Planter til badeværelset
SPONSORERET indhold

10 planter, der vil elske at bo i dit badeværelse

Grønne planter renser luften og virker beroligende. Så hvorfor ikke gøre dit badeværelse grønt og frodigt, og få en god start på dagen. Vi har samlet en liste med 10 planter med og uden blomster, der skaber liv og ser fine ud på badeværelset.

Af:: Hélène Wagn og Redaktionen Foto: Getty Images
21. jun. 2021 | Bolig | ALT.dk

Fine planter giver liv og tilføjer stemning til ethvert rum. Badeværelset har dog ofte høj temperatur og småt med dagslys, og det kan være svært at få almindelige stueplanter til at trives. Du skal derfor gå efter planter, som er vant til varme, skyggefulde og fugtige forhold. 

10 planter, der egner sig godt til badeværelset:

Svigermors skarpe tunge

1. Svigermors skarpe tunge

Svigermors skarpe tunge, tidligere kendt som Sansevieria, egner sig perfekt til badeværelset på grund af dens tilpasningsevne til ethvert miljø. Denne plante kræver næsten intet vand og er derfor kendt for nærmest at være umulig at slå ihjel. Plantens blade renser tilmed luften, og passer derfor godt ind i et fugtigt badeværelse uden meget udluftning.

LÆS OGSÅ: 12 planter, der vil elske at bo i dit soveværelse

Drageblodstræ

2. Drageblodstræ

Drageblodstræet er også kendt under navnet Dracena. Der findes over 40 forskellige arter og det er derfor nemt at finde en art, der passer fint ind på netop dit badeværelse. Drageblodstræet kræver ikke meget vedligeholdelse og har tilmed godt af at leve i et fugtigt miljø uden sollys som badeværelset.

Læs også: 5 nemme planter til haven, du ikke kan slå ihjel

Pothos

3. Pothos (Guldranke)

Med dens evne til at rense luften er Pothos planten en både smuk og praktisk tilføjelse til badeværelset. De er ekstremt alsidige og kræver næsten ingen pleje. Dog foretrækker den lidt lys og fugtet jord. Den egner sig godt til at hænge ned fra loftet eller stå på en hylde, så grenene kan vokse frit. Der findes mange arter af Pothos planten, som for eksempel ’N-joy pothos’, hvis blade er mere hvide. Guldrankens blade bliver ca. 4 cm i lange og den passer derfor perfekt ind som pynt på det lille badeværelse. OBS! Planten er giftig og skal derfor placeres hvor hverken børn eller dyr kan komme i nærheden af den.

Tillandsia

4. Tillandsia

Tillandsiaen kræver ingen jord og kaldes derfor for en luftplante. Planten kan leve i mange forskellige miljøer og kræver blot et spray vand i ny og næ. Lad luftplanten hænge fra loftet eller hav den stående i vindueskarmen på badeværelset.

Smaragdblad

5. Smaragdblad

Smaragdbladsplanten kaldes også for ZZ eller evighedsplanten på grund af dens lange levetid. Denne plante kræver nemlig næsten ingen vedligeholdelse. Den kan overleve i rum med meget lidt lys, som badeværelset, og skal kun vandes hver til hver anden uge – den er altså næsten umulig at slå ihjel.

Væddeløber

6. Væddeløber

Væddeløberen bruges ofte som hængeplante, hvor dens lange slanke blade falder smukt ud til alle sider. Den er utrolig nem at dyrke og den skal ikke have for meget vand, så man kan sagtens lade den tørre lidt ud mellem hver vanding. Derudover renser dens blade også luften og den passer derfor perfekt ind på det indelukkede badeværelse.

Læs også: 10 planter, der trives godt i potter og krukker

Brændende kærlighed

7. Brændende kærlighed

Denne fine plante kaldes også koraltop på grund af dens gavmilde blomstring. Blomsterne holder sig længe, selv ved svagt dagslys. Den trives med let fugtig jord, som gerne må tørre lidt ud mellem hver vanding.

Hjortetakbregne

8. Hjortetakbregne

Der findes utallige slags bregner, der kan trives godt på et mørkt og fugtigt badeværelse. Her er det hjortetakbregnen, der har fået navn efter hjortens gevir. Tør ikke støv af bladene, da det grålige lag virker beskyttende. Bregnen ser fin ud både stående i en krukke eller som hængeplante.

Hvid fredslilje

9. Hvid fredslilje

Fredsliljens blade er mørkegrønne og dekorative og danner smukt baggrund for de slanke hvide blomster, der i fugtige omgivelser blomstrer både om sommeren og om vinteren. Planten kan godt tåle at stå mørkt, men den får flere blomster under lysere forhold.

Husløg

10. Husløg

Små husløg i potte ser fine ud og er rigtig nemme at holde, da de ikke kræver meget vand. Husløgets lille størrelse gør, at de er perfekte på det lille badeværelse, hvor der ellers ikke er meget plads. De trives godt i skyggerige omgivelser, som for eksempel på badeværelset.

Kilder: Ugebladet Hjemmet, Housefur.com, Floradania.dk, Plantorama.dk 

Anbefalet til dig