Vinderne af Sommerdrømme
SPONSORERET indhold

TV 2 svarer på kritik: Jeg kan godt forstå, de er skuffede

Kan man deltage i en byggekonkurrence, hvis man ikke er amatør? Der har været hård kritik af TV 2 for at have tilbageholdt oplysningen om, at dette års vinder af programmet Sommerdrømme er uddannet tømrer.

Af: Susanne Knutzen Foto: Simon Ravnsbæk/TV 2
12. maj. 2022 | Bolig | ALT.dk

Onsdag aften blev vinderne af TV 2-programmet, Sommerdrømme, Louise og Nicolaj, kåret i sæsonens sidste program. 

I formiddags rettede de seks deltagere, som ikke havde vundet, så en hård kritik til TV 2. Det gjorde de i et enslydende opslag på deres Instagram-profiler.

”Hvordan ville det mon være, hvis der var en uddannet og erfaren bager med i Den Store Bagedyst? Gad vide, hvordan det ville påvirke de andre deltagere, der kæmper på nogenlunde lige fod rent håndværksmæssigt og har været ærlige om deres kunnen inden programstart?” skriver de blandt andet.

Kritikken går på, at vinderparrets mandlige medlem, Nicolaj, har en uddannelse som tømrer - en viden som TV 2 ikke har delt offentligt. I stedet bliver han præsenteret som teamleder i Københavns Lufthavn.

”Mon ikke deltagerne ville kontakte produktionsselskabet, så snart de fandt ud af at der var en uddannet bager til stede, for at gøre opmærksomme på, at de havde luret dette års twist, benspænd, eller sjove påfund. Kært barn har mange navne... "Den uddannede mod de u-uddannede." Det skævvrider naturligvis hele den håndværksmæssige del af konkurrencen, men det måtte de selvfølgelig have taget højde for. Eller hvad?”, skriver de seks deltagere i deres fællesopslag.

Nu svarer TV 2 så tilbage på kritikken. I en mail til ALT.dk skriver Anders Fuchs, som er redaktør på Sommerdrømme:

"Der er sindssygt meget på spil, når man i otte uger har knoklet i en konkurrence om at vinde et sommerhus, så jeg kan sagtens forstå, at deltagerne er skuffede.

Det ændrer imidlertid ikke på, at vi forud for optagelserne vurderede, at Nicolajs 17 år gamle svendebrev, som han aldrig har brugt professionelt, ikke er en skævvridning af konkurrencen i forhold til de mange færdigheder, de andre dygtige deltagere tager med ind i konkurrencen.

Nicolaj arbejder som teamleder i Københavns lufthavn, og derfor har vi valgt at præsentere ham sådan og ikke som tømrer, selvom det på ingen måde har været en hemmelighed.

For at sikre en så fair konkurrence som muligt er vores retningslinjer, at ingen deltagere må arbejde professionelt som håndværker, indretningsarkitekt, stylist eller lignende erhverv – og Nicolaj arbejder altså ikke professionelt som håndværker, og har i øvrigt aldrig gjort det.

Det håndværksmæssige er langt fra det eneste, der bliver bedømt i programmerne, hvor dommerne blandt andet også kigger på opfindsomhed, sammenhæng, kreativitet og stil, og kigger man på, hvem dommerne har kåret som ugevindere i denne sæson, har Louise og Nicolaj heller ikke skilt sig særligt ud.

De 100 personer fra lokalbefolkningen, der var med til at afgøre den endelige vinder, har også stemt ud fra vidt forskellige perspektiver, og afstemningen mellem de fire par lå tæt."

ALT.dk har forsøgt at få en kommentar fra en af deltagerne bag kritikken, men det er ikke muligt for dem at udtale sig eller uddybe, lyder svaret. TV2 understreger over for ALT.dk, at det ikke er en del af deltagernes kontrakt, at de ikke må udtale sig til andre medier.

Herunder kan du se opslaget fra de andre deltagere:

Anbefalet til dig