Sara Lisborg Dehghan havnehyblen bolig instagram

Foto: Privat Sara er vild med indretning, kaffe, hygge og farverne beige og blå.

Ugens instagram-bolig

Sara hoppede med på denne indretningstrend: ”Det er ofte den, der bliver kommenteret på”

Denne uges Instagram-bolig ligger i Aarhus C. Her bor Sara Lisborg Dehghan sammen med sin kæreste. Indretningen er et miks af forskellige stilarter og sjove detaljer – og så er der særligt én farve, der går igen, for den er med til at skabe ro.

I en toværelses lejlighed midt i Aarhus bor Sara Lisborg Dehghan, 25, sammen med sin kæreste. Indretningsstilen er simpel og rolig, men med afstikkere som blå veloursofaer og farvet kunst på væggene – og nå ja, en skumsky lavet af PU-skum.

Der er tænkt over detaljerne, for det er vigtigt, at lejlighedens indretning fortæller noget om, hvem der bor der, mener Sara.

Kom indenfor hos @havnehyblen, der er denne uges Instagram-bolig.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Sara Lisborg Dehghan og er 25 år. Pt er jeg – med en bachelor fra læreuddannelsen – i gang med at læse en kandidat i pædagogisk psykologi. Jeg bor i Aarhus C (på Aarhus Ø) i en toværelses lejelejlighed på 75 kvm.

Ivar skabet fra IKEA har Sara malet i farven 'søndagsstemning' fra Flügger. Spejl fra Jysk og knager fra Muuto.
Ivar skabet fra IKEA har Sara malet i farven 'søndagsstemning' fra Flügger. Spejl fra Jysk og knager fra Muuto.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid haft interesse for boligindretning. Da jeg var barn og teenager og boede hjemme, var jeg kendt som hende, der altid rykkede rundt på værelset og lavede små makeovers.

Da jeg fløj fra reden og pludselig skulle indrette et helt hjem og ikke blot et værelse, blev interessen for boligindretning kun større.

Jeg kom på idéen med at dele billeder fra min bolig, da jeg i sin tid flyttede for mig selv i min etværelseslejlighed på 46 kvm i Aalborg. Det var første gang, jeg helt selv skulle stå for indretningen, og jeg skulle kun tænke mig selv ind i diverse løsninger, og det var i den proces, jeg fandt MIN foretrukne stil.

Et fint kig ind til soveværelset fra stuen.
Et fint kig ind til soveværelset fra stuen.

Beskriv din stil?

Min stil er ret simpel. Jeg synes ikke, jeg kan beskrive min stil med ét ord, da den afspejler et miks af flere forskellige stile. Ved at mikse stilarter forsøger jeg at skabe min egen stil, da jeg synes, det hurtigt kan blive en smule upersonligt, hvis én stil præger hele indretningen. Jeg er dog vild med rolige, varme farver (især beige), men den beige farve er ikke dominerende i min indretning, den formår blot at skabe ro blandt de blå veloursofaer og den farverige kunst på væggene.

Lampe fra Verner Panton, sidebord fra Søstrene Grene og sofa fra Ilva.
Lampe fra Verner Panton, sidebord fra Søstrene Grene og sofa fra Ilva.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret mange forskellige steder; i butikker, magasiner og ikke mindst på sociale medier. Når jeg støder på noget, jeg godt kan lide, vurderer jeg, om det passer ind i vores hjem – eller hvordan det evt. kan komme til at passe ind. Det er sjældent, jeg direkte kopierer noget, da det langt fra er alt, som jeg synes er inspirerende, der passer ind i vores hjem. Jeg bliver generelt inspireret af, når et hjem afspejler dem, der lever der. Derfor vil jeg også gerne have, at vores hjem skal fortælle noget om os, der bor her – og det er fx bøger med farverige rygge i bogreolen gode til.

Spisestuen ligger i åben forbindelse med køkken og stuen og danner ramme om samvær og hygge. Reol fra IKEA, lampe fra Luxlight og plakat fra Kunsten.
Spisestuen ligger i åben forbindelse med køkken og stuen og danner ramme om samvær og hygge. Reol fra IKEA, lampe fra Luxlight og plakat fra Kunsten.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må nok være min skumsky, jeg har lavet af PU-skum, da den tendens trendede. Når vi har gæster, er det ofte skumskyen, der bliver kommenteret på, og den indbyder både til samtale og en del berøring. Mange må lige hen og mærke på den.

Skumskyen har Sara selv lavet og den indbyder både til samtale og en del berøringer.
Skumskyen har Sara selv lavet, og den indbyder både til samtale og en del berøringer, når de har gæster.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg må nok indrømme, at jeg er typen, der ofte køber nye ting til boligen. Af samme grund har jeg svært ved at udpege mit allernyeste køb, men for et par måneder siden fik jeg fat i en lille reol fra Søstrene Grene, som nu pynter fint i køkkenet. Jeg har malet reolen i samme farve som vores IVAR-skab i vores ”entré”. Det må være det nyeste, større køb.

Saras seneste køb er denne lille reol til alle hendes krus. Reol fra Søstrene Grene, kopper og kander fra bl.a. HAY, Art By Me, Royal Copenhagen og Bilka.
Saras seneste køb til boligen er denne lille reol til alle hendes krus. Reol fra Søstrene Grene, kopper og kander fra bl.a. HAY, Art By Me, Royal Copenhagen og Bilka.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har flere ting i vores hjem, som har mange år på bagen – bl.a. en forsølvet babysko og et smykkeskrin, som er fra, da jeg var barn. Derudover er mit Royal Copenhagen-stel også af ældre dato, da jeg allerede begyndte at ønske mig det, da jeg boede hjemme.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er uden tvivl altanen. Vi er så heldige at have en forholdsvis stor altan med havudsigt og udsigt til det smukke AARhus-byggeri af Bjarke Ingels Group. De billeder, jeg har postet fra altanen, emmer af hygge i form af afdæmpet belysning, planter, puder og tæpper, og hvem vil ikke gerne ligge dér og hygge sig?

Saras altan får mange likes på Instagram. Hynder fra Bilka, tæppe fra IKEA og lanterne fra Søstrene Grene.
Saras altan får mange likes på Instagram. Hynder fra Bilka, tæppe fra IKEA og lanterne fra Søstrene Grene.

Dit yndlingsrum i boligen?

Nu bor vi jo i en toværelses lejlighed, hvor køkken-alrum og stue udgør rummét – og det er derfor også mit yndlingsrum. Det er her, vi tilbereder god mad, nyder god mad og hygger og slår mave med familie og venner. Derudover er det i forlængelse af dette rum, at altanen er placeret, og det giver så skønt et lysindfald.

Saras yndlingsrum er køkkenalrummet hvor hun elsker at tilbringe tid med familie og venner over en god middag.
Saras yndlingsrum er køkkenalrummet. hvor hun elsker at tilbringe tid med familie og venner over en god middag.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har rigtig mange boligdrømme, men jeg har også måtte erkende, at en del af de drømme først kan realiseres, når vi en dag selv skal ud og investere i en bolig. Lige pt. drømmer jeg dog om en ny sofa – jeg er rigtig glad for vores blå veloursofaer (jeg tog den ene med fra min etværelses lejlighed), men jeg drømmer om den famøse ”flyder”.

Den blå velour sofa er fra Ilva.
Den blå velour sofa er fra Ilva.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kommer aldrig til at følge én specifik stil, da jeg netop er vild med at kombinere forskellige boligstile. Jeg kan dog garantere, at et plettet koskindstæppe og en lædersofa aldrig finder vej til vores hjem.

Mine favorit-Instagrammere?

Spastemning på badeværelset. Skammel fra Søstrene Grene, kurv fra Sinnerup og tæppe fra H&M Home.
Spastemning på badeværelset. Skammel fra Søstrene Grene, kurv fra Sinnerup og tæppe fra H&M Home.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret ud fra, hvad DU kan lide og ud fra, hvad der får DIG til at føle dig hjemme – også selvom du ”opfinder hybrider”.
  2. Udnyt at små forandringer kan skabe helt nye udtryk – fx ved at male vægge og/eller møbler, udskiftning og omrokering af små pyntegenstande, nye tekstiler osv.
  3. Bland gerne forskellige former (organiske, kantede osv.).
Den smukke udsigt fra Saras altan.
Den smukke udsigt fra Saras altan.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Åh, det ved jeg ikke. Jeg må nok indrømme, at det, der står fremme, ikke er grimt i min optik. Derfor må tørretumbleren, der pryder vores badeværelse, vinde her. Den er ikke køn, men den er rigtig god og brugbar, når sengetøjet skal tørres.

Gavlen er fra Ellos, spejl fra Jysk og sengetøj fra IKEA.
Gavlen er fra Ellos, spejl fra Jysk, rispapirlampe fra Bilka og sengetøj fra IKEA.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Uh, her kan jeg heller ikke udpege en enkelt ting. Alle ting i vores hjem udgør en helhed og skaber en særlig stemning, der får vores hjem til at være netop vores hjem. Dog er vores billed-/tv-væg klart et af mine favoritspots i lejligheden. På samme måde er også vores billedskål på spisebordet en favorit – denne skål er fyldt med polaroidbilleder og altså minder, som både vores gæster og vi selv kigger igennem sommetider. Vores eget lille fotoalbum.

Saras kæreste har et lille kamera, der spytter billederne ud få sekunder efter, de er blevet taget, og de billeder bliver konsekvent lagt i skålen, som fungerer som deres fotoalbum. 
Saras kæreste har et lille kamera, der spytter billederne ud få sekunder efter, de er blevet taget, og de billeder bliver konsekvent lagt i skålen, som fungerer som deres fotoalbum. 

Følg Sara Lisborg Dehghan her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg