Simone Polk Dahl bolig

Foto: Simone Polk Dahl Simone Polk Dahl har indrettet sig lyst og meget æstetisk.

Ugens instagram-bolig

Det høster mange likes: ”Der er mange, der tror, det er en dyr, snedkerlavet løsning”

Kom indenfor i denne smukke Frederiksberg-lejlighed, hvor den 35-årige kunstner Simone Polk Dahl bor.

Den danske arkitekt og møbeldesigner Finn Juhl er en af Simone Polks største inspirationskilder, fortæller hun.

I sin smukke Frederiksberg-lejlighed har den 35-årige kunstner ladet sig inspirere af den ikoniske arkitekts rene linjer og æstetiske sans. Med kombinationen af træ, marmor og cremede toner har hun skabt et smukt og lyst hjem, man kun kan blive lidt misundelig over.

Få inspiration hos @polkenstudio til at skabe et (næsten) lige så smukt hjem her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Simone Polk Dahl, 35 år, arbejder som billedkunstner med atelier på Gl. Kongevej og med interiørstyling. Jeg bor med min mand og datter i en toplans lejlighed øverste oppe i en gammel bygning på indre Frederiksberg.

Soveværelset er malet i Vanilla fra Jotun Lady.
Soveværelset er malet med farven vanilla fra Jotun Lady.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

En sen aften i november for to år siden oprettede jeg meget spontant min Instagramprofil uden rigtig at have føling med, hvad den skulle, andet end at være en ventil for noget gemt kreativitet. Jeg vidste på det tidspunkt, at jeg skulle væk fra mit job i tv-branchen, og profilen blev en slags legeplads til at mærke efter, hvad jeg ville. Helt naturligt begyndte jeg at dele hjørner af vores hjem og kom tilbage til den del af mig, der altid havde haft en passion for, hvordan mennesker indretter sig ud fra miljø og personlighed og æstetik. Og så fandt jeg ud af, hvor fantastisk det var at kunne fortælle små hverdagshistorier alene ud fra, hvordan en ske eller et tæppe lå på billedet.

Daybedden er en vintage Wegner-model, tæppe fra Jotex og rispapirlampe fra HAY.
Daybedden er en vintage Wegner-model, tæppe fra Jotex og rispapirlampe fra HAY.

Beskriv din stil?

Jeg er meget inspireret af gamle arkitekters og kunstneres hjem – særligt har Finn Juhls hus og æstetik betydet meget for mig og min kærlighed til de lyse gyldne og cremede farver op mod møbler af træ. Særligt har jeg, siden jeg besøgte hans hjem første gang, været hovedkuldsforelsket i en af hans lange træbænke matchet med den smukkeste laksefarvede hynde. Helt naturligt bærer min stil også præg af, at jeg lever som kunstner, og at mine værker dermed fylder en del i mit hjem - både på væggene og stående på gulvet. Og så elsker jeg gamle bøger og den stoflighed og tekstur, de gamle gule sider giver både i min bogreol og som stakke overalt i min lejlighed.

De lette og smørfarvede gardiner i køkkenet har Simone fået syet hos &drape.
De lette og smørfarvede gardiner i køkkenet har Simone fået syet hos &drape.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg inspireres oftest af ældre hjem eller boliger og stylinger, der rummer en vis form for ældre æstetik og smukt forfald. Jeg elsker for eksempel hele stilen bag engelske cottage-huse og den romantik, der gennemsyrer de gamle værelser med forskellige tapeter, smukke marmorhåndvaske, gamle armaturer og småsprossede vinduer med tunge gardiner foran. Omvendt elsker jeg også den vibe, der kan være i et stort New Yorker-loft med sorte, industrielle vinduespartier og lædersofaer og store japanske rispapirlamper. Igen går jeg ud fra, at det er følelsen af historie og sjæl, der er fællesbetegnelsen for, hvad jeg inspireres af.

Over den lille siddeplads i køkkenet hænget et af Simones smukke kunstværker.
Over den lille siddeplads i køkkenet hænget et af Simones smukke kunstværker.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Vi arvede nogle forskellige malerier af min svigermor for år tilbage og efter ikke helt at kunne forene os med de spraglede motiver og malerstilen, vendte jeg billedet om og fandt ro og skønhed over det gamle træ fra rammen og hørlærredets grovhed på den anden side. Nu er det blevet til en del af mine kunstværker, at jeg sourcer gamle, patinerede malerier og laver et nyt værk på bagsiden. På den måde er historien en del af det nye værk. Serien hedder ”Backwards”.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er et stort jutetæppe med grov struktur og smukke lange frynser, som afgrænser vores stuemiljø i vores store rum. Jeg har længe været forelsket i Kusiner Carpets smukke tæpper, men da budgettet ikke helt var til deres fine, håndlavede tæpper, fandt jeg heldigvis et yderst budgetvenligt et hos Jotex.

Tæpper kan virkelig gøre en forskel i boligen. Dette smukke tæppe fra Jotex samler møblerne i stuen.
Tæpper kan virkelig gøre en forskel i boligen. Dette smukke tæppe fra Jotex samler møblerne i stuen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har mine spisebordstole af Kai Kristiansen, som jeg som studerende fandt for en slik i den lokale genbrugsbutik. Jeg slæbte hver enkelt med hjem af fire omgange til mit lille værelse på femtesal på Amager.

Den beige indretning går igen i hele boligen - også i spisetuen.
Simones stilfulde og beige indretning går igen i hele boligen - også i spisetuen.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

I lang tid var det altid min bogreol i den ene ende af stuen, der høstede flest likes. Og det er stadig den, der får flest spørgsmål, når den bliver ”postet”. Det er 6 moduler fra Trævarefabrikkernes Udsalg, og der er så mange, der tror, det er en dyr, snedkerlavet løsning. Nu er det er efterhånden altid mit stueareal, der har den bedste performance og måske også det hjørne af vores hjem, der er mest taknemmeligt at fotografere i forhold til lys og vinduer etc.

Stuen er Simones yndlingsrum.
Stuen er Simones yndlingsrum.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er vores store stue, der er inddelt i to forskellige oaser – den ene ende med den store bogreol og daybed og den anden med sofa og gode lænestole. Det er også vores mest æstetiske rum med en masse kunst på væggene, tre store vinduer og det gamle, smukke trægulv, der har den helt rigtige patina.

Det er 6 moduler fra Trævarefabrikkernes Udsalg, og der er så mange, der tror, det er en dyr, snedkerlavet løsning.
Reolen er sat sammen af 6 moduler fra Trævarefabrikkernes Udsalg, og mange tror, at det er en dyr, snedkerlavet løsning.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har bestilt en snedker til at optimere vores stue med to fine radiatorskjulere med fransk flet, og så skal vi også have lavet et par ekstra træhylder i vores køkken til alle mine keramikskåle og kopper.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg bliver meget stresset af pastelfarver, hvis der er flere af slagsen på samme tid. Så et hjem, der ligner et ægte bubblegum-univers, bliver aldrig aktuelt hos mig.

Mine favorit-Instagrammere?

@eyeswoon – som den anerkendte interiørdesigner Athena Calderone står bag.

@abstractmag – online galleri med smukke værker af mine yndlingskunstnere.

@robinhhlucas – engelsk og romantisk på smukkeste vis. Alene hans blomsteropsatser er fantastisk inspiration.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Det vigtigste, jeg har lært, er at indrette sig langsomt. At give sig selv tid til at mærke, hvilke møbler du kommer til at holde af hver dag i lang tid
  2. Find ting med historie og sjæl i stedet for kun nyt
  3. Træk dine møbler ud fra væggene og skab en anden fornemmelse i rummet
Simones hjemmekontor er lille, men når hun sidder under vinduet føles det som om at hun næsten kan røre himlen.
Simones hjemmekontor er lille, men når hun sidder under vinduet føles det som om at hun næsten kan røre himlen.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Sådan en gammeldags rystekugle med julemand og juletræ, som jeg barnligt elsker at kigge ind i.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder meget af vores lille smukke marmorsofabord med en flot og vild marmorering. Og så elsker jeg og kommer aldrig til at sælge et af mine første værker, der også endte som prototype til et meget efterspurgt kunstværk ”Patches”. Et værk, der er lappet sammen af en masse stykker pigmenterede papirer, efter at min datter kom til at sparke hul igennem mit gamle maleri, da hun hoppede i vores seng.

Simone elsker den flotte marmoreringpå stuebordet.
Simone elsker stuebordets smukke marmorering.

Følg Simone Polk Dahl på Instagram her: 

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg