Brodér en sød sommerpude fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Brodér en sød sommerpude

Det farverige broderi er inspireret af folkloremotiver, som vi kender dem fra det gamle Østeuropa.

Af:: Lis Paludan Foto: Fotograferne Søndergård
26. aug. 2013 | Håndarbejde | Hjemmet

Færdigt pudemål:

34 cm i diameter.

Materialer:

80 x 50 cm hvidt bomuldsstof, Moulinébroderegarn fra DMC: 2 dk rødviolet nr. 718 og 2 dk pink nr. 3805. 1 dk af de øvrige farver: rosa nr. 603, orange nr. 3340, orangegul nr. 722, lys violet nr. 208, violet nr. 327, turkis nr. 993, blå nr. 3810 og grøn nr. 505.

Hvid og violet sytråd, 30 cm lang hvid lynlås, syntetisk skumfyld, ca. 110 cm lilla skråstrimmel, gennemsigtigt papir og kalkérpapir til stof.

Fremgangsmåde:

Klip i stof 1 cirkel og 2 halvcirkler hver med 34 cm i diameter samt 1 strimmel (4 cm bred), der kan nå rundt om cirklen. Der beregnes 1 cm til sømrum. Sy de 2 halvcirkler til bagside sammen, idet der sys lynlås i. Tegn diagrammet op på gennemsigtigt papir og kalkér det over på forsidecirklen.

Broderi:

Der broderes med 3 deltråde i nålen, undtagen franske knuder, som sys med hel tråd. I midten sys et tungestingshjul i orangegul, udenom violette knuder, derefter 5 turkise tungestingshjul. Konturer om blomsten udenom sys med kædesting – inderst med orangegul og yderst med orange. Den udfyldes med kontursting i orangegult. Stænglerne sys med kædesting i grønt, og de små blade inderst ved midterblomsten og yderst under de store blomster med 2 kædesting uden om hinanden.

Konturer om de violette blomster sys med kædesting i lys violet og udfyldes med kontursting i violet. Midten udfyldes med hvide knuder. Cirkler i bunden af de store blomster yderst sys med tungestingshjul i turkis og udenom sys knuder i hvidt. Konturer om blomsterbladene udføres med kædesting i pink, midterstriberne med kædesting i orange, og resten udfyldes med kontursting i rødviolet.

Montering:

Pres broderiet fra vrangen. Sy strimlen til mellemstykket sammen, læg det sammen med broderiet med retten udad og kant (ri evt. først) med en lilla skråstrimmel, idet delene samtidig sys sammen. Brodér kædesting med lys violet inden for kanten af skråbåndet. Læg bagsiden ret mod ret mod strimlens anden side (husk at lukke lynlåsen op) og stik delene sammen. Fyld puden med syntetisk vat og luk lynlåsen.

KLIK HER FOR AT ÅBNE DIAGRAM

Fra Hjemmet nr. 25/2008