg en del keramik og andet nips, som jeg har samlet sammen på diverse loppemarkeder gennem tiden. Jeg elsker håndlavede skatte, der har en historie.

Olivia har beholdt de originale snedkermoduler fra det gamle køkken.
I køkkenet på 5 kvm har Olivia beholdt de originale snedkermoduler fra det gamle køkken.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Spisestuens passionsfrugtplante, der slænger sig i vinduet, er helt klart noget af det, jeg får flest reaktioner på på min Instagram. Det kan jeg egentlig godt forstå, for det er også klart et af mine yndlingsspots – i min optik er der ikke noget bedre, end at sidde lige der og drikke en kop kaffe.

Spisestuens passionsfrugtplante får mange likes på Instagram.
Spisestuens passionsfrugtplante får mange likes på Instagram. I vinduet ligger katten Molly og slænger sig i solen.

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg er virkelig glad for mit badeværelse. Udover VVS-arbejdet i køkkenet er badeværelset det eneste rum, som jeg har fået håndværkere til at ordne. Rummet er kun 1,7 kvm, og da jeg flyttede ind i lejligheden, var rummet mørkt, og pladsen var ikke udnyttet optimalt. Da jeg skulle indrette rummet, kunne jeg godt se, at jeg ville blive nødt til at gå på kompromis med benpladsen ved toilettet for, at jeg til gengæld kunne få plads til et skuffemøbel under vasken og en brusekabine. Jeg synes virkelig, at det er det værd, og jeg er så glad for, at jeg fulgte min mavefornemmelse – selvom min kæreste indimellem klager over den trængte benplads.

Badeværelset det eneste rum, som Olivia har fået håndværkere til at ordne.
Badeværelset det eneste rum, som Olivia har fået håndværkere til at ordne.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Udover indretning af altanen, som forhåbentlig kommer op indenfor den nærmeste fremtid, skal min Wegner-sofa snart have en tur. Sofaen har været i min familie siden 30’erne. Originalt havde sofaen chokoladebrunt betræk, og jeg har netop købt stof i samme farve for til at sy nye betræk i samme stil.

Wegner-sofae har væet i familen siden 30'erne og skal snart have nyt betræk.
Wegner-sofae har væet i familen siden 30'erne, og den skal snart have nyt betræk. Det lilla sofabord har Olivia selv bygget.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Selvom jeg kan synes, at det er smukt hos andre, kommer jeg aldrig til at indrette uden farver. Det gør mig simpelten så glad at der er masser af farver i mit hjem.

Væggene i soveværelset er malet med farven smooth white fra Jotun Lady.
Sengen med opbevaring er også hjemmebygget. Skuffemodulerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Væggene i soveværelset er malet med farven smooth white fra Jotun Lady.

Mine favorit-Instagrammere

@allthepeachesplease

@mariaharmuth

@sussiefrank

Skuffemodulerne under sengen er fra Trævarefabrikernes Udsalg.
Skuffemodulerne under sengen er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  • Køb genbrug og sæt annonceagenter til på DBA – jeg har fundet så meget lækkert design og unikke fund på den måde. Y-stolene er fx et af mine bedste DBA-fund. Da jeg havde besluttet mig for, at det var de stole, jeg skulle have, satte jeg en annonceagent på stolene. Efter et par uger fandt jeg dem til 1.200 kr stykket.
  • Byg selv! Hvis der er noget, jeg selv har lært ift. indretning, så er det, at man ikke skal lade sig intimindere af elektrisk værktøj og byggemarkeder. Man kan lære så meget på Youtube, og de fleste fejl kan der heldigvis rettes op på.
  • Leg med farverne – jeg elsker personligt at se folk, der tør indrette med vilde farver, og ikke er bange for at udfordre sig selv. Jeg bliver glad af farver, og hvis noget ikke spiller, kan man jo altid male det over igen. Livet er for kort til hvide vægge.
Olivia havde en linoleumsrest tilbage fra hendes gamle køkken, og det passede perfekt til et skrivebord. På Instagram kan du se hvordan hun har lavet det.
Olivia havde en linoleumsrest tilbage fra hendes gamle køkken, og det passede perfekt til et skrivebord. På Instagram kan du se hvordan hun har lavet det.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg vil sige, at særligt de første af mine hjemmebyggede projekter langt fra er perfekte. Da jeg byggede dem, syntes jeg, at de var fine, men i takt med at jeg er blevet bedre til at bygge selv, er jeg også begyndt at se alle de fejl, som jeg ikke lagde mærke til, da jeg lige var begyndt at bygge. Jeg synes dog, at det er en del af charmen, og det vidner jo om, at jeg lærer af mine fejl og bliver bedre hele tiden – det, synes jeg, er virkelig motiverende!

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder meget af alle mine hjemmebyggede møbler og projekter – jeg synes nemlig, at det er dem, der er med til at gøre min indretning personlig.

Følg Olivia Thorborg Frost her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”

Anbefalet til dig