Pernille Enoch julebord
SPONSORERET indhold

”Disse tre ting er lig med jul for mig”

Fotograf Pernille Enoch dækker ikke sit julebord ud fra et bestemt tema. Det vigtigste er at det bliver hyggeligt og fyldt med levende lys.

Af: Nadja Wehlitz Foto: Pernille Enoch
23. dec. 2021 | Bolig | BoligLiv

– Det er vigtigt for mig at bordet ser hyggeligt og indbydende ud. Jeg kan godt lide at der er masser af levende lys på bordet, også selv om det godt kan blive lidt varmt. Det må ikke være overpyntet, og derfor samler jeg ofte pynten i må oaser på midten af bordet, med god plads uden om.

– Jeg dækker ikke op på samme måde hvert år, men jeg ændrer heller ikke på det hele. For det meste er det farven på dugen og de små oaser med pynt, der får et nyt udtryk fra år til år. Det kan også være farven på lysene og hvilke kugler og bånd, der kommer på servietterne. Det samlede udtryk bliver hurtigt noget andet ved blot at ændre farverne men ikke opbygningen.

– Jeg er særlig glad for de små oaser, som jo gør det ud for det meste af pynten. I år er de fyldt med lys, koglegrene og fine kugler, tre ting der er alle er lig med jul for mig.

– Vi er ret traditionelle i min familie med hensyn til mad, gaver, juletræ osv. Vi synes det er hyggeligt at gå om træet og vælger derfor mindst en sang hver, vi skal synge, og slutter altid af med ”Räven raskar över isen” som danses rundt i hele lejligheden.

– Den store mistelten i stuen, elsker jeg. Min kæreste kommer hvert år hjem med en i starten af december, og den hænger der ofte langt ind i januar, fordi jeg syntes de er så smukke.

Pernille Enoch julebord
De levende lys er en vigtig del af Pernilles julebord, og de får selskab af en hyggelig lyskæde, der snor sig omkring spisestuens vindue. Dugen og stofservietterne er fra Broste Copenhagen og lysestagerne er Nagel-stager fra STOFF. Kommoden og lampen er loppefund og den fine metalstjerne på væggen er fra Wiingård Boheme Interiør.
Pernille Enoch julebord
Hver kuvert er pyntet med et stykke gran og en fin stjerne fra House Doctor. Dugen og stofservietterne er fra Broste Copenhagen. Tallerkenerne er fra Royal Copenhagen og vandglassene er fra Lyngby Porcelæn. Bestikket er fra Georg Jensen og vinglassene er loppefund.
Pernille Enoch julebord
Pernille kan godt lide at samle pynten på midten af bordet i små oaser, her koncentreret omkring de flotte Nagel-stager, som hun har samlet gennem mange år.
Pernille Enoch julebord
Pynten er afstemt i farverne, og for Pernille er det vigtigt at der altid indgår nogle ting fra naturen i form af grene og kogler. Bolsje-pynten er fra Bungalow og den hvide takkede stjerne er fra House Doctor. Rosetten har Pernille selv klippet, dem laver hun mange hver jul og bruger dem bl.a. som pynt på julegaverne.

Anbefalet til dig