Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Jeg er vild med den rå natur heroppe, vinden, der suser i de høje fyrretræer, havets brusen og stilheden"

Jette Romvig og hendes familie har for få midler forvandlet et stilforvirret udlejningssommerhus til et toptjekket getaway med naturen som omdrejningspunkt.

Foto: Pernille Kaalund
03. aug. 2017 | Bolig | BoligLiv

Jette og hendes mand ledte længe efter et fristed langt fra deres travle liv i København. Efter en intens søgen stod de pludselig med nøglerne til en forsømt cigarkasse af et sommerhus, der i den grad trængte til kærlighed.

– Den unikke naturgrund og beliggenheden tæt ved stranden var helt klart det, vi faldt for. Selve indretningen var et sammensurium af uskønne løsninger, og alt bar tydeligt præg af, at det var et udlejningshus, fortæller Jette. Den første vinter gik med at male, og gulvet blev slebet og behandlet med lud og sæbe for at fjerne den gule farve fra træet. Derefter er huset og vinduerne malet sorte for at skabe fornemmelsen af klassisk sommerhus på den store naturgrund.

Indrettet til helårsbrug

Huset er ikke kun tilflugtssted om sommeren, men er i brug næsten alle weekender forår og efterår, og derfor har visionen været at skabe et sommerhus, der kan fungere som et andet hjem.

– Jeg har været meget bevidst omkring at indrette sommerhuset, så det ikke bliver for sommeragtigt og romantisk, men også fungerer på f.eks en råkold oktober-weekend. Stilen minder meget om den, vi har derhjemme, og alle møblerne stammer fra vores tidligere hus i Vejle, det er faktisk hele underetagen fra det hus, som vi har genbrugt her. Her i huset spiller naturen en rolle, fordi den er så markant tæt på, så det har jeg forsøgt at bringe med ind i huset, forklarer Jette, der elsker at samle sten fra stranden og kogler på grunden.

Passion for lopper

En anden stor passion er sommerlandets loppemarkeder, som Jette gerne lægger vejen forbi.

– I byen skal jeg have helt rene linjer og har næsten intet nips stående fremme, men her på landet får jeg afløb for min loppelast og har efterhånden en hæderlig samling af keramik, ugler og vaser, som jeg eksperimenterer med at samle i grupper, siger Jette. Udelivet er også én af de ting, hun prioriterer højt, når huset er åbnet op fra starten af marts.

– Jeg er vild med den rå natur heroppe, vinden, der suser i de høje fyrretræer, havets brusen og stilheden. Den stemning går nok også lidt igen i indretningen. Det enkle, grafiske univers skaber en god ro oven i mit hoved. Så kan jeg bedre være kreativ og rumme mønstre, farver og larm, når jeg vender tilbage til hverdagen og tegnebrættet mandag morgen, smiler hun.

De store glasdøre kan åbnes helt op, så stuen næsten smelter sammen med den brede træterrasse, og møbler flytter lystigt frem og tilbage alt efter årstiden. Stolene, der alle er købt hos Hay, er reproduktioner af de oprindelige FDB stole. Tæppet i sort/hvide striber er fra Ikea. Lampeskærmen er en gammel Verner Panton skærm.


Skærebrætter fra bl.a Louisiana og en rejse til Istanbul er samlet i køkkenet. Vaserne er loppefund fra områdets gode loppemarkeder.

Fra stuen træder man direkte ud på den store træterrasse. Spisebord og stole er fra Ikea.

Spisebordet er samlingspunktet i rummet og har plads til, at familie og venner kan besøge parret i weekenderne. Bord og stole fra Hay. Lampeskærmen er upcyclet fra en gammel Verner Panton lampe. Tæppe og skind på stolene er fra Ikea.

Køkkenhaven er hængende og kan tages med hjem til byen, når weekenden er slut. Ophænget er fra Trimm Copenhagen.

De små fine keramikvaser er fundet på ét af de mange gode loppemarkeder i området.

Den grå loungesofa i uld er fra Hay. Sofabordet er fra Habitat, og flagermusstolen er et loppefund. Keramikvaser i alle afskygninger står fremme på hylden over sofaen og danner et personligt stilleben. De er alle loppefund fra området.

Badeværelset har fået en gang maling, men er ellers bevaret, som da de købte huset. Skabet under vasken og den sorte stigehylde er fra Ikea. Håndklæderne er fra Missoni.

Jette har en svaghed for ugler og har samlet på dem i mange år. Samlingen står p.t. på en hylde over havedøren og vokser støt.

Der findes ingen græsslåmaskine i sommerhuset, og det er helt med vilje. Naturen skal vokse vildt – både fordi det er smukkest sådan, men også fordi Jette ikke vil bruge sin sparsomme fritid på at ordne have.

Det ene gæstesoveværelse er reserveret til Jettes nevøer, der ofte besøger familien i sommerlandet. Sengen er hjemmebygget med skuffer fra Ilva, sengetæppet er fra H. Skjalm P. og den store vase fra en rejse til Sydafrika.

Den ene gavl på huset er bygget som et udhæng, og den overdækkede terrasse er et hit på en kølig sommeraften, når duggen falder. Spisebord og stole er fra Ikea. Krydderurteholder er fra Trimm Copenhagen. Lyskæden er fra Design Torget i Sverige.

Jettees loppe-tip
“Det store loppemarked i Vig hver lørdag og onsdag er et gammeldags bagagerumsmarked og absolut ikke feinsmecker-agtigt som mange loppemarkeder i København. Her kan man virkelig gøre et kup”

Anbefalet til dig