Terrasse inspiration
SPONSORERET indhold

9 fantastiske terrasser vi drømme om

Nyd de skønne dage og lune aftener på en dejlig terrasse.

Af: Karla Steen Trolle
07. jul. 2019 | Bolig | ALT.dk

Noget af det bedste ved den danske sommer er, når man kan nyde de lyse og lune aftener på en dejlige terrasse. En terrasse kræver et hyggeligt hjørne med læ og en god siddeplads.

Vi har fundet 9 inspirerende terrasser til dig. Se dem lige her.

Camilla_Da_Costa_Carlsen_instagram.jpg

Foto: @camilla_ca_costa

Denne naturinspirerede terrasse rummer både plads, aktivitet og hygge. Idéen med at overdække terrassen er en smart og super funktionel måde at få skygge og tørvejr på. Det ser tilmed pænt ud, og overdækket er lyst, da det er lavet af glas, så man ikke har fornemmelsen af at have tag over hovedet, når man er udenfor.

2.jpg

Foto: trendir.com

En terrasse med mange muligheder er en vigtig ting. Der skal være mulighed for skygge, sol, et sted at sidde, natur, hygge, plads mm. En nem måde at få både sol og skygge permanent etableret i terrassen er ved at overdække den. Denne terrasse er overdækket med et tag af træ og glas. Det er god inspiration til at få skygge, men ikke fuldt da det godt kan blive for indelukket.

3.jpg

Foto: www.instagram.com

En anden måde at få overdækket sin terrasse på er den mere naturlige måde. Terrassen her har et bladoverdække, der filtrerer solens lys på en behagelig måde uden at lukke fuldstændig af for det. Pallesofaen passer perfekt til den hyggelige stemning og er god inspiration, hvis man ønsker en mere casual fremtoning på sin terrasse.

4.jpg

Foto: www.chicagogardens.com

Pergola som overdækning til en terrasse er en flot og smart metode, hvis man gerne vil undgå for meget sol. Denne form giver også mulighed for at hænge ting ned fra overdækket, hvis man eksempelvis gerne ville have en lampe, der ikke stod på jorden. Kurvemøblerne på denne terrasse er også god inspiration, hvis man vil have nogle pæne møbler, man også kan flyde i.

5.jpg

Foto: elevatedroom.com

Ønsker man en terrasse, der kan lidt af hvert, er denne til god inspiration. Der er flere forskellige muligheder for siddepladser, hyggeligt lys, mulighed for overdække, når man vil og frit udsyn til naturen i haven. Det kan være svært at finde en god løsning til både at få sol og skygge. På denne terrasse kan man trække et stofdække over, når man har brug for skygge og trække det fra igen. Stoffet gør, at solen stadig kan skinne lidt igennem, så man ikke mister den helt.

6.jpg

Foto: locimge.pw

Den klassiske terrasse gør brug af parasollen som overdække, når solen bliver for kraftig. Det er den nemmeste og hurtigste måde at få terrassen overdækket på, og parasoller kan være rigtig pæne til din terrasse. Denne enkle måde at få parasollen etableret på giver et flot udtryk, og hvis farven på dugen komplimenterer din sofa eller stol, som den gør her, ser det hele gennemført ud. Det er tilmed en super smart løsning at få en parasol, der er lavet sådan, at den hænger ind over, der hvor man sidder og kan stå ude til siden, i stedet for at stå og fylde midt i det hele.

7.jpg

Foto: trenduhome.com

Søger du inspiration til en lidt mere alternativ form for indretning til din terrasse, er dette bud på en sofa meget passende. Idéen med at hænge lange snore i overdækket på terrassen er super smart og en meget flot løsning. Samtidig er det en god idé at have noget over terrassen, så solen ikke bliver alt for kraftig, og denne metode giver ikke meget, men lidt mulighed for skygge.

8.jpg

Foto: crunchhome.com

Smukt design, god funktionalitet og komfort er tre vigtige parametre, der skal spille sammen i en terrasse. På denne lille terrasse er der sørget for alle tre: Møblerne er moderne og pæne, rare at sidde i, og der er plads til flere personer. Der er mulighed for både sol og skygge på terrassen, da der er lavet et overdække, der både er helt dækkende og bare skærmende. Der er lys, til når det bliver mørkt, og der er masser af natur.

9.jpg

Foto: soriwrites.de

God inspiration til materialer der går rigtig godt sammen i en terrasse er: Planter, træ, sten og metal. I dette eksempel er gulvet i sten, det er overdækket af et træ og metal ’tag’, der skærmer for solen, og terrassen er omgivet af planter. Møblerne er også en blanding af metal og træ. Denne form for overdækning er næsten fuldt dækkende, men lader stadig solen komme igennem.

Anbefalet til dig