Fint bordpynt: Hæklede klematisblomster fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Fint bordpynt: Hæklede klematisblomster

Når klematissen blomstrer, ved man, at sommeren er i gang. Vi har hentet inspirationen fra de yndige blomster til små hæklede varianter, der kan pynte på bordet.

Af: Citrus Press Foto: Christina Birch
06. jul. 2015 | Håndarbejde | Hjemmet

Garn:

Rester af bomuldsgarn i hvid, lyserød og grøn.

Hæklenål:

Nr. 3.

Blomst:

Start med hvidt garn og hækl 4 lm, der samles til en ring med 1 km. Hækl 1 lm, 10 fm om ringen, 1 km i den første lm. Bryd garnet. Fortsæt med lyserødt garn og hækl 4 lm. *Slå om nålen to gange og stik igennem næste hvide fm, træk igennem, så der er 4 m på p. Slå om, træk igennem de første to m på p, slå om, træk igennem de næste to m på p*. Så er der to m tilbage på p (det er næsten som en dbstgm, blot uden at den sidste m bliver hæklet med, der kommer altså 1 m mere på p for hver dbstgm). Gentag fra *til* to gange mere i samme m (der er nu 4 m på p). Gentag tre gange i næste hvide fm (der er nu 7 m på p). Slå om nålen og træk igennem de 7 m på p. Hækl 4 lm og 1 fm i næste hvide fm. Dette er et af de fire blomsterblade. Start næste blad i den næste hvide fm og hækl i alt 4 blade på denne måde.

Blad:

Med grønt hækles 5 lm. Slå om nålen to gange og stik igennem første lm, træk igennem, så der er 4 m på p. Slå om, træk igennem de første to m på p, slå om, træk igennem de næste to m på p, så er der to m tilbage på p (det er næsten som en dbstgm, blot uden at den sidste m bliver hæklet med, der kommer altså en m mere på p for hver dbstgm). Gentag tre gange mere i samme m (der er nu 5 m på p). Slå om nålen og træk igennem de 5 m på p. Hækl 5 lm og 1 fm i startmasken. Træk igennem og hæft ende.

Tip:

Spred de yndige blomster og blade på bordet, når der dækkes op til fest. Eller sæt dem på et bånd og hæng dem op som fine blomsterguirlander. 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 28/2014

SE OGSÅ: Sød halskæde med hæklede perler

 

SE OGSÅ: Hækl fine bordskånere

 

SE OGSÅ: Sommerhækling: Sød stribet top